Téma: Vadon

Vídia. 2022 dec. 18. - 12:07:10 Előzmény IDS
(56/56)
ne háríts, hanem dolgozz magadon
nem szeretnék veled foglalkozni, vannak erre szakemberek, köszi és üdv
8/10
Ildikó Nóra 2022 jan. 12. - 13:16:13 8/10
(55/56)
A film újranézve is tetszett, érdemes megnézni (nekem mondjuk kicsit hosszú, közel 2 órás) Reese W-nak jól állt a szerep és jól is játszott, jól állnak neki az ilyen típusú szerepek (pl. Mud c. filmben is). A táj, a filmzene, a szereposztás, a szinkron tetszett. Kár, hogy nem láthatunk már új filmeket a rendező, Jean-Marc V-tól.
3/10
IDS 2022 jan. 10. - 14:23:50 3/10 Előzmény -Vídia-
(54/56)
“Akkor pont csak a lényeget nem értetted meg..”

Nesze semmi, fogd meg jól!
0+0=0
Vagyis ha olyan véleménnyel, vagy kritikával találkozol, amelyik nem egyezik a tiéddel, akkor valószínűleg az lehet a baj, hogy a másik nem értette meg. Értem! Ez aztán az igazi érvelés. Nem ám elmondani, hogy mivel nem értesz egyet, és azt megcáfolni. Nem. Védekezzen a másik, nehogy neked kelljen.

“na igen, hát persze..
erre mondaná a Csernus, hogy lesz veled munka bőven..”

Atyaúristen! Ezt nagyon szekunder szégyen volt olvasni. De tényleg! Mi ez a Weimar-i tempó? Rögtön pszichiáterhez küldenéd az embert, csak mert nem tetszik neki egy film? Ráadásul pont Csernushoz, ehhez a szoci@pata celebdokihoz, aki egy komplett emberi roncs? Aki már többször is megbukott mint pszichiáter, és ember is? Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a kamudokinak van szüksége terápiára, nem pedig azoknak, akik vele szemben ülnek. Erről ennyit.

“Nézd meg még egyszer a filmet, hátha leesik a lényeg, de próbálj meg közben nem hárítani..
Nem lehetséges, hogy itt az idő nekivágnod a saját utadnak?..
persze, csak ha befejezted a hazudozást önmagadnak”

Kérlek ne akarjál pszichoanalizálni, csak azért mert nem tetszik nekem az a film, ami neked történetesen tetszik. Ízlésbeli dolgokon nem érdemes vitatkozni. Nem is tudom honnan veszed arra a bátorságot, hogy egy komment alapján azt a következtetést vonjad le valakiről, hogy hazudik önmagának, és hárít! LOL. Ki vagy te? Pont az általad említett kígyóolaj-árus Csernusnak ilyen baromi agresszív a kommunikációja. Vagy dominál, vagy aláz. Te most pont ugyanezt nyomod. Soha nem találkoztál velem, egy szót nem beszéltünk. Honnan tudod, hogy én hol tartok az utamon? Lövésed sincs miről beszélsz. Inkább légy szíves indokold meg, hogy neked miért tetszik a film, és ne görcsöljél rá! Ez csak egy film, és csak egy vélemény: nem több, nem kevesebb. Nekem nem kell a filmet még egyszer megnézni, egyszer is elég volt. Gyengének tartom, nem kötelező egyetértened. Ráadásul meg is indokoltam, felhoztam példának egy alternatívát, aminek a története hasonló, és jól meg van írva, jól meg van rendezve, jól el van játszva, minden a helyén van.
10/10
-Vídia- 2022 jan. 09. - 23:37:30 10/10 Előzmény IDS
(53/56)
"Azt várná az ember, hogy egy ilyen hosszú magányos út során az ember önvizsgálatot tart, próbál vezekelni a hibáiért, majd ezekből tanulva, megváltozva, új emberként folytatja az életet. De itt a vége ugyanaz, mint az eleje. Egy ugyanolyan önző nyafogós liba marad, mint az elején. Büszkén mondja, hogy ha újrakezdhetné, akkor ugyanazt csinálná és nem bánt meg semmit."

Akkor pont csak a lényeget nem értetted meg..

