Bence bácsi 2015 ápr. 16. - 22:50:16
(5/5)
Kiváló, szórakoztató elõadás.
Nagyszerû volt Nemes Böffen Tóbiás és haverja (Mészáros Máté és Telekes Péter), valamimnt Fesztbaum Béla és Bata Éva, a fiatalok közül pedig a bolondot játszó ifj Vidnyánszky Attila!
azem 2015 febr. 06. - 14:13:51 Előzmény FElepHánt
(4/5)
Egy két pad közé esett elõadás:

Vagy egy az Ódryról átmentett elõadást láttam volna szívesen, vagy egy profin megcsinált pesti színházas elõadást, amiben egy koncepció mentén lehetõséget kapnak a legtehetségesebb színmûs hallgatók.

Ehelyett kapunk egy produkciót ami nem is biztonsági játék, de nem is egy tökös, kockázatos dobás, amiben lehetõséget kap egy színmûs osztály arra, hogy a Shakespeare-sorozat aktuális bemutatóját õk szolgáltatják. Ez egy vegyes felvágott, amivel azt érték el, hogy hatalmas kontraszt mutatkozzon a szerzõdtetett színészek és a színmûsök között. Általában. Mészáros Máté, Fesztbaum Béla, Telekes Péter és Bata Éva lubickolnak, hozzájuk felnõ ifj. Vidnyánszky Attila és talán Mészáros Blanka.

Én a színmûs osztálynak adtam volna a Vízkeresztet teljes egészében és ha megbukik, hát megbukik, legalább hiteles szintfelmérõként szolgálna. Így is az, csak kicsit kínos volt.
FElepHánt 2014 márc. 14. - 17:31:33 Előzmény hektor16
(3/5)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu
Egy éve sincs annak, hogy a máris legendás Osztály, kizárólag saját elképzelései alapján hozta létre Vízkeresztmetszet címû, sziporkázóan szellemes verzióját. Egyik osztályvezetõ tanáruk, Marton László most a Pesti /kõ/Színház deszkáira adaptálta ötleteiket, rendezésével hatványozva a nagyszerû közös munkát..
A viharos tenger habjaiból Tóth János izmos karjai mentik ki Violát, aki férfiruhát öltve próbál boldogulni. Mészáros Blanka kicsit darabos, kicsit rámenõsen erõlteti a férfihangot, így leplezve érzékeny nõiességét. Apródként surran be a Orsino udvarába, melyben Zoltán Áron mandolinja, gitárja, éneke és az idõnként hosszan zengõ csengõszó élteti a poétikusan lebegõ atmoszférát. A herceg nem a megszokott mélabús lúzer, Csapó Attila
széles mosollyal, szárnyaló tenorján az áradó szerelmi vágy köntösébe öltözteti férfias figuráját.
A színmûvészetis változatból jól ismert fürdõkád kevésbé veszélyes vizében, elragadó játékának arányos komikumával ejtõzik Mészáros Máté Böffen Tóbiása, az elmaradhatatlan Nemes Keszeg úrfi, Telekes Péter állig felhúzott nadrágú, báván butuló társaságában. A nõi princípiumot, mediterrán szilajsággal Bata Éva Máriája képviseli, a pompás triumvirátushoz késõbb Tóth András jeles deklamációjú, fürge Ferdinándja csatlakozik.
Khell Csörsz fekete-fehér-átlátszó függöny-rendszere változatos háttereket biztosít a sûrûn lüktetõ jeleneteknek, Marton László invenciózusan használja ki az árnyjáték lehetõségeit. A párbaj groteszk esetlenkedései után, az igazi bajvívók színrelépésénél Janka Barnabás robusztus óriásként védi meg a másik hajótörött, az ikertestvér Sebastian életét. Vecsei Miklós Hasi sugárzó egyénisége ígéretesen oldja fel a szép Olívia szerelmi
gubancát, a végjátékban csak Malvolio marad hoppon, ám Fesztbaum Béla játékstílusa amúgy sem illeszkedik a nagyszerû együtteshez.
Zsigmond Emõke angyali termetét igézõen emelik ki Lisztopád Krisztina ruhái, finoman cizellált játéka, magabiztos tempóérzéke nemes fénybe vonja gyönyörûséges alakítását. A produkció motorja, a szálak mozgatója, a mindent értõ, mindent eligazító Bohóc kortalanná stilizált, játékos fenomén. Villámcsapásként cikázik, dalait melódia nélkül is muzikálisan ritmizálva mondja el, függönymozgatásaival színeket, jelenlétével hangulatokat vált.
ifj. Vidnyánszky Attila, (legyen végre Õ a "KisAtti!"), kedves koboldként kíséri végig a történéseket, eleven idézõjelként bûvös egységbe fogva a shakespeare-i mesét.
Tündéri elõadás, tavaszi szél, üdítõ lélegzetvétel a nyomasztó téli hétköznapokban.
hektor16 2014 febr. 02. - 11:52:11
(2/5)
Nagyon kellemes élmény volt! Köszönet a fiataloknak, Bélusnak, és a Tanár Úrnak!
10/10
csendes tó 2014 jan. 27. - 17:19:10 10/10
(1/5)
Kítûnõ, lendületes, jó ritmusú elõadás, zseniális színészekkel - méltó Shakespearehez!