Téma: X-akták

boom47 2013 aug. 08. - 20:35:54
(1122/1722)
Forrás?

Az biztos hogy azért szállt ki mert több pénzt akart, és durván pereskedtek egymással érte (http://www.ign.com/articles/2002/01/23/tv-duchovny-to-return-to-x-files "Duchovny's lawsuit against FOX and producer Chris Carter over syndication royalties made for big news"), de nem látom sehol hogy kötelezték volna a visszatérésre, éppenhogy úgy tûnik a cikkbõl, hogy megadták neki a nagyobb lóvét kényszerbõl ("Fans failed to warm up to his character, John Doggett or his new partner, Monica Reyes", "Once Carter made the decision to end the series at the end of this season, he knew that he would have to contact Duchovny.").
Újvállalkozó 2013 aug. 08. - 19:00:47 Előzmény moti77
(1121/1722)
David D. (Mulder) több pénzt akart, de nem kapta meg, ezért felmondta a szerzõdését. Ezért az utolsó elõtti évadban teljesen nem szerepelt, viszont a bíróság arra kötelezte, hogy 14 (?) epizód erejéig meg kell jelennie a sorozatban ezért az utolsó évadban visszatért.
10/10
cellasto 2013 júl. 23. - 06:52:05 10/10
(1120/1722)
utolsó két évadban nincs asszem.
10/10
moti77 2013 júl. 22. - 23:57:26 10/10
(1119/1722)
most nézem a 9. évad 13. részét, és azt látom benne, hogy nincs Mulder. mondjuk utoljára a 4. évadnál hagytam abba,de a 7. évadtól még egy részét sem láttam. lehet letöltöm majd vmelyik torrent oldalról. kivételesen ebben a részben nincs benne, vagy már egy jó pár részében nincs benne Mulder?
boom47 2013 júl. 19. - 00:11:44 Előzmény patee
(1118/1722)
Az utolsó elõtti évad lett végül a kedvencem.
patee 2013 júl. 15. - 01:09:38 Előzmény boom47
(1117/1722)
télleg nagyon unatkozhattál! ;)) de azért én hálás vagyok, h. így összeszedted, mert sokat segít abban, h. eligazodjon az ember az X akták világában! ;) Nagy lelkesedéssel vártam minden részt még anno a királyi egyes csatornán, de miután ha jól emléxem a harmadik évadnál tovább nem jutottak akkor, én is megrekedtem ott és csak a mostani Viasat 6-os vetítésnek köszönhetõen vettem fel újra a fonalat..
boom47 2013 júl. 12. - 18:19:12
(1116/1722)
9. évad

No, a végére sikerült még néhány "monster of the weak" változatot behozni:
- idõanomália
- párhuzamos valóságok
- A Nagy Testvér Figyel (ez nem bûnözés, hanem a Kormány mindennapos tevékenysége)

Az Összeesküvés:

SPOILER

A Szuperkatona-project „40 évvel ezelõtt” beindított kormányprogram volt, ami egybeesik a Roswell-i katasztrófával. Ugyanakkor tudjuk, hogy a kormány álláspontja az idegen technológiák begyûjtése, az életben lévõ idegenek mielõbbi kiiktatása, és az egész affér titokban tartása volt. Ebbõl következik hogy a Szuperkatonák fejlesztésének semmi köze az idegenek tevékenységéhez, ezek emberi fejlesztések.
És hát nem "érdekes" hogy annál a kérdésnél "földönkívüliek-e a szuperkatonák" letiltják az alkotók a válaszadást?

Azt is tudjuk, mégpedig a Mulder által a Mount Weather Komplexumban lehívott fájlból (l. kép*), hogy a Kormány a Rosewell-i eset óta tudott az idegenekrõl, és azok megszálló terveirõl, aminek idõpontját is ugyanakkor tudták meg: 2012 dec. 12. Ezt a késõbbi találkozások során megerõsítették.

Ez, valamint hogy a kormányzati fájl az idegennek érkezését mint fenyegetõ veszélyforrást jelöli, illetve hogy ezen baj bekökövetkezésére tartalmaz forgatókönyvet és protokollt, azt mutatja, hogy a kormány továbbra sem áll összeesküvésben az idegenekkel.

