Téma: Whiplash

2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 ápr. 17. - 21:54:16 2/10 Előzmény King Diamond
(149/189)
nem tudod hogy a metál is rock, de EBBE belekötsz, hogy nem metálnak írjuk b+ hanem metalnak?!+!+?
TE TELJESEN hülye vagy?! amúgy de, metálnak is írjuk
https://azonnali.hu/cikk/20181006_a-metal-mar-nem-a-duhos-tinedzserfiuk-zeneje
http://kulter.hu/2016/02/a-metal-zene-nyugtato-hatasu/

van a rockban is szirszar.
10/10
offtopic
King Diamond 2020 ápr. 14. - 22:13:20 10/10 Előzmény tesz-vesz
(148/189)
Nem nézed le a rockot, de csak úgy árad a kommentjeidből, hogy dehogynem ("szirszar metal meg rockzenéidet"...ilyet egy olyan ember nem mond, aki tényleg szereti a rockzenét is), meg az is, hogy nem ismered a metal-zenét (és nem metálnak írjuk...), mivel eddig egyszer sem reagáltál semmit sem az általam belinkelt videókra/cikkekre, pedig ha legalább megnézted volna őket (mint ahogy én tettem az általad belinkeltekkel), akkor látnád, hogy én aztán nem "kutyaütő" dobosokat említettem...én itt nem egy Bon Jovi/Deep Purple/Kiss/Guns N' Roses, de még csak nem is egy Judas Priest-szintű dobolást hoztam fel példának, hanem ezektől mérföldekkel komolyabb szintet...a Metal Archives-on tegnap olvasgattam, van egy olyan fórum ott, aminek pont ez a témája, és ott is (meg több helyen is), a jazz-dobolás mellé a progresszív- és az extrém black/death metalt hozzák fel, mint leginkább kemény dobostechnikák. Igaz, mindkettőnek megvannak a maga "keménységei", ahogy te is írod, jóval lekicsinylőbben beszélve a metalról, pedig aztán a dupla lábdobot még a jazz-dobosok is kiemelik, mint rendkívül kemény elem a metal-zenében (mivel a jazzben ilyen nem nagyon van), főleg, minél gyorsabban összhangban lenni a kéznek és a dupla lábdobnak...na, ez például meg sem kottyan a "kutyaütő" Hellhammernek.
Az, hogy tele van improvizációval a jazz-dobolás, nekem valahogy sosem fog megférni a fejemben, abból a szempontból, hogy ha egy jazz banda kiad egy lemezt (és itt most direkt nem egy ilyen, a filmben is bemutatott iskolai big bandről beszélek), azt felveszik (a dalokat, a különböző hangszereket, a dobolást is); és akkor például élőben meg ráimprózik még a felvételen hallható dobolására, vagy teszem azt teljesen másképp játsszák a számot...márpedig a jazz-biznisz is így működhet, hogy egy zenekar lemezeket készít, aztán meg turnézik, ha meg akar élni (ezt valamilyen szinten például bemutatta a Kaliforniai álom című film is); bár, lehet, hogy a jazzben ez másképp van, nem tagadom, ilyen szinten nem vagyok benne, de megmondom őszintén, annyira nem is érdekel.
A másik pedig, amit sokan felhoztak, hogy szinte mindenki szerint könnyebb egy metal-dobosnak átállni a jazz-dobolásra és azt megtanulni, mint fordítva. Igaz, fordítva is vannak kivételek, mert vannak most is olyan metal-bandák, melyekben régebbi jazz-dobosok játszanak. Valamint, a harmadik dolog pedig a dalírás (elsődlegesen nyilván most a zene). Ezt is vice-versa felhozták, hogy egyikőjüknek sem lenne jó ötlet megpróbálni a másik stílusában hangszerelni egy dalt. És még mielőtt kérnéd, hogy linkeljem, hol vannak ezek leírva, ha annyira érdekel, keresd meg magadnak, a Metal Archives-fórumán, nyilván angolul.
Valamint, itt be is fejeztem, mert tökéletesen elég volt belőled ennyi (meg az offolásból is amúgy). De úgyis jössz majd erre is írni még valamit, hogy a tiéd legyen az utolsó szó...tőlem, ha téged ez tesz boldoggá, ám legyen.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 ápr. 14. - 20:54:43 2/10 Előzmény King Diamond
(147/189)
engedd már el, minek írsz ilyen hosszan? az ELŐBBI állítását is a big bandhez mondja (NEM nagyzenekarhoz! big band jazzben 6-10 főtől indul, a nagyzenekar meg olyan kb 46 főtől indul! ezt se tudod, vagy szándékosan csúsztatsz, hazudozol), ugyanis big band zenekar szerepel a filmben! azt mondja hogy ilyen tanár lehetséges, DE NEM ilyen csúnya módszerekkel, erőskezű vezetőtről beszél, valószínúleg így érhető, különben ellentmond saját magának.
figyeld milyen konkrét EZZEL a filmmel kapcsolatban:

