Téma: Viharsziget

xy1000 2010 márc. 16. - 22:34:36
(296/1156)
egyébként pedig azért mert neked tetszett nem hiszem hogy másokat ki kell oktatni a filmnézési "szokásokról"...
xy1000 2010 márc. 16. - 22:33:42
(295/1156)
lehet, de NEM BÍRTAM tovább, kész kínszenvedés volt addig is
Cameliana 2010 márc. 16. - 22:32:40
(294/1156)
Nem értelek. Egy filmet akkor tudsz igazán megítélni, de legfõképpen megérteni, ha végignézed! A legnagyobb, legösszetettebb filmek kb 80%-ának az elsõ fél órája unalmas vagy érthetetlen. Komolyan. Mert az a bevezetés. Mert el kell telnie egy kis idõnek amíg beindul a cselekmény, kibontakozik a történet. 50 percet láttál ebbõl a filmbõl és azt mondod hogy ez az egész film mekkora egy érthetetlen zagyvaság?? Csak úgy megjegyzem: ha végignézted volna akkor rájöttél volna hogy az események amelyeket elsõre érthetetlennek gondolsz azoknak igenis megvan a helye, az oka és a szerepe a filmben, amit ennél történetnél csak a végén tudsz helyrerakni. De akkor helyre tudod rakni az összeset. Életemben nem hagytam még félbe filmet csak mert nem tetszett az eleje, és még soha nem is estem abba a hibába hogy elhamarkodottan ítélkezem.
Cameliana 2010 márc. 16. - 22:18:52
(293/1156)
****SPOILER****
Szerintem nekik abból sehogy nem származott volna hátrányuk ha beengedik a C blokkba. Nekem inkább úgy tûnt, hogy ilyen "Na tessék, rajta, keresd a rabot akit mindenáron meg akarsz találni, egy idõ után csak rájössz hogy az te magad vagy" felkiáltással hagyták, hogy oda bemenjen, és ha beszél is ott bárkivel, mit tudhat meg? Abban úgysem volt rizikó ha beszél esetleg egy másik rabbal, hisz az mit mondhat neki? Elmondhatja neki az igazat vagyis hogy "hé haver, hagyd már ezt a nyomozósdit, te ide tartozol!" ami ugye elgondolkodtatná az igazságról vagy elmondhatja neki hogy "figyu, ne higgy nekik, be akarnak csapni" ami szintén elgondolkodtatná és arra késztetné hogy menjen a toronyba és leplezze le a "kísérleteket". Mert ugye ez is az orvosok malmára hajtaná a vizet. Szóval azzal, hogy esetleg beszélhet egy rabtársával a nyomozósdija során, az orvosok nem vállaltak kockázatot szerintem.
Az a baj, hogy nem tudok visszaemlékezni hogy pontosan hogy is volt ez az egész szitu ott a C blokkban meg milyen beszélgetést folytatott azzal a rabbal, szóval nem vagyok egészen bizonyos ebben a teóriámban.. :)
xy1000 2010 márc. 16. - 22:11:49
(292/1156)
nézd, 50 percet végigkínlódtam belõle valahogy. zagyva, értelmetlen hülyeség. maga a mûfaj amúgy jó, szeretem a thrillerket, leóval sincs a világon semmi bajom. egyszerûen annyi hogy unalmas zavagy marhaság volt amit láttam belõle, köszönöm nekem ennyi volt, hiába tömitek a fejét annak akinek nem tetszett, mert tudod ízlések és pofonok...
9/10
sakit felut 2010 márc. 16. - 22:08:10 9/10
(291/1156)
ez nem egyszerû, összetett film, nem kell mindent megérteni, de az alapokat igen és meg kell találni a jó dolgokat benne... mert ebbe a filmbe van pár nagyon durva gondolat, szöveg helyzet és izgalmas esemény.. ami nem tetszik, vagy nem érted azt fogadd el olyannak... ne törõdj vele hiszen idegbajos õrültekrõl és velük élõ emberekrõl van szó :-`
10/10
charlena08 2010 márc. 16. - 22:04:29 10/10
(290/1156)
Az elõzetes sok embert +tévesztett. Tény hogy a film jellegére nem utal pontosan. (ami nem is baj, mert nem lövi le a poént).
Szerintem a mûfajjal (pszicho-thriller) lehet bajod vagy talán Leo-val. Aki kicsit is ismeri, már szinte "várja" az ilyen típusú filmeket tõle. :)

Számomra 1 perc unalom nem volt benne, persze ez mindenkinek szubjektív, és szíve joga, vitázni ízléseken nem érdemes, mindannyian mások vagyunk.
xy1000 2010 márc. 16. - 21:55:57
(289/1156)
nem tudom, nekem az elsõ 50 perc elég volt ebbõl az idióta zagyvalékból
9/10
sakit felut 2010 márc. 16. - 21:52:19 9/10
(288/1156)
pedig nem gondolkoztál az elhangzott gondolatokon és megtörtént eseményeken semmit, mert elég érdekes dolgokat és életeket mutat a film, ami hozzá kell tenni az 50es évek Amerikája.... annyi, hogy meg kell érteni benne, hogy a világ dolgai hogy alakítják ki az emberekben a különbözõ fajta õrültségeket, vagy valaki által valamikor valahol annak hitt gondolatokat ...