„Az Igazság": „de mit ér az igazság igazságszolgáltatás nélkül?” - tették fel a kérdést korábban a sorozatban, és itt most láthatjuk ahogy a kormány „igazságot” szolgáltat a nézõnek azzal, hogy kivégzi a fõmanipulátort, a Cigarettás Férfit. Mulder és a többi FBI-ügynök meg nyugodtan mehet amerre lát.

*átirat:
2012 – the date is set for mobilisation of alien forceswhich culminates in the complete and overthrow of civilian and military forces. Date was first recorded by air general Daniel ? Miller upon receipt intelligence in Rosewell. N. M.. in 194? contact with alien forces access confirm ???
Military officiers are instructed to down and follow emergency protocol upon further instructions. It is anticipated the ??? government will be destroyed or stated messing in the transfer of FEMA, the federal emergency (management agency)
boom47 2013 júl. 09. - 21:07:40
(1115/1722)
8. évad (+ 07x22)

Ez a második évad (a harmadik évad után) ahol a fõcím-szlogen (Az Igazság Odakint Van, Csak Rá Kell Találni) nem változik meg egyszer sem.

Na itt jön a nagy kapavágás, mert eddig ugye minden egyértelmûen a szánkba volt rágva, de mostantól...

Három forrásból szerezzük mi nézõk mostantól az információkat:
- amit látunk megtörténni: ez biztos. De nem szabad légvárakat építenünk, csak azt fogadjuk el ténynek, amit ténylegesen látunk.
- amit elmondanak: de mindenki hazudhat.
- amit kikövetkeztetnek: ami csak annyira megbízható, mint a karakter alaptézisei amikre épít. Így Mulder mindenben ufo-t lát, Scully mindenben materialista - így én Doggett-ügynök nézõpontját ajánlanám, aki nem pártokl sehova, csak a tényekhez ragaszkodik.

Elsõ tény legyen, hogy maguk az alkotók (Chris Carter és tsai) SEM tudják néha mirõl fecsegnek, hiszen az elsõ filmkapcsán anno folyton azt nyilatkozgatták "Scully mostantól nem tagadhatja az ufo-k létezését", holott a film után MULDER az aki nem tagadhatja õket, Scullí igenis teheti, és TESZI IS.

A második, hogy a Cigarettás Férfi kiesett a pixisbõl. Ez nyilvánvaló következménye annak, hogy technológiát igen, de marslakókat nem tudott felmutatni. Tehát a Kormánynak NINCS kapcsolata a Megszállókkal.

A Fejvadász kilétét illetõen korábban azt hallottuk "az oroszok küldték", így mindenki hihette hibridnek, vagy az arcnélküliek fajába tartozónak, mindegy. Ami lényeges, hogy belõle mindig csak egyet láttunk, és látjuk õt meghalni, és a sorozat többi részében NEM látunk többé "Fejvadászokat". Azt is tudjuk róla, hogy 40 évvel ezelõtt már létezett, mert az ufo-baseballjátékos meséjénél(!) ez az egyetlen biztosan valós dolog ami a részben elhangzik(!). Tehát biztosan nem hibrid.
A részben amiben maghal látunk több alakot az õ külsejével, DE az egy Mulder-elrablásos jelenet, amirõl NEM tudjuk meg biztosan hogy valós eseményt, vagy puszta halluciánciókat, félelembõl szõtt kitalációkat jelent-e. És HA valóság, akkor is könnyen lehet, a baseballozó ufo meséjébõl a "halálkor felvesszük az arcot" dolog valójában az elhúnyt arcának felvéetele tiszteletbõl. Szóval egyltalán nem biztos hogy "több fejvadász" létezne.
Felmerül az a kérdés is: KI rabolta el Muldert. Mint említettem: csak abban higgyünk amit ltunk, és NEM látjuk ki rabolta el Muldert. A Kormány pedig már rendelkezik idegen-technológiával.

A Szuperkatonákat KÉT dolgot látjuk csinálni:
- megölnek néhány, a Régi Összeesküvést folytatni próbáló személyt (akik idegen hibridizációval próbálkoznak, aminek végterméke és adatai az Összeesküvés vezetõinek halálával elvesztek). És ezek a személyek EMBEREK, nem klón-idegenek, mint a kis szürkék tudósai hagyományosan.
- elmennek megézni Scully gyermekét. A "titokzatos módon" fogant gyerek eredete nem is olyan rejtélyes mint elsõ pillantásra tûnik, ugyanis Scullyt NEM rabolják el az egy alkalmat kivéve, ÉS megtudjuk hogy mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoztak nála, ami egy Összeesküvõ orvos szerint "nem sikerült". A viselkedésükbõl és az ismert tetteik alapján azonban a Szuperkatonák azért hagyták életben Scullyt, mert a gyermek tökéletesen emberi, és nem idegen-hibrid, azaz a megtermékenyítés valójában sikeres kellett legyen, csak az idegen-DNS nem épült be.