"de sajnos a főszereplő olyan jellemhibával rendelkezik, ami miatt lehetetlen vele azonosulni"
"én nem elégedtem meg a felszínnel, hanem megnéztem mit rejt"

na igen, hát persze..
erre mondaná a Csernus, hogy lesz veled munka bőven..

Nézd meg még egyszer a filmet, hátha leesik a lényeg, de próbálj meg közben nem hárítani..
Nem lehetséges, hogy itt az idő nekivágnod a saját utadnak?..
persze, csak ha befejezted a hazudozást önmagadnak
8/10
kettyo 2021 jan. 10. - 02:11:43 8/10
(52/56)
Witherspoon messze legjobb filmje amit láttam.
7/10
sexykex 2020 aug. 19. - 11:25:24 7/10
(51/56)
Vannak helyzetek, ahonnan általában már nincs visszatérés. Kivéve talán, ha az ember teljesen ki tud szakadni a környezetéből. A városi vadonnál a Pacific Crest Trail igazi vadonja sokkal békésebb hely és férfiből is sokkal kevesebb van, ezért valóban alkalmat ad egy öntisztító zarándoklatra.
Reese Witherspoon a legtöbb filmjéhez hasonlóan, most is remek. Én elhittem neki, hogy az általa megformált Cheryl számára létezik megváltás és létezik visszatérés.
6/10
sankara 2020 márc. 14. - 16:18:34 6/10
(50/56)
Csak döcögtem ezzel a filmmel, nem hozta a kívánt élményt.
Akinek érdekes a film ötlete, témája és esetleg átruccanna Szibériába, íme egy ajánló:

In the Forests of Siberia
3/10
IDS 2019 nov. 02. - 13:17:00 3/10 Előzmény Drizari
(49/56)
Nem keverek semmit. Következik a helyszínből valami? Mert egy ilyen filmnél nem a külső út a fontos, hanem a belső. Részedről ez csak akadékoskodás. Faraghatjuk a fingot, de ehelyett inkább mondd el hogy mivel nem értesz egyet.
10/10
Drizari 2019 okt. 21. - 21:20:54 10/10 Előzmény IDS
(48/56)
A Vándorút a Szent Jakab (Camino de Santiago) keresztény zarándokútról készült film, a Vadon meg az USA nyugati parti kaland túraútjáról. Ne keverd a kettőt, más a mondanivalójuk.
3/10
IDS 2019 jún. 19. - 13:22:03 3/10 Előzmény bannor72
(47/56)
Persze. :) Mivel nem értesz velem egyet, csak az lehet a magyarázat, hogy én más filmet néztem. Gyanítom, hogy inkább arról lehet szó, hogy én nem elégedtem meg a felszínnel, hanem megnéztem mit rejt.

Nem vitatom a készítők szándékait, mert van potenciál egy ilyen történetben, de sajnos a főszereplő olyan jellemhibával rendelkezik, ami miatt lehetetlen vele azonosulni.. Arisztotelész mondta, hogy a legfontosabb tényezők, amelyek által a dráma a lélekre hat, a történet elemei: a fordulatok és a felismerések. Felismerés (belső) az egyáltalán nincsen ebben a filmben. Ha valaki a legszebb festékeket keni is fel, de összevissza, nem gyönyörködtet úgy, mintha alakokat rajzol, még ha csak fehéren is.

Mint mondtam, ezt a filmet egyszer már megcsinálták jól Vándorút címmel.

https://port.hu/adatlap/film/tv/vandorut-the-way/movie-122045

Mivel ez egy életrajzi ihletésű film, arra a következtetésre jutottam, hogy nem minden történet érdemes arra, hogy elmeséljék. Tanultunk valami jelentőségteljeset ebből a történetből? Nem. Nagyjából annyit, hogy ha egy önző, önelégült ember vagy, akkor semmi gáz, menj csak tovább ugyanazon az úton.

