offtopic
blacknet 2015 febr. 19. - 17:41:28
(20/20)
Dehogynem tehet róla a többség. Paradox módon valahol igaz, hogy bûnösök vagyunk, csak nem egy megváltó kell nekünk, aki ezt a bûnt magára veszi, mert körömhegynyivel sem vagyunk elõrébb, ha csak a lelkiismeretünket sepregetjük. Mert ahogy az ember önmaga egy rossz konstrukció, a hibák természetünkbe, ösztöneinkbe vannak kódolva, és nem az a dolgunk, hogy ezt meggyónjuk, meg újra meggyónjuk, meg újra és újra, mert törvényszerûen folyamatosan elkövetjük, hanem dekódolnunk kell õket, semlegesíteni, kontroll alatt tartani. Mint valami hepatitis fertõzést, ami ott lappang a szervezetben, de tudunk róla, és odafigyelünk rá, tüneti kezelésben részesítjük, ha már kigyógyulni belõle lehetetlen. Bár ez sem igaz, nyilván ez sem lenne lehetetlen.
offtopic
blacknet 2015 febr. 19. - 17:35:41
(19/20)
Plancknak hipotézisei voltak, amelyekhez tudományos faktumokat keresett. Hogy ez hol állítható párhuzamba a vallás hazugságaival, nem nagyon látom, hacsak úgy nem, hogy a vallás is kényszeresen kereste, keresi önigazolásának bizonyítékait. Ha meg nem találja, és ez gyakori, mondhatni konstans problémája, akkor kreál, hamisít magának egyet. (Lásd a közelmúltból a valóban jólelkû, emberszeretõ II. János Pál pápa szentté nyilvánításához szükséges két csoda erõltetett elõállítása).
Planck nem hamisított bizonyítékokat, teóriái voltak, amelyeket mind matematikai, mind klasszikus fizikai, mind filozófiai síkon körbejárt, és ezekre, hangsúlyozom ezekre, és nem a teóriákra alapozva állított fel elméleteket. Jutott, ameddig jutott, az állt tõle a legtávolabb, hogy a levegõbe beszéljen. Sosem mondott olyat, mint ahogy bármely tudományosan komolyan vehetõ ember sem, hogy minden illúzió, hogy nincs anyag, mindig elérakják azt az elég fontos szavacskát, hogy "lehet" illúzió, "lehet", hogy nincs...
A vallás ezzel szemben kategórikus kijelentéseket tesz. A tudomány feltételez, a vallás állít. Ez a különbség. Amikor a tudomány valamit állít, akkor már túl van valamilyen, de inkább több bizonyítási módszeren. Ne keverd a hipotézist az állítással, mert aztán szépen egybemosod a kettõt, általában az áltudományos fantazmagóriák is ilyen lombikban szoktak megfoganni.