A Szuperkatonák fiziológiájáról másik két dolgot tudunk:
- a "fémcsigolya" egyértelmûen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a partra mosott ufo darabjai
- a ~kifejlõdésükhöz az kell, hogy emberi életfentartó-gépekre legyenek kötve egy idõre. Ez ha idegen-alkotások, értelmetlen és valószínûtlen. Az idegenek a beszivárgóikat amúgyis hasonmások/klónok formájában szervezték, nincs szükségük ilyen váltásra.

Végsõ soron adódik a következtetés: a "Megszálló idegenek" NEM tértek vissza, a Szuperkatonák a Kormány termékei. Új Összeesküvés jön létre, de ez csak nemzetbiztonsági szigorúan titkos munka. Nincs Végsõ Nap. HA lesz Hatodik Kipusztulás, akkor azt az Ember fogja okozni, ahogy a valóban létezõ könyv írja, és nem külsõ behatás hozza el ránk.
boom47 2013 júl. 05. - 00:51:53
(1114/1722)
7. évad:
Az utolsó részt még nem néztem meg, ha van benne vmi érdekes, majd hozzácsaopm a 8-hoz.

#1 meglepõ módon az én idõ-jegyzékem a hónapokról és kezdõévrõl helytálló, függetlenül a késõbbi esertleges évszámbemondásoktól

#2 ez egy filler-évad, amiben arra várunk hogy a Maradék Nagy Mumus, a Bagósnak legyen elég ideje hogy végre csináljon valamit, illetve kiderül hogy Samantha meghalt.

#4 az egész egyre inkább átalakul valami hülye bibliai jó/gonosz közti küzdelemmé. Pfujj.

#5 szerintem a készítõk sem tudják már mit akarnak, és õk is tudták hogy az évad szar, ezért csináltak egy Ed Wood részt bele (legalább önkritikájuk volt).

Szóval ennél az évadnál alább már szerintem nem mehet alább a színvonal. Legyen igazam.

Ja, és a 9. évadról szólva: a források nem csak a sorrendben, de a részek címében sem bírnak megegyezni, így eltartott egy darabig, míg az imdb-hez igazítottam magam.
boom47 2013 júl. 03. - 20:32:48
(1113/1722)
Oh, ezt elfelejtettem:
- vmiért a 6.3-as résznek ("Háromszög") csak az elsõ 33 perce van fent általában, ki tudja miért, magyarul
- a 6. évadnál az imdb által közölt sorrend eltér a magyar rajongói oldalak által listázott sugárzási sorrendtõl. Hogy ki variált és miért nem tudni, mindenesetre idegesítõ.
boom47 2013 júl. 03. - 12:48:06
(1112/1722)
6. évad:

Erõsen komolytalanba fordult a sorozat ebben az évadban. Félreértés ne essék, a forgatókönyvírók még mindig zseniálisak – leszámítva az idõpont megadását, mert az totálisan összezavarodott -, de a részek már szürreálisba hajlanak.

Az Összeesküvés:
Az Idegenek (= a kis szürkék) nem egyszerûen más fajokat tarolnak le, hanem saját magukkal népesítenek be bolygókat, hogy aztán azokat - akár évmilliókkal késõbb - arassák le. Ahogy a Biblia írja: õ a pásztor, és ti vagytok a nyáj. Szaporodjatok és sokasodjatok az Õ örömére.
Így a "kis szürkék", az "arctalan lázadók", az emberiség, és ki tudja még mi minden valójában egy faj.
A különbség, hogy míg ezek a pánspermiumok elfejlõdgetnek lokálisan, addig az idegenek fenntartják a Tisztaságot ("Purity").

Ám az idegeneket az arcatalanok úgy tûnik legyõzték, és a filmben a Földön állomásázó/várakozó idegenek mind elhagyták a baolygót.