"realitásokhoz nincs túl köze a filmnek dobos szempontból, a főszereplő srácnak nincs túl sok köze a jazz doboláshoz, a tanár-diák szituációban kénytelen beállni a bírálók sorába, irreális ami pedagógiai és szakmai szempontból történt a filmben, lehetetlen ilyen módszerekkel tanítani, főleg művészeti iskolában"

ezekután lovagolhatasz te még azon a 4:20 utáni részen, csak nem érdemes.
hazudozhatsz még arról hogy nekem nehéz a felfogásom, csak sajnos ez nincs így.
ne gondold már, hogy egy teljes másfél-két órás Mayhem- vagy Wintersun-koncertet nem tudna végig játszani egy képzett jazz dobos! nem mintha a mennyiség számítana, a minőség számít. a profi komolyzenészek jóval képzettebbek és csuklóból nyomják a szirsz*r metál meg rockzenéidet a hangszereiket, és ezzel nem feltétlen nézem le a rockot, mert én is szeretem, de attól még a komolyzenészek jóval profibb zenészek. egy jazz zenében benne van az improvizáció is, ami jól kivitelézése nagyobb zenei érzéket igényel. de lehetnek a rokker dobosok is nagyon tehetségesek, csakhogy a rock, melynek része a metál is, nem igényel akkora virtuozitást, nem játszanak olyan széles spektrumon, mint egy rockzenész, stílusban, ritmusban, hangulatban, ütemben.
úgy látszik nem sikerült felfognod hogy minden metáldobos rockzenész is egyben, de nem minden rockzenész metálos.

bocsáss meg hogy nem ismerem a kutyaütő Hellhammer teljes nevét és becenevét.

ha már itt tartunk, itt az 50 legjobb jazzdobos videóval, ha valakit érdekel:
https://www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-drummers/
10/10
offtopic
King Diamond 2020 ápr. 13. - 20:09:27 10/10 Előzmény tesz-vesz
(146/189)
Nem mond ellent magának, mert utóbbi állítását a nagyzenekari környezethez kapcsolódóan mondja, hogy igen, egy ilyen környezet megköveteli egy ilyen keménykezű, vezetőtanár figuráját. Csak valamiért te a saját magad által korábban belinkelt videóban a 4:20-tól kezdődő kérdésre való válaszról nem akarsz tudomást venni, amiben ezt elmondja a magyar dobos. Ez legyen a te problémád, attól még elmondja.
A metal dobosokat (és nem rock dobosokat, úgy látszik, ezt sem sikerült megérteni/felfogni) teljes mértékben a filmtől függetlenül hoztam fel, leginkább azért, hogy lásd, hogy nem feltétlen a jazz a legkeményebb műfaj dobolást tekintve. Sőt, én még amúgy ki is emeltem, hogy le a kalappal a jazz-dobosok előtt is, mert amit a filmben is látunk, az se semmi, vagy akár a belinkelt videódban. De ne gondold már, hogy egy teljes másfél-két órás Mayhem- vagy Wintersun-koncertet végig tudna bármelyik jazz-dobos dobolni.
Az a gond, hogy Hellhammer maga a dobos, és nem a banda neve. Ez pech. És nem véletlenül írtam, hogy világszerte, bármilyen műfajban linkelhetsz nekem ide bárkit, attól még nem lesz összehasonlítható teljesítményben például Hellhammerrel, akiket itt linkelsz se, mert egyszerűen nem tudnának egy 2 órás Hellhammer-koncertet végigdobolni, míg fordítva ez igaz. Nyilván, például Hellhammernek is gyakorolnia kéne leginkább az átállást a másik stílusra, de nem hinném, hogy azok után, amit ő vagy egy Dave Lombardo (segítek, ő többek között a Slayer dobosa is volt) letett az asztalra, hogy nagyon megerőltető lenne ez számukra. És akkor ilyen hülyeségeket nem mondanál, hogy az általad belinkelt dobosok jobbak, + ha megnézted volna az általam belinkelt videókat.
Az meg, hogy itt random belinkeltél egy 2013-as cikket, és egyből ezt veszed szentírásnak, tőlem, nagyon nem érdekel, bár az az egyik legnagyobb vicc evör a metal-szcénán belül, hogy Lars Ulrich lenne az egyik legjobb dobos a világon, és ez köztudott. Ulrich nem rossz, de mára annyi hibát vét a koncerteken, hogy még annak is feltűnik, hogy melléütött, aki nem ért hozzá. Természetesen, ebben a cikkben is vannak jó dobosok megemlítve (például Mike Portnoy, aki a cikkben megemlített dobosok közül el is tudná játszani egy Hellhammer, Horgh, Lombardo vagy éppen Paul Bostaph játékát).