A vallások mûködésének problémája rendszerszintû, és nemcsak az emberi tényezõtõl (amiket felsoroltál, korrupt, kapzsi, stb.) függ. Én a nagy hazugságról beszéltem, amire épül, ami eleve hiteltelenné, és erkölcstelenné teszi, ami eleve egy nagy rohadt alma. Mégcsak nem is kell szándékosan manipuláltnak lennie, de elõbb-utóbb valakiben megjelenik a kétely, nem fogadja el, megkérdõjelezi, majd megkezdi társadalmi erodálását is, amikor ennek hangot ad. Átveszik mások is, sokasodnak a kérdõjelek, a rendszer automatikus védelmi mechanizmusa kiközösíti, Júdásnak kiáltja ki õket. De a repedés megjelent, és ezt bevakolni már nem tudják sohasem. Recseg-ropog, egyszercsak összeomlik, a civilizációt meg vagy maga alá temeti, vagy idõben evakuálják még.
Egy ilyen vakolási kísérlet a nálunk leginkább a hitgyülisek által vitt vonal, a fõleg az Usa-ban teret nyert neoprotestáns innováció: miután a hagyományos keresztény módszerekkel már egyre kevésbé tudják megszólítani a felvilágosult, illetve hedonizmusba részegült euroatlanti kultúrát, megpróbálták újjáöltöztetni istent (nyilván az õsprotestantizmus megjelenését pár évszázaddal ezelõtt szintén indokolták hasonló motivációk is). Modern zenei mûfajokkal (rap, pop), szent szellem kiáramlással, illetve a különféle mlm-rendezvényeken is megtalálható végeérhetetlen szófosással, na meg személyes meggyõzéssel operálnak, és nyilván nem is véletlen az mlm-rokonság, magyarul elkezdték marketingelni a vallást, sõt, megjelent a "hozz magaddal még egy embert" mentalitás is, aminek fényében tulajdonképpen az az egyik fõ vallási parancsuk, hogy igyekezzenek minél több embert meggyõzni arról, fogadják be jézust a szívükbe. Utcán, orvosi rendelõben, plázavécében, bárhol bárkit, akivel személyes kontaktus kialakul, vagy még az sem kell, odamennek ismeretlenül is az emberhez.
Porszívóügynökök, vallást árulnak, ami a hagyományos keresztény irányzatoktól idegen mûfaj, igaz, azok meg annak idején tûzzel-vassal, keresztes háborúkkal térítettek. De egyértelmû, ez nem más, mint alkalmazkodás a korszellemhez, miután a hagyományos módszerek mára elavultak, túlhaladottak, egyre kevésvé hatásosak.
Viszont az is igaz, hogy ettõl még ugyanúgy ordenáré nagy hazugság marad, öltöztessék bármilyen trendi köntösbe is.

A felvilágosodásról: az általad felsorolt hármas jelszóra írtam korábban, hogy az eszmék, ideológiák világa ugyanúgy nem hozta el a megváltást, mint a vallásos csodavárás. Szintén korlátok közé szorítja a gondolkodást, szintén viszályt szít, és megosztja a társadalmat, és ugyanúgy bólogató hülyéket termel ki önmagából. Nem, a felvilágosodás egyetlen jótéteménye (na jó, kettõ van, mert megdöntötte a születési elõjogokon alapuló hatalomgyakorlás tradícióját, a hagyományos arisztokráciát is), hogy kiszakította ostoba vallásos babonáikból a társadalmat, és a tudományt elõrébb rangsorolta. Az ész gyõzött, a szív veszített, és erre mondom, hogy ez még csak egy csata volt, a háborút akkor nyerheti meg az emberiség, ha az ész bölcsességgé érik.

Amúgy mit mondjunk azokra, akik az alábbi blõdséget beveszik? Mennyiben különböznek, mennyiben értelmesebbek, akikrõl már több hozzászólás óta beszélgetünk, akik bemondásra elhiszik istent, jézust, buddhát? Kidolgozottabb mesék, felépítettebb világok persze, na de ha pár ezer évvel ezelõtt kapcsol, ebbõl a Grabojovból is könnyen lehetett volna világvallás, meg valami elképzelt istennek a megmentésünkre küldött messiása. Semmivel sem kisebb ostobaság az õ számmisztikája, mint néhány kitalált karakterre épített vallásban hinni.
http://index.hu/tudomany/altudomany/2015/02/18/87992389231_es_on_most_kattintani_fog/
offtopic
blacknet 2015 febr. 17. - 20:03:51
(18/20)
Nyilván õk még nem tartanak abban a fázisban, az euroatlanti kultúrkör a felvilágosodással indult el egy másik, nem jó, de jobb úton. Ezért veszem alapul a keresztény csecseken csámcsogó közegünket, mert mégis mi tartunk a legközelebb ahhoz, hogy elsöpörjük a vakhitbe temetkezõ intellektuális sötétséget.