A Bagós, az eredeti Összeesküvés egyetlen túlélõje ugyan megpróbálja újáteremteni a szervezetét - de úgy tûnik, ezt a Nagy Semmire teszi hataloméhségbõl és a konspirációra való hajlamától hajtva.
boom47 2013 júl. 01. - 16:26:13
(1111/1722)
Fight the Future

SPOILER:
Az Összeesküvés:
A méhek a Fekete Rákot terjeszteni hivatottak, nem a hibrid-vírust.
Az Összeesküvés eredetileg azt hitte, a Fekete Olaj csak "zombisítja" az alanyokat; továbbá a Vakcinát közvetlen kémiai hadiszernek fejlesztették (afféle mustárgáznak).
boom47 2013 júl. 01. - 12:01:04
(1110/1722)
Az 5. évadról (és a sorozatról) szólva:
van néhány zseniális alakítás, pár figyelemreméltó vendégszereplõ híresebb színész, de amúgy már kissé fárasztó.

A sorozat a "független" részekben az alábbi témákkal foglalkozik (nem hiszem hogy újabb kategória elõkerülne):
- ember-szerû mutánsok (ideértve a telepátiát is a sorozat szerint): ezek hol emberi, hol állati eredetûek, nagyjából humanoid és értemes lények. Lassan annyi van belõlük, hogy a hagyományos emberek számára nem is marad hely... És valahogy az összes Nagy Konspirációból kimaradnak.
- fennmaradt kultúrák: olyan õsi emberi, õsemberi törzsek, amik rejtve fennmaradtak
- a testtõl függetlenül létezni tudó elme: szellemek, pszichokinézis, iker-szindróma stb.
- sci-fi technológia: ideértve a msterséges inteligenciákat kütyük, és ami kütyükkel kifejleszhetõ
- pandora doboza: õi korok újra elszabadult kórokozói, jelenségei
- pirokinézis: nem vagyok benne hova sorolnám. Valószínûleg a mutációk közé.
- gabonakörök: az egyik idegen-fajtával kapcsolatos
- vámpírok: hogy ezek most "mutánsok", vagy mifenék, az rejtély; plusz a sorozat ilyen részei nem konzekvensek
- õrültek: az elkövetõ valamilyen x-aktás jelenség tévképzetétõl hajtva cselekszik, de amúgy nem történik valódi jelenség
- bûnözõk: itt semmilyen x-aktás jelenségnek még csak nyoma sincs se a magyarázatban, se a nyomozás során
- démonok, mágia, vallás: ezeket ötlet szintjén kifejezetten nem szeretem, mert itt nincs mit nyomozni.
- belsõ föld?: az "utazás a Föld középpontja felé" ötlete látszik itt feltûnni egy rész erejéig...

SPOILER:

Az Összeesküvés:
A "kis szürkék" - akiket még mindig nem láttunk cáfolhatatlanul a sorozatban - többmilliárd éve léteznek.
Parazita faj lévén más fajokra van szükségük a szaporodáshoz, az egyedfejlõdésükhöz, ezért körbejárják a galaxis(oka)t, és idõnként egész civilizációkat "aratnak le" elrablással, és a kezdetleges formájukkal, a "fekete rákkal" történõ fertõzés útján.
A Marson feltehetõleg létezett értelmes let, és az - ismét csak feltehetõleg - az idegenek ezen ügyködésének következtében teljesen eltûnt.
A Föld, az emberiség végzete közelinek tûnik, ám az emberek - egy szûk csoportja - tárgyalt az idegenekkel, és volt mit felajánlaniuk: a klónozás ugyanis ismeretlen volt a "kis szürkék" elõtt.
Ezen technológiával ember-idegen hibridek ("zöldvérûek") elõállításán dolgoznak - záros határideig, mert ha nem sikerül eredményt felmutatni, bekövetkezik a szokásos gyarmatosítás.
A hibridizáció elõnyös az idegeneknek, mert úgy nem lenne szükségük gazdatestekre a szaporodáshoz. Az emberek azért ajánlották fel, hogy idõt nyerjenek a "fekete olaj" okozta ~fertõzés gyógyítására, visszafordítására, ami sikerül is. Az idegenekkel való hibridizáció további elõnye, hogy a földi betegségekre az új szervezet immunitást nyújtana.
Az így kifejlesztett génterápia-fertõzést ami nagy számban változtatná át az embereket méhekkel vinnék végbe, amik egy módosított himlõ-vírussal fertõznek.
Idõközben egy másik idegen faj, az "arcnélküliek" harcot kezdett a "kis szürkékkel", ami tökéletes alkalom lenne, hogy az emberiség megszabaduljon a gyarmatosítóktól...

