Téma: Wicked

7/10
Éjjeliõr jan. 24. 13:32:54 7/10
(25/25)
A látvány gyönyörű, a rendezés remek! Nem unatkoztam egy percet se közben. Alapvetően tetszik az új megközelítése a témának. Viszont különösen ellenszenves a filmben, hogy Elphaba-t ennyire erőltetve próbálják áldozatnak bemutatni, aki semmiről sem tehet, mindenért csak a külvilág a felelős. Ez, eléggé fel is bosszantott, nem tudtam annyira élvezni a filmet, mint lehetett volna, úgyhogy elolvastam a könyvet is, csak, hogy lássam, az milyen. Érdemes volt, teljesen más megvilágításba helyezi a történetet, mint a film.
10/10
Jazzmind jan. 12. 22:44:57 10/10
(24/25)
Angolul még jobb volt a film. Egy percig se unatkoztam másodjára sem. Ugyanott érzékenyültem el, ahol először is. Alig várom a folytatást. Egyik legjobb musical(film),amit hallottam. Remélem fogják játszani a Madáchban is. Nem baj, hogy magyarul is leadják a mozikban a gyerekek és nem jól látók miatt.
10/10
Jazzmind jan. 08. 19:13:22 10/10 Előzmény foxonthefield
(23/25)
Szerintem is szuper musical film lett belőle. Még fogom nézni mégegyszer.
2/10
NaNaWe jan. 08. 15:19:54 2/10 Előzmény blaze86
(22/25)
A musicalt nem ismerem, de láttam életemben párat, ahogy filmet is. El tudom dönteni, hogy valami tetszik-e vagy sem. A film egy csomó olyan elemet tartalmazott, amiket láttam már korábban más filmekben. Azt nem tudom, melyik ötlet volt elöbb, és annyira nem is érekel, hogy utánajárjak. Nekem unalmas volt. Valószínűleg nem ugyanabban a moziban voltunk, nem ugyanakkor. Én is Budapesten voltam, a mozi majdnem tele volt.
10/10
blaze86 jan. 08. 14:47:45 10/10 Előzmény NaNaWe
(21/25)
"Semmi egyedi nem volt"? Ez egyik legsikeresebb musicalről van szó, ami 2003 óta fut. Érdemes megnézni a nemzetközi (pl. IMDB) rangsorokat, kritikákat. A maga hozzászólása inkább a "magyar közönséget" minősíti. Hadd tegyem hozzá, az én Bp-i előadásomon mindenki csendben volt és figyelt, pedig kb. 60%-on volt tele a terem.
10/10
foxonthefield jan. 08. 01:39:00 10/10
(20/25)
Ez a filmről sokat nem mond el, ellenben a közönségről és az egekbe tölt ingerküszöbről annál inkább. Külön vicces, hogy a könyv és a színdarab, ami alapján készült nemhogy a Wednesday de a Harry Potter filmeknél is régebbi. Persze a vélemény szabad, de maradjunk azért a tényeknél, meg viselkedjünk kulturáltan a moziban.
2/10
NaNaWe jan. 06. 10:46:36 2/10
(19/25)
Elpazarolt kétesfél óra volt, amit a mozi közönsege igazolt. Végig járkáltak, telefont nyomkodtak és a vegén hangosan mondták, hogy ők ugyan meg nem nézik a következő részt. Semmi egyedi nem volt, ellenben a Harry Potter és a Wednesday (meg ha nagyon belemegyünk sok más film) ötleteit használtak fel. Engem Ariana Grande is idegesített...
10/10
blaze86 jan. 05. 23:21:40 10/10
(18/25)
Mi megy itt a kommenteknél?!?

Ez egy 10/10-es MUSICALFILM.
A rendezés és a látvány KIEMELKEDŐ. Ilyen jó rendezést a Nyomorultak óta nem láttam.
A 2,5 óra elrepült, egy perc unalmas rész sem volt, tényleg, ami azért egy musicaltől óriási dolog, főleg, hogy ki lett nyújtva a sztori 2 részre (a Wicked Part II. jövő novemberi bemutató).