Ami egyébként tagadhatatlanul a vallás hibája. A vallás egy otromba nagy hazugság, erre a hazugságra építeni a gondolkodást, egyáltalán, bármilyen szellemi tevékenységet ilyen közegbe helyezni iszonyatos nagy hiba.
A nagy hazugság legitimálja az összes többit, hiszen relativizálja azt. Egy idõ után mindenki "adócsalóvá" válik, hiszen ez lesz a túlélés záloga. Sõt, blaszfémiának nevezik és büntetik a tagadást, mert felismerik, a racionalitás veszélyessé válhat a kialakult belsõ rendre. Nem feltétlenül csak a hatalmukat féltõk, hanem minden egyes rendszeralkotó, mert attól meg aztán mindenki retteg ösztönösen, ha kimondjuk a valóságot, felrobban a világunk, mi lesz utána?
De még ez is eltörpül a már korábban említett tilalomfákhoz képest, amelyek olyan határokat szabnak a gondolkodás számára, és olyan tematizációkat hoznak létre, amivel alapvetõen, és nagyon durván szûkitik le a bejárható utakat. Ez az igazi bûnük, és ez valóban megbocsáthatatlan. Az emberi szabadság legfõbb fokmérõje ugyanis a gondolati szabadság lehetõsége, a legsérthetetlenebb autonómia, ezt csak pragmatikus okokból lenne szabad megbéklyózni. Ostoba dajkamesékkel, érzelemalapú hitvilággal ez valójában csak a butaság, a manipuláció, és a hamis, langymeleg tudatlanság röghözkötöttsége. Az emberi civilizáció kihalásra ítélt zsákutcája, a homo sapiens kudarca, az a tény, hogy az emberi faj el sem jutott a felismerésig, hogy kifejlõdött értelmét mire is kellene használnia. Megmarad a szerszámkészítésnél, és nézegeti a kõbaltát a kezében, mit is kezdjen vele, nem jön rá, nem válik valódi konstruktõrré, inkább unalmában elkezdi önmagát megsebezni vele.
Ezt az emberi fajt én nem sajnálom, ennek az emberi fajnak pusztulnia kell, ennek az emberi fajnak én kívánom a halálát.



Azzal azért óvatosan bánnék, hogy mennyire elégedettek, vagy mennyire elnyomottak a párhuzamos vallások, hitvilágok rabszolgái. Nõi jogok az arab világban, alapvetõ munkajogok Kínában, Indiában, és akkor folytathatnánk még bõven. A tudatlanság persze ekvivalens a boldogsággal, így jámbor kérõdzõ módjára viselik az õket ért igazságtalanságokat. Hadd ne tartsam õket ilyen értelemben emberileg egyenlõ értékûnek a mi társadalmunkkal, egy valóságos karámot ne hasonlítsunk egy persze ugyanúgy, de azért már más eszközökkel, villanypásztorral szabályozott karámhoz.
Az újgazdag arabok tomboló hedonizmusáról meg már ne is beszéljünk, ezek a Mohamedánt kigyúnyoló rajzokon felháborodókon, akik aztán hálótermeikben vadul dubajoznak például magyar lányokkal is. Gyõz az ösztön, ami ellen kifogást nem is lehetne támasztani, mert tulajdonképpen csak a vallás mesterséges lefojtottsága mutatkozik meg, de az az álszent képmutatás...Semmilyen vallást sem szabad komolyan venni, mert lépten-nyomon belebotlik az ember hazugságokba, az általuk elkövetett kizsákmányolásba, a szent zászlók alatt indított háborúkba, népirtásokba, a fejlõdést visszafogó ostoba, idejétmúlt, betarthatatlan dogmáikba.
Az összes vallást, az ostoba babonákat, minden szellemi fertõzést ki kell iktatni. A sámánok kora már lejárt, most következzenek feketelistánkon a papok, némethsándorok, imámok, meg a dalai láma. Termelt kulturális eredményeiket, templomokat irodalmi mûveket, festményeket õrizzük meg, gyönyörködjünk bennük, vagy ha van praktikumuk, használjuk, esztétikumuk hasznos szabadidõeltöltési forma, de az ideológia vesszen, haljon, pusztuljon!
offtopic
blacknet 2015 febr. 16. - 08:00:46
(17/20)
Minden falat le kell bontani, ebbõl a vallás az egyik. Megbilincseli az elmét, korlátokat emel elõtte. Amíg nincs szabadgondolkodás, csak bicegve lehet elõrehaladni, mégha a felismerés meg is történne.
Ezen kívül az erkölcsi normáink is vallásos ragadványokkal küzdenek (eutanázia kérdése, születésszabályozás-fogamzásgátlás pl.). Ezért ezt a területet is feltétlenül szükséges megszabadítani tõle. A vallásnak volt rá néhány éve, hogy legalább ezt a feladatát, ezt a valóságos feladatot elvégezze, de látjuk, pont mennyit ér ma a krisztusi szeretet. Új felügyeletet, új motivációs indítékokat igényel, mert a vallás csak irtózatosan rossz hatásfokkal képes üzemeltetni.