A kormányokról csak annyit, hogy mindig is fenyegetésként tekintettek minden földönkívülire, kapcsolatot nem kívántak felvenni velük (legalábbis míg a világûrt meg nem hódítottuk, nyilván), csak a technológiájuk foglakoztatta õket.
boom47 2013 jún. 29. - 23:49:39
(1109/1722)
Nos, a 4. évadnak érdekes lezárása lett, mint ahogy az is érdekes, hogy a gyártók valamiért egyre inkább elfeledkeznek az apró részletek számontartásáról, mint pl. hogy a sori saját idõszámítása szerint 1998-ban kell járjon, és 1992-ben kezdõdött, mégis 4 év együttes munkáról halandzsázik mindkét fõszereplõ.

Mindenki motivációiról tudunk meg többet ebben az évadban, és egyre halmozódnak az olyan túlzások, mint a Fallout 3 mintájára atombombaként felrobbanni, majd újra összeállni képes idegenek, vagy a magukat az üvegen is átrágú darazsak...
Azt még megértem hogy helyenként szükség van a nyilvánvaló képtelenségekre (mint a darazsak a vírus terjesztõjeként, vagy a himlõ mint a fertõzõ ágens), de van ami akkor is túlzás szvsz.

Az is tökéletesen nyilvánvaló, hogy éjszakai mûsornak gyártották a sorit, mert szinte minden rész erõsen alulvilágított, ami fényben nehezen nézhetõvé teszi.

Az Összeesküvésrõl:
- a legtöbb, a soriban megjelent idegen életformát sikerült hellyel-közzel összekapcsolniuk
- az idegenek elõször a Marsot hódították meg(?)
- 40+ évvel késõbb senki nem hallott idegen invázióról vagy világégésrõl. Az emberiség vían éli napjait. Tehát Mulderék sikerrel fognak járni.

PS: a gólem-es rész valamiért nincs fent általánosan a neten, és az 5-7, 9 évadok nincsenek, vagy nagyon hiányosan vannak fent a legkönnyebben elérhetõ forrásokon. Sebaj, megtaláltam ám õket. És még régrõl megvannak a filmek is, szóval ahogy Skinner mondta: "seggel elõre szállunk mint a döglött elefánt" :D
boom47 2013 jún. 27. - 06:10:19
(1108/1722)
A 3. évad végeztével már kaptunk egy olyan részt is, ahol sima bûnözõk után kellett kajtatniuk (akik még csak nem is õrültek), plusz személyes szálak is kezdenek bekeveredni (nyilván térkitöltõnek).

Viszont Az Összeesküvéssel kapcsolatban be kell vallani, még nem láttuk a "kis szürkéket", az egy idegen-embrió az 1. évad végén még racionalizálható holmi mutáns-kölyökként.
Viszont elõkerült a Fekete Olaj.

És Scully Halhatatlan.

De vajon kicsoda Lord Kimbot?
boom47 2013 jún. 23. - 18:08:00
(1107/1722)
- érdekes hogy egy-egy évad több évet ölel fel, így az idõ nyilvántartása is mókás lehetõség (mert amúgy ritkán közlik).
- idegesítõek az olyan apróságokban elkövetett bakik, mint Scully, gyakorló tudós létére kísérleti állatokat kíván megsimogatni, vagy mikor Mulder Mr. X-et találkozóra hívja úgy, hogy Mr. X. kifejezetten leszögezte hogy kizárólag õ kezdeményez egyoldalúan kapcsolatot, vagy hogy 1972-ben vagy '73 ban rabolták-e el Samanthát
- a sori izgalmasabb attól , hogy a 2. évad közepétõl már nem tudni az elsõ pertõl, mit fog tartalmazni a rész
- Elfelejtettem elõzõleg írni: Az 1. rész még elég gagyi, Gillian Andersont pl. csak a 2. részre küldték el fodrászhoz. Rutinos színész pedig csak a 17-re lett, a karrierjét meg így utólag a 21-nél döntötte romba azzal, hogy erõltette a régi önmaga hazsnálatát A sorozat amúgy a 10-résznél látszik hogy befutott (bizonyos szóhasználattal kikacsintás a nézõ felé), és a 3. résznél kapott rendes minõségû filmet a kamerába.