Sokatmondó, hogy szülők annyira sem veszik a fáradtságot, hogy megnézzék, mire viszik el a piciket. Ez egy musical, nem Disney mese. Tiniknek már viszont kiváló darab, ők vsz. jobban is élvezik, mint az ide kommentelő szülők. Van benne boszorkánysuli meg jóképű föci srác is.

Aki kicsit is szereti a musicaleket, az menjen el megnézni, ANGOL nyelven. Egyedüli kritikám a magyar szöveg, a feliratok (fordítás) borzalmasak voltak, szinte köszönőviszonyban sem volt azzal, amit énekeltek.
3/10
Gambleif 2024 dec. 28. - 11:23:14 3/10
(17/25)
Nagyon hosszú ahhoz képest hogy közel semmi nem történik benne érdemileg, a dalok tetszettek, fülbemászóak. Egyszer elmegy.
10/10
Jazzmind 2024 dec. 19. - 23:02:07 10/10
(16/25)
Nekem nagyon tetszett a film. A keresztfiammal néztük meg, ő választotta ki a filmet. Tetszett neki is. Várjuk a következő részt. Számomra jó volt a zene magyarul is. Ezidáig nem ismertem az énekesnő két a filmből. Angolul is megnézem a filmet, hogy hallják az eredeti hangjukat.
6/10
gshh 2024 dec. 15. - 06:36:46 6/10 Előzmény gshh
(15/25)
Bocsánat, annyival kiegészítem, hogy Ariana Grande pedig egy kétszeres Grammy- díjas énekesnő.
6/10
gshh 2024 dec. 15. - 05:57:07 6/10
(14/25)
Ariana Grande egy híres énekesnő. Erivo egy Grammy-díjas énekesnő. Erre valaki odafent úgy dönt, hogy "nosza, akkor fordítsuk le a dalszöveget magyarra és énekeljék el magyar énekesek".
6/10
gshh 2024 dec. 14. - 19:58:21 6/10
(13/25)
Én nem tudok annyira pozitívan nyilatkozni, mint ahogy a többi kommentelő. Számomra unalmas volt. Nem szólt semmiről, bár az is lehet, hogy én vagyok túl primitív ehhez a szintű kulturális élményhez. Alapvetően nincs bajom a musicallel, akkor viszont már igen, ha lefordítják magyarra és magyar énekesek éneklik el...fülsértően. Néha azt hittem, hogy lesz témája a filmnek, aztán ez a téma szépen elfelejtődött, ugyanez történt olyan karakterekkel is, amelyeket főkarakternek gondoltunk. Örömmel láttam, hogy a filmben a lehető legtöbb társadalmi csoportnak igyekeztek teret engedni, kezdve a kerekesszékesektől a feketéken át a melegekig. Sajnos a buta szőke nő sztereotípiát viszont a film végéig sikerült életben tartani. Volt egyébként olyan pár perc a filmben, mondjuk összesen 10 perc, amely jól szemléltette, hogy milyennek feltételeztem a filmet - sötétebbnek - korábban, de sajnos...erre már nem mentünk el. Abszolút felejthető, csapongó, történetnélküliség, amelyben a karakterek jók lettek volna, ha kihasználják őket, de nem így lett. 6/10
8/10
Kovács B. 2024 dec. 12. - 15:31:15 8/10
(12/25)
A film óriási látványban, lehet ezt így is csinálni! Kicsit hosszúnak éreztem én is, de a látvány, zeneiség, jó dalok azért kompenzálnak érte. Bár meseszerű, de semmiképp sem gyerekfilm! A mozi hossza és a témája miatt sokkal inkább felnőtteknek való tanmese, esélyegyenlőségről, társadalmi igazságtalanságokról, kiközösítésről, emberi jogokról és értékekről... Mindkét női főszereplő szuper a szerepében, de a többiek is hozzák a magas nívót. Összességében kiváló alkotás, a magyar dalszövegek fordításán talán lehet lamentálni és valóban jobb, ha a két kiváló főszereplő eredeti énekhangját hallja a néző - és persze érti is azt, mert a dalszövegek fontos üzenetet hordoznak. Az ünnepek előtt igazi csemege. Még 1x: nem gyerekfilm. (8/10)
10/10
stormtrooper88 2024 dec. 12. - 12:12:39 10/10
(11/25)
A sztori azért a két felvonással együtt kerek, ezért lehet egyesekben hiányérzet. Én ismerem a darabot, nagyon bejött a film is, kivéve a fordítást. Könyörgök, ha valaha eszébe jut valakinek színpadon is bemutatni, fordítsák le újra, normálisan a dalokat, mert ez így rettenet.
7/10
New-man 2024 dec. 12. - 04:55:18 7/10
(10/25)
Nagyon hosszú, látványos, furcsa (fél) film…
5/10
Mirjam61 2024 dec. 11. - 19:08:55 5/10 Előzmény Xxy92
(9/25)
Bár nem láttad a filmet, de a megérzésed 10*-osra sikerült. Gyerekekkel végig nézni szenvedés a szülőknek, de a gyerekeknek is. Indokolatlanul hosszú a történethez, cselekményhez képest a közel 3 óra. Gyakorlatilag egy mjúúúzikel, amit a gyerekek 99%-a nem tud értékelni, de mi, szülők se nagyon, mert egy dal nem volt benne, ami megfogott, megragadt volna. Ment rendesen a WC-re járás, de nem csak a gyermekek részéről. Volt aki közben a büfét is meglátogatta. Ment a csörgés-zörgés, szürcsölés a pocornnal, a poharakkal. Brrrr.......... nah, felejthető alkotás, viszont ami kiválóan sikerült, az a látvány, a díszletek, a ruhák. Ezekbe beletoltak mindent, ami a történetből hiányzik.
5/10
Mirjam61 2024 dec. 11. - 19:02:01 5/10
(8/25)
Nagyon nagy pénzeket tolhattak bele a látványba, a kosztümökbe, amik igazán pompásan sikerültek. Ezért 10/10 * jár mindenképp. A történet viszont nagyon lagymatag, szappanoperás, kb. 1 órába el lehetne mesélni és gyakorlatilag itt egy túltolt zenés darabbal szembesül az ember, aminek a filmvásznon semmi értelme nincs. A felnőtteknek túl gejl, a gyerekek nem tudják értékelni ezt a rengeteg mennyiségű zenét. Mert még ha egy slágerekkel teletűzdelt film lenne, ami nyomot hagy az emberben, de erről itt nincs szó.