OFFOFF: Mekkora hiszti van a génmódosított élelmiszerek körül, miközben mennyivel mesterségesebb egy génmódosított kukorica annál az aszpirinnél, amit fejfájásra bedobok, vagy bármilyen antibiotikumnál, bármilyen gyógyszerkészítménynél? Régi morál, rossz kezekben, rossz felfogásban.
offtopic
blacknet 2015 febr. 15. - 22:16:47
(16/20)
Ahogy másik bekezdésben is írtam, az ember rossz konstrukció. De ki volt a konstruktõr? Volt egy nagyhatalmú, mindenható, aki megteremtette a hatodik napon? Dehát ez a konstruktõr tökéletes, rossz munkát nem végez, akkor mégis miért lettünk ilyen gyarlók? Trehány volt, vagy direkt bénázta el? Most meg kaján vigyorral figyeli, ahogy fetrengünk saját ürülékünkben?
Vagy egyáltalán nincs is konstruktõr?
offtopic
blacknet 2015 febr. 15. - 22:14:01
(15/20)
Az ember szociológiai funkcióit tekintve (is) rossz konstrukció. Egoista, önzõ, szolidaritásra mérsékelten hajlandó, csak amíg saját érdekei nem sérülnek, illetve saját érdekeit még akkor is a közösség elé helyezi, amikor ezt már semmi sem indokolja. Egymillió dollár után már a következõt lesi, miközben a már meglévõ eggyel is biztosítva a jövõje még a gyerekének is.
A bölcsesség mindezen negatív paramétereket felismeri, és koordinálja. A kontrollált tudásra épített társadalom kompenzálja az emberi természetben rejlõ visszásságokat, tüneti kezelésben részesíti, és komoly tudományos célokat tûz ki maga elé. Például az általad is emlegetett kérdés után ered, mi van az anyagon túl, vagy akár megvalósítja a halál utáni életet, mert kutatni kezdi, hogy lehetne a fizikai halál ellenére is a tudati tartalmat, a személyiséget megmenteni, konzerválni, életben tartani.
És ez, bármennyire is meredeken hangzik, nem sci-fi, tudományos-technikai értelemben megvalósítható. Lenne.