Az Összeesküvés új részletei a 2. évadból:
- az összeesküvés világméretû
- Az Összeesküvés idegen-ember hibridek kifejlesztésén munkálkodik
boom47 2013 jún. 23. - 08:36:42 Előzmény sixpack1989
(1106/1722)
Lehet még a 02x14.
Abba ugyan nincs lebilincselve, de egyébként stimmel.
boom47 2013 jún. 22. - 12:40:18 Előzmény sixpack1989
(1105/1722)
cím: Signs and wonders

MÁS:
Mérhetetlen unalmamban elkezdtem ténylegesen végignézni a sorit, most értem el az 1. évad végéig.

Eddig 5 "aktát" nyitottam ezeken a címeken hogy ne zavarodjak bele az eseményekbe:
- az összeesküvés
- az összeesküvõk
- Samantha
- az idegenek (ugyanis csak ebben az évadban 5-féle idegen lõfrál)
- jelenségek: a fentiekhez nem kapcsolódó részeknek fenntartva. Érdekes hogy elég szûk tartományra vissza lehet vezetni ezeket (p. az X-akták univerzumában létezik egyfajta "lélek" ami nem spirituális, hanem az agy terméke, m mégis képes a fizikai testtõl függetlenül is létezni)

Eddig Az Összeesküvésrõl ennyit látszunk tudni:
- az idegenek léteznek
- az idegenek nem jószándékúak
- a kormány tud az idegenekrõl
- az idegenekkel kapcsolatban a teljes képet csak egy rejtett csoport tudja
- az idegenek kísérleteznek az emberiségen
- az emberiség techológiát szerez/lop/kap az idegenektõl
- az idegen-ember kapcsolatot az emberi oldalról a résztvevõk próbálják hátráltatni
- az idegen-ember kapcsolatot mindkét fél igyekszik titokban tartani
- az idegenek már régóta itt vannak
- az idegenek megállítására egy esély van, és az csak hõsies önfeláldozással valósítható meg. Ez a hõs Fox Mulder kell legyen. (ez a legutolsó a sorozat tematikájából következik, kimondva nincs)
sixpack1989 2013 jún. 18. - 10:41:15
(1104/1722)
sziasztok,azt nem tudja valaki melyik rész,amikor kígyó van benne? még kiskoromban láttam,és csak annyi rémlik,hogy egy pasas oda van bilincselve a pincébe,és lemegy érte a kígyó. :D
10/10
cellasto 2013 jún. 17. - 10:09:25 10/10
(1103/1722)
a karácsonyos-kísértetházas nekem is az egyik kedvencem.
amelyik rész még szerintem nagyon jó,az a blood-címû.
akárhányszor megnézem,leköt :)
nocadlee 2013 jún. 17. - 09:46:33
(1102/1722)
A hétvégén nosztalgiáztam kicsit, és eszembe jutott egy csomó régi kedvenc epizód.
Írtam is róluk egy cikket:
http://nocadlee.sfblogs.net/2013/06/16/a-top-10-legfurcsabb-x-aktak-epizod/
convar 2013 ápr. 11. - 22:59:13
(1101/1722)
Épp most néztem meg a Sivatagi szekta c. epizódot. Azért megint ekkora baromságot, hogy következmények nélkül felvágni a másik hátát majd a csigolyák között éles késsel matatni, és eközben a másik nem õrül ám meg a fájdalomtól, csak jajjgat egy párat. Ja és persze alig vérzik utána.
Kozutas 2013 ápr. 09. - 23:19:51
(1100/1722)
T1000 vs T1001 :)
10/10
offtopic
cellasto 2013 ápr. 02. - 23:27:16 10/10
(1099/1722)
ez a mai rész már nem annyira esti mesés.... :O
10/10
cellasto 2013 ápr. 01. - 22:20:55 10/10
(1098/1722)
ez egy aranyos rész dzsinaja-val :)

megnézem,esti mesének jó is lesz :)))
boom47 2013 márc. 18. - 19:25:52
(1097/1722)
Semmi. Egyszerû youtube-os szösszenet.
10/10
CTU 2013 márc. 18. - 18:00:04 10/10
(1096/1722)
Az X-akták az egyik legkultikusabb sorozat!!!

Folytassák!!!! Vagy még egy mozifilmet!!!