A vége lezáratlan, bár a folytatás lehetősége benne van, mert hogy így ér véget a film, csaknem 3 órával a kezdés után. Mi történik Galindával és szív szerelmével? Ki tudja........... A zöldre pacsmagolt lány elsuhan, mint rosszá vált boszorkány, de számunkra nem derült ki, max sejtelmesen, hogy ez miért is történt így? Ez egy se füle, se farka történet, legalább is nekünk a vége megkönnyebbülés volt, hogy felálhattunk megdermedt végtagjainkat kinyújtóztathatva. Ide írd a spoileres tartalmat

Összességében véleményünk szerint ez gyerekeknek max. tizenéves kor fölött lehet érdekes, ennél fiatalabbakat nem érdemes elvinni, mert nem fogja lekötni a figyelmüket. A teremben kb. a felétől izgő-mozgó, egymással röhögcsélő gyermekeket lehetett látni, hallani. Szülőknek kínszemvedés ezt végig nézni, ülni és várni, hogy na majd a vége elhozza az értelmet. Nálam/nálunk ez egy nagyon gyenge 10/5 *
7/10
vki69 2024 dec. 10. - 22:09:48 7/10
(7/25)
a film nem túl hosszú. nem volt unatkozós rész! már ha a feelinget felvetted.
7/10
vki69 2024 dec. 10. - 22:08:17 7/10
(6/25)
Hát nem vmi nagy film. látványában 10-es. szinkronosok nagyon pöpecül énekeltek, de ezt a fődalok alatt angol és magyar felirattal kell majd otthon nézni.
itt számít Ariana eredeti hangja. de még egyszer helyes h magyarul szólnak a dalok!
a történet mesének elmegy de a másik boszi csaj elég unszimpi volt arcra.