Hogy mi van az anyagon túl, azt mi hozta létre? Nem tudjuk, de feltételezünk, vizionálunk, és ezzel nincs is probléma. De ezeket a feltevéseket miért fogadnánk el kész tényként? Miért engedjük teljesen eluralni vele az elménket, behódolva neki? Igen, a hitrõl, vallásról beszélek.
A vallás, ilyen értelemben ugyanis nem más, mint összeesküvés-elmélet. Hogy még nyilvánvalóbb legyen a folyamat mibenléte, nevezzük másik nevén, konspirációs teória, vagyis konteó. A legõsibb, a legprofesszionálisabb, legnagyobb fertõzöttséggel rendelkezõ konteó. Chemtrail, Roswell a kanyarban sincs. Kézzelfogható bizonyítékok nélküli ötletelgetés, látszólagos összefüggések keresése, hamis bizonyítékgyártásokkal megcsúsztatva, leöntve egy általános morális szósszal, és tessék, máris kész egy új, fogadóképes identitás. Nem baj, ha torz, nem baj, hogy hazug, nem baj, hogy fogva tartja az elmét, nem baj, hogy nincs progresszió, nem baj, hogy hatalmi eszköz, semmi sem számít, csak az általa kialakított hamis biztonságérzet, egy olyan univerzum, ahol mindenre megvan a válasz, ahol mindig belekapaszkodhatsz abba az ordas nagy tévedésbe, hogy majd a túloldalon... Irtózunk a megválaszolhatatlantól nem vagyunk képesek szembenézni vele, gyáva szarok vagyunk, ehelyett inkább építünk egy burkot magunk köré. Ezért mondom, ideje nagykorúvá válni, kitépni magunkat ebbõl a hazugságból, és tudatosan építeni egy olyan társadalmat, ami valódi, nagyvonalú célokat képes maga elé tûzni.
(Többek között, amirõl az elsõ bekezdésben is írtam).
loreal 2015 febr. 15. - 21:09:05 Előzmény blacknet
(14/20)
A bûnöket az ember követi el, kár ezt Istenre kenni, meg azért nyavalyogni, hogy nem lép minden alkalommal közbe. Ha közbelépne, megszûnne abban a pillanatban a szabad akaratod. Nem lenne tétje semmilyen cselekvésnek, mert nem kéne semmitõl tartani, hisz úgyis majd jön a jó "apuci" és gyorsan közbelép. Azért kaptunk agyat és lelket, hogy tudjunk választani jó és rossz között. Akik a rosszat választják, legtöbb esetben pontosan tudják, mégis azt teszik. Azért mert hatalomra vágynak. Azért vágynak hatalomra - amibõl persze soha nem lehet elég, mert mindig jön valaki, aki veszélyes lehet rá - szóval azért kell a hatalom, mer FÉLnek folyton valamitõl. Pl. hogy elfogy a pénz, a kaja, a fedél a fej felõl, a nõ, a jólét stb. Minél nagyobb a hatalom, annál nagyobb a rettegés, hogy elveszíti. Ezért a nagy háborúkat sosem a kisember, sosem a nép indítja, hanem 1-2 ember, akinek nagy a hatalma és befolyásos annyira, hogy az agymosott, felesküdött katonák gondolkodás nélkül teljesítsenek minden parancsot. De ez csak egy része a valóságnak. :) A félelemnél nincs kártékonyabb érzés. A legtöbb rossz gondolat és cselekedet indítórugója. Én a saját életemben azt tapasztaltam, hogy minél inkább képes vagyok elengedni a félelmeim, akkor is, ha épp nagyon rázós a szitu, annál jobb dolgok kezdenek el hirtelen történni velem. Érdemes néha kipróbálni.
offtopic
blacknet 2015 febr. 15. - 16:51:18
(13/20)
Bla-bla-bla, ismerem a kenetteljes dumát, nem kell ez ide. Jézus, vagy isten, olyan alakok, mint süsü, meg a kockásfülû nyúl, vagy a fognyûvõ manócska, vagy herkules, vagy gandalf, hogy említsek egy újkori mítoszt is.
Nincs bennem gyûlölet, egész egyszerûen látom a nyilvánvaló tényt, kontrollált tudás, az általam sokat emlegetett bölcsesség nélkül az emberi civilizáció menthetetlen. Ehhez meg le kell bontani, sziklaszerûségük miatt inkább rombolni a régi falakat.

