Téma: Vaknyugat

6/10
FElepHánt 2012 ápr. 05. - 09:04:47 6/10
(1/1)
FeHér ElepHánt Kulturális AjánlóPortál www.toptipp.hu
VAKNYUGAT Kasvinszki Attila Katlan Csoport KET
Volt a Pesti Színházban, részletei az Ódryn, Varró Dani találékony magyarítása, csökötten mélyvilági figuráival kitûnõ játéklehetõség, felhõtlen szórakozást ígér. Az írországi kõház könyöknyi ablakát tengeri panorámává tágítja a vetített háttér, felesleges a közeledõ lelkész részeg botladozása, ahogy akrobatikus talajtornája is, ám a szomszéd szobában zajló jelenetek börleszkje telitalálat.
Kasvinszki Attila rendezése kiállja a próbát, annál érthetetlenebb, miért játszik is, mivel a színjátszáshoz való affinitása igen mérsékeltnek nevezhetõ. Az alternatív világban sorjáznak a lelkiválságban vergõdõ atya eljátszására hatványozottan alkalmas színészek, talán érdemes lenne második nekifutásra egy beugrást kipróbálni.
Erõsíti vélekedésünket a nagyszerû színész-trió, mely a lelkész tragikus távozása után, a második részben teljességében realizálja a darab lehetõségeit. Fazakas Júlia, könnyen legyûrve az alkati távolságot, életteli karakterképét adja a védekezõ keménység rejtekében szerelemre vágyódó bakfisnak. Az egymást emésztõ testvérek kettõse, Kozma Károly
zsigerien naturális és Kokics Péter érzékeny gesztusokban gazdag alakításában, képrõl-képre fokozva hitelességét, a befejezõ jelenetben szinte katartikus csúcsokat érint.
A filmszerû effektusok alkalmazása feltétlenül érdekes és járható út, egyenetlenségeivel együtt a produkció további izgalmas próbálkozások lehetõségét vetíti elõre.