Én így látom, szerintem gyenge eresztés, nem baj ha máshogy értelmezzük.
10/10
bannor72 2019 jún. 15. - 23:42:13 10/10 Előzmény IDS
(46/56)
Nagyon más filmet nézhettél, ha csak ennyi jött le.....
end33 2019 ápr. 07. - 11:31:39
(45/56)
Végig lekötött, - érdekes, sokat pszichologizáló film. A filmes feldolgozást tekintve, alapvetően nem rossz, de még egyszer nem tudom megnézném-e... - Reese Witherspoon jól átérezte, magáévá tette ezt a témát, bár a túrázó hölgy eljátszandó karaktere nem volt túl bonyolult.., azt hiszem. - (Tehát, számomra voltak ennél a filmnél jobb, erőteljesebb alakításai is, igaz, itt egyedül vitte a hátán a filmet, amihez egy ilyen semmi történetnél nem kis éntudat, tehetség-kisugárzás kell.) - Nem kétséges, a főszerep és a film kedvéért ezúttal mindent.., - sőt mindenen túl is, - bevállalt.)

A követő éjszaka nem volt pihentető alvásom, - bár ez film miatt ritkán fordul elő velem, - hajnali kettőkor arra ébredtem, hogy a filmen gondolkozom, és jó pár óra kellett, mire ismét alvásba szenderültem. Ha az ember kellően át tudja érezni, - azaz, voltak már kiemelkedő veszteségei az életben, - akkor nagyon erősen a hatása alá kerülhet, és tud szurkolni, "együtt lélegezni" a főszereplővel. Mert innen közelítve már nagyon esendő.
3/10
IDS 2019 jan. 25. - 13:02:46 3/10
(44/56)
Alegnagyobb problémám ezzel a filmmel az, hogy nem lehet a főhőssel azonosulni.

Egy önző, nyafogós liba elhatározza, hogy elmegy egy hosszú vándorútra, mert sehogy se tudja feldolgozni az anyja (akit lenézett és megvetett) halálát. Ezt a traumát először úgy próbálja feldolgozni, hogy elkezd heroint szívni és végigkeféli a várost idegen férfiakkal, aminek teljes összeomlás lesz a vége és a házassága látja a kárát.

Azt várná az ember, hogy egy ilyen hosszú magányos út során az ember önvizsgálatot tart, próbál vezekelni a hibáiért, majd ezekből tanulva, megváltozva, új emberként folytatja az életet. De itt a vége ugyanaz, mint az eleje. Egy ugyanolyan önző nyafogós liba marad, mint az elején. Büszkén mondja, hogy ha újrakezdhetné, akkor ugyanazt csinálná és nem bánt meg semmit.



Ha valaki szeretné látni, hogy egy ilyen történetet hogyan kell jól elmesélni, az nézze meg a Vándorút című filmet.

https://port.hu/adatlap/film/tv/vandorut-the-way/movie-122045
10/10
Cukros csirkecomb 2018 máj. 14. - 01:36:05 10/10
(43/56)
Szuper film. Engem megragadott, elvarázsolt. 10/10

SPOILER
Én másképp dolgoztam fel a gyászomat, mint a lány, de megértem azt is, aki belezuhan, és el tudom képzelni, hogy van olyan is, aki lezuhan. A mai ember nincsen erre felkészítve. Régen megvolt az egésznek a rendje, hagyománya, folyamata. Mára ez eltűnt, helyette marad a kétségbeesés.
8/10
Xxy92 2017 júl. 02. - 22:44:13 8/10
(42/56)
Érdekes film, sok szép tájképpel - azonban nekem mégis hiányzott belõle valami. Függetlenül attól, hogy a fõszereplõ nagyon hitelesen játszik, nekem a könyv nagyságrendekkel jobban tetszett a filmnél. És tisztában vagyok azzal, hogy megtörtént eseményen alapul, nekem mégis túl sok az irrealitás és a szájbarágás.


10/8
8/10
Ezüstliliom 2017 jún. 06. - 11:39:43 8/10 Előzmény John Falcon
(41/56)
Egyetértünk Reese Witherspoonnal és a filmmel kapcsolatban.:)

Viszont a két útvonal között szerintem nagy különbség, hogy az amerikainak nincsenek vallási vonatkozásai, és fõleg emberek által lakatlan részeken vezet.
offtopic
kanyádport 2017 jún. 06. - 11:28:59
(40/56)
A probléma végre (nagysokára) megoldódott!:) Miután szinte elküldtem õket melegebb éghajlatra:D , végre hajlandóak voltak érdemben válaszolni a levelemre. Kiderült, hogy ott volt az eb elhantolva, hogy rosszul emlékeztem rá, melyik e-mailcímemmel regisztráltam. De ez Lakatos István "Már nincs szükség a bejelentkezéshez a felhasználónévre: a regisztrált e-mail címmel és jelszóval kell bejelentkezni." (távirati) stílusú válaszaiból nem derült ki. A végén egy "vezetõ fejlesztõ" leereszkedett hozzám, és válaszolt.