Na, én is belinkelek még további két cikket, ami azért valamilyen szinten helytállóbb és realisztikusabb a dobosokat nézve, mint a te általad belinkelt: az egyik a Slipknot volt dobosának az all-time dobos listája, aki maga is egy elég jó és állat dobos (Joey Jordisonról van szól):
https://www.loudersound.com/features/joey-jordison-10-best-drummers-slipknot-metallica-slayer-mayhem-mr-bungle

A másik pedig egy top 5-ös lista a legelvetemültebb black metal dobosokról (Hellhammer azért nem csak black metal bandákban játszik/játszott, sőt):
https://metalinjection.net/lists/insane-black-metal-drummers-proofed

Érdekesmód mindkét listán szerepel nemcsak Hellhammer, hanem még mások is, akiket említettem. És még rengeteg ilyen cikket tudnék linkelni, de nem fogok, mert teljesen felesleges.
Amúgy lassan elég lesz az offolásból, mert teljesen parttalan az egész.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 ápr. 13. - 18:46:10 2/10 Előzmény biffco
(145/189)
csak ezt tudod hajtogatni? hogy nem a zenéről szól?
nem érted hogy a filmvégi konfliktus erre megy ki hogy megszívatja tanár egy ismeretlen ZENÉvel? a tanár-diák kapcsolat specifikus a zenetanításnál, nem olyan mint a tornászok a 60-as években. ezt eddig érted?
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 ápr. 13. - 18:43:03 2/10 Előzmény King Diamond
(144/189)
neked nehéz a felfogásod, nyilván magának mond ellen a dobostanár, de úgy is érthető, hogy vannak ilyen karakterek, de nem mennek el odáig, mint ami a filmben történik, ez elég egyértelmű: "a tanár-diák szituációban kénytelen beállni a bírálók sorába, irreális ami pedagógiai és szakmai szempontból történt a filmben, lehetetlen ilyen módszerekkel tanítani, főleg művészeti iskolában"

húde de letérdelsz a Hellhamer dobosa elé
ő egy még jobb dobos nála:

https://youtu.be/krE1BFg2mVw

nem tudom egyáltalán miért jössz ide rock dobosokkal, mikor a film JAZZ dobosról szól:
https://youtu.be/_ug_fes1fEI

https://youtu.be/4KKuEw3mHGc

itt magyar dobosokat kérdeztek meg legjobb rock dobosokról
https://rockstation.blog.hu/2013/10/12/top_10_legjobb_dobos_a_magyar_dobosok_szerint

nincs közte
10/10
offtopic
King Diamond 2020 ápr. 13. - 16:49:14 10/10 Előzmény tesz-vesz
(143/189)
Na, jössz megint azzal, hogy ezt is, meg azt is ő mondta...igen, de azt is mondta, hogy a tanár karaktere nem volt eltúlozva. Azért nehéz (mármint a felfogásod), mert egy ÁLTALAD belinkelt videóból idéztem, amit gondolom te is megnéztél már és ha ennyire benne vagy a film lehurrogásában, csak ismered a videók tartalmát, amiket ide belinkelsz..de ezek szerint mégsem..
Ha a trash a hulladékra, szemétre akar utalni, akkor nagyon el vagy tévedve, ha a metal zenét annak tartod..tőlem linkelhetsz be ide 100 dobost is egyéb műfajokból, látatlanban megmondom neked, hogy egyik sem lesz összehasonlítható (sem technikai tudás, sem tempó, sem pontosság, sem erősség, sem precizitás, stb.) szempontjából például egy Hellhammerrel, vagy lehetne még sorolni (Dave Lombardo, Pete "Commando" Sandoval, Nicholas Barker, Frost, stb..), és ez attól, hogy te őket nem ismered, még egy tény marad. De ez már tényleg offtopik.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 ápr. 10. - 19:09:30 2/10 Előzmény Sweet-But-Psycho
(142/189)
te is nagyon ráérsz
2/10
tesz-vesz 2020 ápr. 10. - 19:09:12 2/10 Előzmény King Diamond
(141/189)
azért nehéz a felfogásom mert kérem hogy pontosan idézd, és mutasd meg hol mondta?!
a "realitásokhoz nincs túl köze a filmnek dobos szempontból, a főszereplő srácnak nincs túl sok köze a jazz doboláshoz, a tanár-diák szituációban kénytelen beállni a bírálók sorába, irreális ami pedagógiai és szakmai szempontból történt a filmben, lehetetlen ilyen módszerekkel tanítani, főleg művészeti iskolában" ezt is ugyanő mondta.
nem thrash-t mondtam hanem trash-t. én már korábban mutattam jó dobosokat, nem tudom miért vered magad emiatt. miért kötnék bele a Hellhammer dobolásába? engedd el.