--- ** < S P O I L E R > ** ---

mekkora poén volt amikor az ápolónõ viccelõdik a szokatlan õrült dolgok definiálásával :)
9/10
sakit felut 2010 márc. 16. - 21:45:05 9/10
(287/1156)
--- ** < S P O I L E R > ** ---

Igazad lehet, csak azt nem értem hogy miért jó nekik az hogy odaterelik a legõrültebbek közé szándékosan és valaki ellenük is fordítja õt. Bár lehet pont ezt akarták mutatni, hogy lássa ezt az embert akirõl tudott, és hallja tõle, amit közösen hittek a világítótoronyban való összeesküvésrõl, az agyfelmetszõ mûtétek kisérleteirõl, és hogy õ juttatta Noycze- ot ezek miatt oda ? Jó csak azt nem értem hogy mit jelentet ez akkor, hogy õt már nem tudja megmenteni, ha a világítótoronyba megy, vagy ez csak a valóságot javító õrült érthetetlen szöveg része volt már, ami nem lényeges :-` .. azt akkor sem értem hogy miért kellett utána felrobbantani ott lent azt a kocsit.. talán a szellemei miatt, hogy ne zavarják .... az egész hihetetlen hogy az egész legnagyobb bûnözõ örültek pszihiátriáját miatta így szétverték és még õt is beengedték a legdurvább részébe ... ahol õ is még nagyobb elmebajt csinál, de ha ennyire vele foglalkoznak, akkor az elszabadult õrültek meg is gyilkolhatják õt... pár dolog nagyon nem áll össze még ebbe a filmbe, de most nincs is kedvem újra megnézni .. .

Minden esetre annyit értek hogy Kingsley Crawley proffeszora mondta a film lényegét akkor, amikor kijelentette hogy õ szereti meghhalgatni és rávezetni a legnagyobb õrülteket is a tettük elfogadására és megértésére a gyógyszeres meg lobotómiás kezelések pártjai helyett .......
10/10
babybu 2010 márc. 16. - 21:39:35 10/10
(286/1156)
Teljesen jól írtad:) és érthetõ!
Cameliana 2010 márc. 16. - 20:51:57
(285/1156)
*****SPOILER****
Nem emlékszem pontosan arra a jelentre amikor a c blokkban találkozik az õrült fazonnal, de nekem úgy rémlik hogy a fickó nem Teddy Daniels-ként kezelte õt. Nem is igazán lett volna logikus, hisz az orvosok értelemszerûen nem avathatták be az összes elmebajos lakót a tervükbe hogy mit mondjanak neki ha összefutnak vele.. Nekem úgy tûnt az õrült fickó úgy kezelte õt mint egy másik õrült fickót az intézménybõl.. Asszem mondta is neki hogy "te ölted meg a feleségedet" meg õ tette a bogarat a fülébe hogy kételkedjen a társában amikor megkérdezte tõle hogy "Dolgoztál már vele együtt valaha?" Szóval a fazon szerintem az igazat mondta neki, hisz nem tudhatta hogy õt most marshallnak kell szólítani csakhogy megmaradjon az illúzió. Csak ez a Caprionak pont úgy jött le mintha õt akarnák átverni és õrültnek beállítani, közben a fickó csak úgy értette hogy pont hogy a rab után nyomozós maga által kitalált sztorit ne higgye el..
Na mindegy..Nem tudom, hogy érthetõ-e amit írtam, nem vagyok formában..:)
xy1000 2010 márc. 16. - 20:30:45
(284/1156)
úgy az ötvenedik perc táján állítottam le...
az eleje még jó volt, pláne a zene, na gondoltam ez csak egy frankó film lesz... de kib*tt nagyot tévedtem..
ez egy sz*r, egy baromi unalmas hülyeség, se füle se farka se értelme, nagy-nagy nulla, ennél unalmasabb sz*rt talán még nem alkottak.
ez az 50 perc is pocsékolás volt amit rászántam
9/10
sakit felut 2010 márc. 16. - 19:31:37 9/10 Előzmény kamanduli
(283/1156)
.. jahhh, a beszólógatós sértegetésrõl erre írtam, mert olvasgattam hogy mit irogatnak a forumon.... csak akadozott a port.hu, és majdnem el se tudtam küldeni a posztomat, ami végül is lett a 300adik hhah ehhhh :)
9/10
sakit felut 2010 márc. 16. - 19:26:29 9/10
(282/1156)
nahhh ja, egy új film topikjába is írok hha he, jól lefordították a RolóSziget- et he hheh eh.. a beszólogatós sértegetést valamikor nem kell olyan komolyan venni, mert annak az eredménye hogy olyan komolynak látszik a gyerek a világhoz képest ... :-`

