8/10
Tebić 2025 aug. 13. - 11:15:37 8/10
(4/4)
Jól sikerült. Ez volt Ewan McGregor, illetve Rachel Weisz első filmes szerepe. Gondolom az, hogy egy ilyen jó kis tv filmmel indítottak nagyban befolyásolta, hogy ilyen hamar Anglia meghatározó színészei legyenek.
offtopic
Csodakapitány 2012 júl. 22. - 13:51:26
(3/4)
Vörös és fekete
(Scarlet & Black)
marie1 2010 dec. 31. - 11:40:09
(2/4)
Én is véletlenül találtam rá a filmre, dvd-n, és mondhatom, remek egész estés szórakozás volt: több, mint 3 óra. Jó a film, jók a szereplõk, elég jól visszaadja a könyv hangulatát, illetve a szerelmi drámán túlmutatva a kor szellemiségét.
Ewan McGregor szép arcú, de nekem kissé aránytalan pasi: nagy fej, kicsi vállak.Végül megszoktam, és én is majdnem beleszerettem. Így volt ez annak idején a Veszedelmes viszonyokban John Malkovich-csal is, aki rém randa ürge, de olyan sharmja van, hogy belehabarodik az ember lánya. Viszont a de Renalné-t játszó színésznõ olyan bájos jelenség, és olyan hiteles, hogy szavakat nem találok. Pont így képzeltem el a regény alapján. A film számomra tökéletesen mutatta Sorel de Renalnéhoz fûzõdõ mély, szenvedélyes igaz szerelmét, amit aztán késõbb a Matilde de la Mole iránt érzett szerelme nem tudott felülmúlni. Tehát szerintem a film nagyszerûen érzékeltette mélységében a két szenvedély közti árnyalatnyi különbséget. Ez a különbség az életben is így van, és éles szem, érzõ lélek hamar rájön, hogy egy igaz szerelem van csupán, és a többi talán csak annak hû mása lehet. De csak mása....
Kattrin 2009 jún. 06. - 18:30:11
(1/4)
Én is olvastam.