10/10
King Diamond 2020 ápr. 05. - 20:56:36 10/10 Előzmény tesz-vesz
(140/189)
Neked tényleg ilyen nehéz a felfogásod? Az ÁLTALAD korábban belinkelt magyar dobos mondja azt, hogy egyáltalán nincs eltúlozva Simmons karaktere a filmben, segítek (a videóban 4:20-nál):
https://www.youtube.com/watch?v=0L5RZtYXYQI
Na, az azért már haladás, hogy legalább elkezdted nézni, hogy milyen is egy igazi dobolás. Az, hogy a tHrash nem a te műfajod...hát, egyik általam említett dobosnak sincs sok köze a thrash-metalhoz. Hellhammer egyébként (mert ezt még nem említettem korábban) elsődlegesen a Mayhem dobosa, majdnem a kezdetek óta, többek között. Meg ha már ennyire belekötöttél a filmbeli dobolásba, akkor kössél bele Hellhammer dobolásába is...meg nézd meg a hozzászólásokat, reakciókat a youtube-on a dobolásos videóihoz kapcsolódóan.
Sweet-But-Psycho 2020 ápr. 05. - 15:54:51 Előzmény tesz-vesz
(139/189)
De ráérsz megint, tetyivetyi!
2/10
tesz-vesz 2020 ápr. 05. - 15:46:36 2/10 Előzmény King Diamond
(138/189)
a film nem Oroszországban játszódik, amúgy ott se így oktatják a jazz zenélést.
A tanár fikcióról beszél, nem kokrétumot, azt mondja elképzelhető, de konkrét példát nem tudna mondani. az USA-ban is elképzelhetetlen.
gyermekem idézd már be légyszi a dobos mondatát.
és én már korábban mutattam jó dobosokat. mit reagáljal arra amit te linkeltél? végig se néztem, nem az én ízlésem a trash
10/10
King Diamond 2020 ápr. 04. - 21:48:51 10/10 Előzmény tesz-vesz
(137/189)
Igen, pont ezzel cáfolja meg azt, amit te állítottál korábban, hogy "nincs ilyen tanár, és diák". De, például Oroszországban simán elképzelhető. Én azt nem vitatom/vitattam, hogy ez a módszer milyen szinten lehet célratörő, a debreceni tanár is valóban azt mondja, hogy itt, Magyarországon ez elképzelhetetlen lenne.
Én találkoztam már jó néhány metal zenésszel, gitárossal, dobossal, beszélgettem velük koncertek után, kezet fogtunk, stb. Nem egynél voltak sebek/hólyagok az ujjaikon (és ezt simán el tudom képzelni a jazzdobosoknál is). Az, ami itt a debreceni videóban van "dobolás/dobos srác", az egy vicc, egy metal zenéhez képest.
Kincsem, nem az én általam belinkelt debreceni tanár mondja azt, hogy nincs eltúlozva Simmons karaktere, hanem a te általad belinkelt (amelyik hozzászólásodra korábban reagáltam) magyar dobos mondja azt, mivel ez az egyik kérdés, amit feltesznek neki.
Az meg megint érdekes, hogy se Kai Hahto-ra, se Hellhammerre nem reagáltál semmit, gondolom azt sem tudod, kik ők, de remélem, legalább a videókat megnézted, hogy lásd, milyen is egy igazi komoly dobolás.
2/10
tesz-vesz 2020 ápr. 04. - 21:28:14 2/10 Előzmény King Diamond
(136/189)
orosz iskolából beszél, Oroszországban persze lehet ilyen, csak ezek amerikaiak, és feltételes módban, meg arról hogy nem tudja hogy ott kiabálnak-e a diákkal. meg arról h ilyen módszerrel nem tanítana sokáig. meg hogy a kezük sose vérzik.
és itt a diák is elmondja, ahogy az indexes is, hogy egyáltalán nem azt dobolja, ami a filmben hallatszik.
a linkeden a tanár azt mondja pont, hogy a LELKÜLET a nagyon fontos a zeneoktatásná0 és a zenésznél, nem orosz tornászok a 70-es években. ne hazudj, pont nem mondja azt, hogy nincs eltúlozva SImmons karaktere!
már láttam régebben is ezt debreceni a videót.