A filmet direkt valami rosszabb kamera minõségben töltöttem le, mert nekem Scorsese az egyik legeredetibb klasszikus rendezõ az életemben, de a pszihó Rettegés foka + a legjobb filmje :) a gengszter bûnözõ Nagymenõk óta nem ad sok újat nem ad, sõt lefelé ível az érdekessége. Az hogy felkarolta DiCaprio sablon gyári mozikatona divatkaland jób*zigyerekarcát, nagyon nem volt jó, az Aviatort úgy ahogy undorodtam fél óránál tovább nézni, bár elég jól ki volt találva Leonardo gyerek beteg kimüveltségére. A Casino épphog visszaköszönt pár jó jelenettel, a Holtak Napja adott még nagy poénokat és kemény helyzeteket azt nem tagadom. Nahhh, Scorsese úgy tünik nagyon okosan kezeli azért DiCaprio- t, a Tégla is nagy volt már, de eddig a legjobb alakítást az alakításbant alakította ebben a Viharsziget filmben. DiCaprio lassan karakteres szinész lesz, vagy már lett, valaki segíthet benne hogy a Gilbert Grape vagy a Kapj el ha Tudsz mellett mit érdemes tõle még megnézni. Szerintem az egyik legnagyobb a filmjei által felnevelt szinész lehet belõle a szartól a nagyon karakteresig, Scorsese nagyon okosan kidolgozta :D ..

--- **< S P O I L E R >** ---

A film tetszett, bár ez csak a végén lévõ dolgokkal derült ki számomra, bár az anyagyilkosság miatt picit kivételesen veszélyes beteg fajta, ahelyett tényleg kitalálhattak volna mást is, de gondolom ilyesmi is megtörtént már ilyen romantikus emberekkel is, Scorsese nem divatos öncélú vagány keménykedésbõl rakta bele. Pár dolgot nem értek nagyon, vagy értek vele egyet, hogy rendezhették ezt meg ? Egy kompon érkezik, minden katona, ápoló, doktor ennyire benne van, de nagyon megrendezték ezt a grandiozús filmet számára tényleg és vannak benne nagyon tartalmas, tanulságos, gondolatébresztõ poén beszélgetések. Az volt a legnagyobb vicc, hogy hogy nem fog õ gyanút az egészrõl ilyen képzett marsall- ként hogy megtalálják õt még a temetõ mögött lévõ kazamatába is pont idõben a szélviharos jégesõben, és nem akar elmenni a szigetrõl pedig Chuck egyenesen arra viszi õt ott hogy itt már a kormány játszik vele. Aztán a lehetõ legvilágosabb volt hogy a viharral õt be akarják oda csalogatni, a helyébe a zártosztály erõdjében csak elmondanám hogy az õrült támadt rá elõször és szóba se állok Chuck- kal utána, hogy otthagy engem az életveszélyes diliház legõrültebb pontján ....

Meg párszor még meg kell néznem hogy a kommunista lángész hívõ Noycze mit is akar jelenteni ebben a történetben végül, mert ha még egy ilyen teljesen megnyomorított elmebajos fickót is az orvosok vettek rá hogy megjátsza magát Teddy Marsall- t a világítótoronyba terelve, azt már nagyon komplex dolog elhinni. Elég értelmetlenek ezek a dolgok, de valahogy nem vártam hogy csinál egy ennyire skizoid filmet Scorsese is Harcosok Klubja, Csodálatos elme és már nem is tudom melyik után :) Azt gondoltam hogy elég érdekesen ki lesz alakítva hogy a nyomozóbíró is van miért megõrüljön vagy annak tartsák, de az nem is tetszett hogy akkor már meg is ölhették volna balesetnek álcázva a hátul összeesküvõ erõk vagy már tiz esetben a végére. Szóval a cselekedeteinek butaságát és a többieket a szigeten is jobban érteni így hogy õ egy beteg volt akinek ezt a darabot rendezték, csak akkor az a durva, hogy XD bevették a kompot meg a kapitányát és a viharral ennyire szétvertek egy ilyen veszélyes intézményt és Laedis õrültsége pont úgy mûködött ahogy az jó volt a filmnek....