"Kedves Lili!

Sajnálattal olvassuk, hogy továbbra is problémái vannak a bejelentkezéssel. Tavaly a PORT.hu megújulásánál minden felhasználónkat átvittük az indapass rendszerébe. Akinek korábban volt már indapass regisztrációja, azokat email címük alapján összekötöttük a már létrezõ fiókjával (akinek nem volt, õket új felhasználóként vittük fel az indapass-ba)

Míg a korábbi rendszerben felhasználónévvel, és jelszóval lehetett bejelentkezni, úgy az indapass-nál már csak email címmel, és jelszóval lehet. Ahogy látom önnek van indapass regisztrációja a következõ email címmel: ...@gmail.com. Ehhez az email címhez van hozzákötve a PORT.hu fórum nick-je is (ezüstliliom).

Amennyiben elfejtette az indapass.hu-ra a belépéshez szükgés jelszavát, kérjük, kérjen új jelszót ezen a linken:
http://indapass.hu/jelszoemlekezteto/

A rendszerünk szerint mindennek a legnagyobb rendben kell lennie, azaz sikeres volt az összekötés, a belépési folyamatban sem tapasztaltunk hibát, és még a fórumban is hozzá tudnánk szólni a felhasználónevével (természetesen nem tesszük)

Szóval, kérem próbáljon meg belépni vagy az indapass.hu-n, vagy a forum.port.hu-n az email címével, és jelszavával, amiket fentebb írtam, és tájékoztasson, ha valami miatt nem sikerül (csak kérem legyen pontos)."

Mondjuk ez a "csak kérem legyen pontos" enyhén sértõ, de legalább méltóztatott válaszolni. Valójában már nem is emlékeztem rá, hogy ezzel a mélcímemmel regisztráltam a port.hu fórumra és az indapassra (mert szinte sosem használtam), így eszembe sem jutott ezzel belépni.
Azért mesélem el mindezt, hátha valakinek segítek vele, mert bár a válaszomban kértem a fejlesztõt, hogy ezeket az infókat írják ki a belépés alá is a fórumon (mivel nem én vagyok az egyetlen, akinek ez probléma), de ennyire azért nem volt segítõkész az illetõ, mert látom, hogy még most sincs ott, "had kínlódjon a sok hülye".:/
10/10
John Falcon 2017 máj. 31. - 08:42:09 10/10
(39/56)
Bizonyára sokakat sokkolni fog a kommentem, de ez az elsõ film, amely alapján el kell ismernem, hogy Reese Witherspoon színésznõ! És nem is akármilyen, hanem remek színésznõ. Remélem, hogy még sok-sok nagyszerû szerepben meg fogja ezt mutatni.
Ennek az amerikai Pacific Crest Trail túrának utána kell járnom, de fölöttébb emlékeztet az európában közismert El Camino-ra. Csak sokkal hosszabb és embert próbálóbb annál. De nem ez a lényeg. Nálam ez a film 10 pontot ér.
offtopic
kanyádport 2017 ápr. 06. - 20:53:06
(38/56)
Bocs az offért, de sajos kifogytam az ötletekbõl. Szeretném mindenkivel tudtani, aki ismert itt, a fórumon, hogy január óta (akkor vettem észre ezt az új, fészbukos-indapassos hülyeséget) nem tudok bejelentkezni ide a hosszú évekig használt nickemen (Ezüstliliom), és hiába kértem többször is a segítségét az üzemeltetõknek, tojnak rám. Ezt a regisztrációt nem fogom használni. Ha nem kapom vissza a régit, többet nem írok ide. Sajnálom, de a véleményemet elmondja ez a regem.:///
8/10
offtopic
Ezüstliliom 2016 febr. 25. - 09:47:27 8/10 Előzmény tortura
(37/56)
Hát igen. Nálam is "csak" pénzkérdés. Ezért is nem jártam még arra.:) :(