10/10
King Diamond 2020 márc. 31. - 22:47:43 10/10 Előzmény tesz-vesz
(135/189)
Az a gond, hogy az első videóban a magyar dobos értékelése már az első kérdésnél megbukik, mivel az IMDb-n el lehet olvasni (+ a film extráiban is látni), hogy maga Miles Teller játszotta fel a film összes dobolását, aki egy képzett dobos (15 éves kora óta dobol); abban igaza van a magyar dobosnak is, hogy valóban nem jazz-dobos. A többi kérdésre viszonylag érdekes válaszokat ad, többek között, például szerinte sincs abszolút eltúlozva J.K. Simmons karaktere.
Én is linkelek egy másik videót a filmről, ahol a Debreceni Egyetem egyik tanszékvezetője nyilatkozik a filmről, és megcáfolja például azt, hogy ne lennének ilyen tanárok (mint ahogy azt te írtad):
https://www.youtube.com/watch?v=RhrA7XGz9SE

Viszont érdekes, hogy ebben is elhangzik az, hogy nem mindig azt hallják, amit éppen játszik a srác. Ezt nyilván egy dobos jobban meg tudja ítélni, mint egy laikus, de nem értem, hogy miért nem hagyták benne az ő általa élőben felvett dobolást (és valószínűleg játszották rá felvételről, ami miatt kialakulhatott a csúszás).
Nyilván, a filmben vannak eltúlzott dolgok, a dramaturgia kedvéért, újra kell néznem lassan, mert elég régen láttam már. Igaz, abszolút nem vagyok benne a jazz-zenében, de linkelnék még egy videót, ha már előkerült itt a teljesítmény-méregetés:
https://www.youtube.com/watch?v=08_PduSKNWU

Ő Kai Hahto, a Nightwish és a Wintersun dobosa, aki az egyik legjobb dobos a világon (pontosság, precizitás, gyorsaság, kitartás, stb.) és több videót is láttam már, többek közt jazz-dobosoktól is (pont erre a belinkelt dalra reagálva), hogy mennyire kemény is ezt eljátszani (főleg egy teljes koncerten, másfél-két órán keresztül). Tessék megnézni/meghallgatni, hogy mennyi dallam- és ütemváltás van ebben a számban. Nem semmi.

+1 extra videó: Ez már tényleg brutális, Hellhammer, szintén a világ egyik legjobb dobosa (és direkt nem azt írom, hogy metal-dobosa, mert simán kijelenthető, hogy mindketten világszerte a legjobbak között vannak, az összes műfajt figyelembe véve). És lehet, hogy ez valakinek csak zaj, de attól még ez a teljesítmény brutálisan kemény, és hihetetlen, hogy Hellhammer milyen könnyedén hozza az egyébként elég nehéz témákat.
https://www.youtube.com/watch?v=tFIW5b2lwpg
biffco 2020 márc. 31. - 18:18:50 Előzmény sexykex
(134/189)
jaa persze , nekem egyböl ez jött le amit irtam kibontva, csak igy sose szoktam megfogalmazni ilyen hosszan. csak ugy nézem mint egy jo film amugy
biffco 2020 márc. 31. - 18:15:43 Előzmény tesz-vesz
(133/189)
gyaaaaj sajtotáéjékoztatot nem akarsz tartani még? zenés film bakker de az alap commentemben nem a zenéröl irtam de nem veszed észre, mert ez a film nem a zenéröl szol , ennek melyik részét nem érted? zene a kerettéma amiben bemutatja egy tanár diák kapcsolatot, és hogy mi kell ahhoz hogy a tehetség kibontakozozon vagy éppen ne bontakozzon ki, ezt ugy hivják film:D ilyen alapon aaaaa predator is fasság mert nem létezik olyan lény ...vagy mi a baj a felfogásoddal, nem nagyon vágod ugylátom, alig hinném hogy én égetem magam de csak hajrá
6/10
offtopic
sexykex 2020 márc. 31. - 16:56:08 6/10 Előzmény biffco
(132/189)
Kicsit elkéstem, de mégis: Ez már nekem sok. Ha filmet nézek, a legritkább esetben gondolok bele ennyire mélyen. Hiszen ha ez egy valódi ember valódi élete lenne, akkor is számtalan módon dönthetne. Másképpen döntenék én, másképpen Te és másképp döntött sorsukról az író. A Shaffer Konzervatórium a valóságban nem létezik, nincs ilyen diák és nincs ilyen tanár. Ezért én könnyen hozok döntést a saját attitűdömnek megfelelően, amihez többnyire ragaszkodni is szoktam. Nem baj, ha Te vagy mások másként látják.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 márc. 29. - 11:48:30 2/10
(131/189)
ja hogy én írok hülyeséget, és amúgy miért is?
én írok hülyeséget, és te reagálsz rá ezzel: "te meg jössz itt zenékkel:) marhára nem a zenéröl de mind1.."