Vicces volt az elõzõ hozzászólásodban azt kérni, hogy ne döntsek ész nélkül...mintha én most istenhozzáddal intenék búcsút.
6/10
offtopic
Máriácska 2015 febr. 15. - 16:33:26 6/10
(12/20)
Ez a gyûlölet ami benned van sokat árt neked, megölhet, megbetegíthet téged. A trágárság is pusztító erejû lehet az ember személyiségére. JÉZUS maga a szeretet, aki bûnt nem ismert. Nem gyûlölt s e n k i t s e m ! Õ tegnap, ma, holnap ugyanaz. Isten Õt az õ szent fiát adta értünk, a mi üdvösségünkért. JÉZUS kínhalált szenvedett és meghalt értünk, de feltámadt, s most az Atya jobbján van a mennyben és közbenjár értünk! Ha csak a gyûlölet irányít senki sem tud téged megmenteni az örök kárhozattól. Jézus amikor a Földön járt, õ sem tudott minden beteget meggyógyítani a hitetlenségük miatt.
Szabadon választhatsz! Többé én már nem írok neked semmit sem. Rajtad a sor, hogy tégy valamit a lelked megmentéséért. A sátán mint dühös oroszlán körbejár, és nézi ki az akit elnyelhet. Isten irgalmas, és ha bocsánatot kérsz Tõle, õ megbocsát még neked is!
Azután talán még a blacknet helyett "whitenet" lesz majd a fórumneved...............
offtopic
blacknet 2015 febr. 15. - 15:47:51
(11/20)
Törvényszerûség, tehát szabályszerûség. Ami magában az anyagban leledzik, nem egy felsõbb intelligencia plántálta bele. Összeöntesz ecetsavat meg nátrium-hidroxid oldatot, és nátrium-acetát lesz belõle. 5+6=11. Egy út, egy megoldás, egy igazság.

A lélek meg nem más, mint tudatunk romanticizáló patetikussággal történõ elnevezése, ha úgy tetszik, a tudattalannal való kiegészítése. Nincs másik sík, nincs másik valóság, amire gondolsz, azok hallucinációk, agyunk reflexív pihenõállapota, a tudatunk korábban megélt állapotainak, tapasztalatainak összeturmixolása.

A tudomány nem vallás. A lehetõ legtávolabb áll tõle, érzéketlen, és csak a logika irányítja. Az emberi civilizáció valószínûsíthetõen egyetlen esélye, hogy rá támaszkodva a bölcsességet helyezi egyetlen világformáló erõvé, fokozatosan felszámolva az összes globális problémát, nyomorúságot, szenvedést, pusztítást, amit a jelenléte jelen pillanatban okoz. Az emberi faj mai állapotában a leghalálosabb biológiai fertõzés, amely ismert világunkban megtalálható.
offtopic
blacknet 2015 febr. 15. - 13:56:20
(10/20)
1. A tudomány ókori görög alakjai valóságosak voltak, valóságos tudományos eredményekkel. Tök mindegy, hogy Arisztotelésznek, vagy Kis Jánosnak hívták õket valójában, nem ez a fontos, hanem intellektuális teljesítményük, ami van, létezik, nem csak kitalált mendemonda. Ellenben a megváltó csodatételeivel.

2. A tudomány elég sokat adott, és boldogabbá tehetné a világot. Nyilván valamilyen értelemben tette is, mondjuk már csak azzal például, hogy mára megduplázta az átlagos élettartamot. Az ész, a tudás legmagasabb szintjére, a bölcsességre alapozva pedig ez kiteljesedhetne, nyilván többek között a rossz vallási dogmák is ennek útjában állnak (meg még sok más is).
A bölcsesség ellenszert találhatna a legálnokabb akadályra, önnön emberi természetünk visszáságaira is. Atomerõmû bomba helyett.