Na mindegy, nagy film volt, mostanában közelében nem járt semmi, és én a legújabbakat nem is nézem már, ugyhogy az ezredünk egyik kivételesen eredeti filmjérõl beszélek. Star Trek X- men vezetõ Kingsley nem játszott olyan keveset mint páran hiszik, megtalálták a ráillõ nagyon okos és érzõ szerepet, hatalmasat alkot a filmben, ahogy Max Von Sydow is, van kiktõl tanulnia Leonardo gyereknek Scorsese mellett is :)

Van egy kérdésem is : Azt egyeltalán nem értem hogy miért akarta felrobbantani azt a kocsit a végén, mert a fertõzõen ragadós õrület éppen rámászott és ennyi ? > :)) )

Azért tényleg túldurva vagy hihetetlen lehet a film pár helyen értelmetlenül így elsõre az embernek és vannak dolgok amiket sok másikból vett úgyhogy 10est nem adok, csak egy 9- et. A vicces hogy most nagyon nem volt szükségem ilyen pszihó filmbõl valami komolyra, ezért örültem is neki hogy kamerás felvételen néztem rosszabb minõségbe, csak a sztori érdekelt, mibe ment bele Scorsese, de így még lehet jobban hatott mert a háború utáni 50es évek filmjeihez igazodott pont a képi látvány.... az õrületet meg az nagyobbította hogy volt pár hely ahol a feliratot csináló gyerek rosszul fordított, és nagyon nem volt értelme annak amit odaírt, csak a lényeg nem volt benne > :D D D ... ;-`
10/10
kriszti0005 2010 márc. 16. - 15:44:18 10/10
(281/1156)
Nekem nagyon tetszett! A rendezés az zseniális, és a színészek is!! A filmzene megint csak isten, szóval nekem hihetetlenül tetszett!!
Jó, persze az eleje tényleg kicsit zavaros, de a végén minden összeáll! Én csak ajánlani tudom, és szerintem ha valaki olvassa a fórumot és nem nézi meg a filmet, mert sokan írják, hogy rossz, az rosszul teszi. Én mindig minden filmet megnézek (ha tehetem) még akkor is ha leszólják, mert már sokszor csalódtam pozitívan!

10/10
kamanduli 2010 márc. 16. - 10:49:54
(280/1156)
Most az egyes verzió, de nem értem...mért kell ilyen hangvételben beszélgetni itt? Talán mert el lehet bújni egy név mögött?
Eredetileg is ezért regisztráltam be, mert nem értem, mért kell sértegetõ hangnemben "beszélgetni".
A sértegetéshez nem kell különösebben nagy elme...szerintem.
Ezt egyébként most általában írtam, eddig úgy láttam Te intelligensen és higgadtan kezeled a dolgokat.
Részemrõl ennyi.
Koztom 2010 márc. 16. - 10:41:53
(279/1156)
Sok számomra tré filmet láttam mostanában a moziban,de ez mindent vitt...
ehhez a képest a bombák földjén, /ami szintén nagy csalódás volt számomra/ ennek a filmnek tükrében tényleg Oscart érdemelt.
Két és fél órát moziban én így még nem unatkoztam,feszengtem, szinte a film minden része más filmekbõl köszön vissza. Még dvd-én belepörgetve sem ajánlom!
8/10
Swarm1 2010 márc. 16. - 08:30:46 8/10
(278/1156)
Néhány dolog valóban kicsit fura volt a filmben, de hihetetlen hangulata és az õrület ami magába szippantja a nézõt, na amiatt Scorsese a Mester! Nem tudok rá haragudni. Jó film lett a Viharsziget, annak ellenére, hogy az elsõ órában kissé zavaros, unalmasnak viszont nem unalmas!
2/10
mermaid girl 2010 márc. 16. - 00:51:22 2/10
(277/1156)
egyedül az utolsó mondat tetszett, de az sem volt épp egy új gondolat, maximum ebben a kontextusban. az elõtte lévõ másfél óra számomra szenvedés volt. kivéve a második világháborús jelenetek, abból egy komplett filmet is lehetett volna készteni, amit még szívesen végig is nézek. a feleségérõl meg a kislányról való (a 2 fiú persze le volt sz*rva) képzelõdése nálam viszont kiverte a biztosítékot...a giccs bocsánatos bûn, de itt nagyon nem értettem h mi keresnivalója van.