nem inkább az a hülyeség, amiket te írkálsz?

"Nem tudom lehet lekéne kattanod erröl a zenetémárol"
ez egy zenés film, zenéről szól azt vágod? vágod hogy tök amatőr benne mindenki, miközben eladják magukat profinak? ÉS TE ÍRTÁL a tehetségről, úgy látom nem érted miért idéztem tőled kettőt.

erre mit reagáltál???! "mennyivel jobb dobos, mint ez a szerencsétlen a filmben, aki még egy alap ütemet se tud hozni egy tök ismeretlen zenére."
egy értelmes megnyilvánulásod nincsen! egy értelmes összetett mondatot se tudsz leírni!
erre te képes voltál azt reagálni, hogy nem zenéről szól a film!?!? a cselekmény fő része te szerencsétlen, hogy a végén beégeti a "profi" tanár, és ez a "nagyon tehetséges" diák nem tud mit kezdeni vele!
ja hogy nem a zenéről szól a film, ja értem! elképesztő némelyek szellemi szintje.
nem tortasütők tehetségéről van szó, az a dobos srác akit mutattam nem égett volna be a tanára által. elképesztő mennyi eszed van.

figyelj ne írj több kommentet, csak égeted magad. inkább nézd meg a két linket, amit először mutattam, amiben zenetanárok, zenészek, dobosok beszélnek a filmről ! a zene az művészeti ág tudod, a zenész szereti a zenét, és nem görcsöl. a jazz
elmondják a ZENETANÁROK, és ZENÉSZEK az első két linkemben. ők "akartak vmikor a legjobbak lenni vmiben" édes istenem.
ja persze olvasni tudni kéne.

biffco 2020 márc. 26. - 23:31:37 Előzmény tesz-vesz
(130/189)
HÁt mivel hülyeséget irtál nyilván reagálok rá, ha nekem irtad ha nem, (erre gondoltam: "mennyivel jobb dobos, mint ez a szerencsétlen a filmben, aki még egy alap ütemet se tud hozni egy tök ismeretlen zenére.") Nem tudom lehet lekéne kattanod erröl a zenetémárol...én azt mondom de nem nagyon érted hogy a film nem a zenéröl szol(az csak a kerettörténet) hiába linkelsz be dobolásrol akármitis meg zenezenezene...szolhatna a film tortasütő iskolában levö tanár diák viszonyrol, akkor tortasütökröl linkelnél be videot?
Ilyeféle tanár-diák viszony létezik (tehát általánosságban, de itt nem arra gondolok hogy kizárolag ez a véglet létezik mint amit a filmben látni, hanem alap személyiség a tanárokban létezik, diákokban is), vagy létezett, lehet manapság is van itt-ott...(ezt mire alapozod hogy nincs amugy? te azt mondod hogy csak ilyen ZENEtanár nincs ilyen és ZENEdiák ? miért lenne különbség? és mire gondolsz hogy hamis a fő szála amire a az egész film épül?)
Amugy ha nem érted a mechanizmust hogy egy diák aki a legjobb akar lenni, miért keres tanárt(mentort) (akartál te vmikor a legjobb lenni vmiben? mert nagyon ugy tünik hogy nem), akkor inkább ne irj akkora marhaságot hogy tulhypolt giccses szemét(de lehet te másra gondolsz hogy giccsesz szemét mint amire én gondolom hogy gonodolsz hogy az (lehetne esetleg) )