3. Erkölcs létezik vallás nélkül is. A keresztény kísérlet megbukott, ezt különösebben nem kell bizonygatnom, elég hozzá szétnézni. Az emberi tisztesség, becsület, szeretet szükséges magatartásformáinak társadalmi normáit nem egyházakra kellett volna bízni már akkor sem, ma pedig már lehetetlen is lenne ezeken keresztül megvalósítani õket.
Persze soha nem is ez volt a cél, hatalmi eszköz volt egy szûk, uralkodói elit kezében.

4. Az emberi élet kialakulásának mikéntjére egzakt választ adott a tudomány, megkérdõjelezhetetlen tényekkel. Nincs mindenható, akarattal rendelkezõ felsõ erõ, természeti törvényszerûségek vannak, nyilván az univerzum egészét alakító rendszert magát még nem ismerjük, talán soha nem is fogjuk.
Egy biztos, a tudomány végleg mesekönyvekbe számûzte az istenek világát. Hogy ezt belátjuk-e vagy sem, nem csak egytényezõs egyenlet, mert ész mellett érzéseink is vannak, és nehéz megválni hitünktõl, a csodától, meg a reménytõl, hogy az utolsó pillanatok után vár ránk még valami. Nem vár, semmi sincs odaát, fiziko-kémiai folyamatok, a tudat pedig megsemmisül. Ezt ma már tudjuk, és ez sokkal több, mint a hit, nem feltevés, meg

valószínû, hanem száz százalékosan bekövetkezõ esemény. Nõjön fel az emberiség, váljon nagykorúvá, és birkózzon meg ennek a tudásnak a valóságával. Dolgozza fel, a pápát, és minden vallást, annak földi helytartóját nyugdíjazzuk, rendezzünk Slayer koncerteket a templomokban, a Bibliát meg helyezzük a könyvespolcra, közvetlenül a "Minden napra egy mese" és az "Ezeregyéjszaka meséi" közé!

5. Igen, rengeteg kérdés megválaszolatlan még létünket illetõen. Amíg valamit fel nem derítünk, dõreség kategorikus kijelentéseket tenni velük kapcsolatban. A vallás és hit állításait viszont ma már mind-mind megcáfolhatjuk, mert rekonstruálható kialakulásuk. Az összes vallás, és a hit egészében nem más, mint manipuláció, ami a szívet vette célba, és az agyat pusztította. De beszéljünk jelen idõben, pusztítja. A vallás gyilkol, és nemcsak charlie hebdot, hanem a kollektív emberi tudást is. Gátat szab a fejlõdésnek, a hétmilliárdból ma talán egymilliárd él elviselhetõ életszínvonalon, a hat meg reménykedhet, hogy ez tényleg csak az árnyékvilág. Rossz hír, nem az. Nincs több fény, nincs több dobás. Ez tudományosan bebizonyított tény, és ezt nem beismerni a habzószájú tagadás, ami nélkülözi a józan észt.
offtopic
blacknet 2015 febr. 15. - 09:30:05
(9/20)
Mítosz, monda, legenda, mese... ez valójában a Biblia, nem több, mint az aranyszarvas-regénk. Soha meg nem történt történetek (ha bármilyen alapja is van, mint ahogy egy jámbor, emberszeretõ figurára, az õ személyiségére rendesen ráhúzták, eltúlozták, meghamisították, felnagyították a forgatókönyvet, ergó a bibliai értelemben vett Jézus sosem létezett) amelyek megalapoznak egy ostoba és illegitim szabályrendszert, amellyel egy uralkodói elit rabságban tarthatja az alattvalóit.
A felvilágosodás ha másra nem is, de arra jó volt, hogy kiszakítsa kontinensünket ebbõl az értelmetlen keresztény kurzusból, az már más kérdés, hogy beletaszította egy még ennél is nagyobb förtelembe, az eszmék, ideológiák mocskába. Illetve, még egy dolgot azért köszönhetünk neki, az általad is felsorolt valóságos emberek, tudósok valóságos szellemi produktumaira alapozva végre a tudomány befejezhette a babonával vívott árnyékharcát, és elõléphetett valóságos világformáló erõvé. Hogy egyébként mire használtuk, atombombát építettünk elõször, és csak utána erõmûvet, az már saját emberi elcseszettségünk bizonyítéka.
Jelen topikban, és még sajnos túl nagy arányban szerte a világban is, nem mítoszt, hanem naiv csodavárást jelentenek a vallás és hit tradíciói. Na és persze jó okot arra is, hogy egymást öldössük érte. Miközben ez a korlátolt látásmód semmiben sem különbözik az ezotéria bugyuta hókuszpókjaitól, az asztrotévébe jövõjét látni akaró betelefonáló az asztali imáját mormolgató istenétõl félõtõl. Megtévesztett mind a kettõ.
offtopic
blacknet 2015 febr. 14. - 18:14:28
(8/20)
Ha feltételeznénk, hogy létezik, jellemét csak a mocskos, szadista rohadék jelzõkkel lehetne illetni, és az igazságosság nevében a legfájdalmasabb kínhalálra ítélni. Mindenki jobban jár, ha nem létezik.
6/10
Máriácska 2015 febr. 14. - 15:45:30 6/10 Előzmény blacknet
(7/20)
Isten mindenkinek szabad akaratot adott! Tehát te is szabadon eldöntheted, hogy az örökkévalóságban a mennyországban, vagy a pokolban szeretnél-e lenni. Dönts helyesen! Olvasd el a bibliát, hallgasd meg szombatonként vagy más napokon például Joyce Meyer és/vagy Andrew Womack tanításait a Pax tv-n vagy az interneten.
Isten létezik! Én már sokszor megtapasztaltam az életemben az õ jóságát!
Van egy ellenségünk a sátán - egy legyõzött senki - aki hazudozik neked, mert a lelkedet akarja!

Ne dönts ész nélkül!
További áldott szép napot kívánok szeretettel: Máriácska
offtopic
blacknet 2015 febr. 13. - 16:55:14 Előzmény Máriácska
(6/20)
Nincs pokol, nincs mennyország, nincs jézus, nincs isten. Férgek vannak, meg talajlakó baktériumok, de te azt már úgysem fogod érezni.
Nincs mitõl félni.
tombenko 2015 febr. 13. - 16:38:17
(5/20)
És aki visszatért, de nem élt át semmit? Vagy aki nem volt klinikai halál állapotában és mégis átélt ilyet? Az ún. halálközeli élmények ugyanis nagyon úgy tûnik, egyszerû oxigénhiányos állapot eredményezte hallucinációk.
9/10
kassay 2015 febr. 13. - 15:06:06 9/10
(4/20)
Nagyon érdekes sorozat, bár a sok ismétlés és felszabdalt tartalom tényleg nagyon zavaró.
6/10
Máriácska 2015 jan. 31. - 18:50:56 6/10 Előzmény manao
(3/20)
Aki befogadja szívébe JÉZUST a MEGVÁLTÓNKAT, annak üdvössége van, és többé már nincs mit félnie a pokoltól.
manao 2015 jan. 26. - 02:19:41
(2/20)
Az a rész ahol az ürge arról beszélt milyen érzés volt a pokolban nem volt annyira felemelõ.
6/10
Máriácska 2014 márc. 29. - 15:36:07 6/10
(1/20)
Kár, hogy több részre tagolták a filmet. Elkezdenek egy-egy történetet, majd abbahagyják és belevágnak a következõbe, majd ismét folytatják. Így akarják növelni a feszültséget, de ezzel csak ellenkezõ eredményt érnek el, legalábbis nálam. Egyszerre egy történetet kellett volna végigvinni, majd folytatni a következõvel.