Ez is elég misztikusnak tûnik.

http://www.youtube.com/watch?v=ev-1KsijU2w

Tudtok errõl valamit? Sorozat, vagy mozi?
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 10. - 11:52:01 10/10
(1095/1722)
Én is így vagyok ezzel a magyar sorozat témával.
A Klasszikusok még elmennek, de a maiak egyszerûen rémesek.
Az a jó hogy lett több csatornánk és találhatunk értelmes mûsort.
Lala87 2013 jan. 10. - 11:44:17 Előzmény Fõnix_császárnõ
(1094/1722)
Én ki nem állhatom a magyar sorozatokat. Ha már magyar film, akkor jöhet Kabos Gyula és társai. Nem kell csak azért magyar filmeket nézni, mert magyar állampolgárok vagyunk...
Nekem viszont a tegnapi meg az azelõtti rész nagyon nem tetszett. Alig szerepelt benne Scully meg Mulder. Ilyenor mindig az az érzésem hogy szabadságot vettek ki és más baromsággal ki kellett tölteni az idõt. Bár bírom azt a 3 kocka fazont, de unalmas volt ez a Suzanne-os rész.
10/10
cellasto 2013 jan. 09. - 00:06:44 10/10
(1093/1722)
a mai egy aranyos rész volt :)
minden nagy baseball játékos földönkívüli :D
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 01. - 20:09:48 10/10
(1092/1722)
Sima "szappanoperákat" alapból nem nézek, minden film/sorozat az emberi kapcsolatokra épül.
Én eleve a fantasztikus témájú sorozatokat nézem szívesen.
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 01. - 20:08:32 10/10
(1091/1722)
Pedig nagyon jó sorozat!
Nem csak azt nézem hogy ilyen-olyan díjat kapott..
Elly barátom is a legjobb sorozatai közzé sorolja meg nekem is tetszik, majd bepótolom online
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 01. - 11:06:10 10/10
(1090/1722)
Azokat ki nem állhatom :S
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 01. - 10:54:51 10/10
(1089/1722)
Mondja az akinek csak 3csatornája van:)
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 01. - 10:51:18 10/10
(1088/1722)
Annak hatására hogy lett több csatornám , a tv visszanyerte az eredeti jelentését, egyet jelent a kikapcsolódással!

Amikor pár éve fennmaradtunk akkor még nem volt több adóm, most hogy lett , a TV kitárult elõttünk!
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 01. - 08:29:58 10/10
(1087/1722)
Y-akták sorozat is van!
http://port.hu/y-aktak_-_a_lelek_hatarai_psi_factor:_chronicles_of_the_paranormal/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=4363&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_topic_id=2

És tegnap amikor néztem az X-aktákat észrevettem hogy az van aláírva hogy történelmi, mindenesetre kiváló.
10/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 01. - 08:25:53 10/10
(1086/1722)
Tegnap sikerült a tvbe látnom egy részét!
Szuper sori!
boom47 2012 dec. 03. - 18:20:43
(1085/1722)
Éppenhogy végigtekertem a sorit. Elég unalmas ma már, és értelmetlen is. Nem egyértelmû ugyanis amit el akar mondani.

Mi köze a toxikus idegeneknek a kis szürkékhez?
Mi köze a szuperkatonáknak az ûrlényinvázióhoz?

Ezek alapvetõ kérdések lennének a sorival kapcsolatban...

Amikre már sose kapok választ, legalábbis ezen a szemita oldalon nem.
Erre gondolok: http://hungariananarchy.blogspot.hu/2012/12/bizonyitek-hogy-porthu-egyszeru.html
bitten 2012 dec. 03. - 17:04:54 Előzmény boom46
(1084/1722)
Mért nem nézed inkább meg a sorozatot? Célra vezetõbb mint olvasgatni, és a kép is jobban össze fog állni. Leszenk nagyon trehány, és értékelhetetlen részek, de azokat meg max. áttekered, ellenben meg, viszont kurva jó, és kurva sok nagyon zseniális rész van.

ödv. z.
boom46 2012 dec. 01. - 20:49:48
(1083/1722)
Na, már csak az utolsó rész van hátra.

KÉRDÉS: Mik azok a kék elefántok a bevezetõképsorban?

SPOILER:
A földönkívüliek a Földet akarják, de nem tudni miért nem rohanják le közvetlenül.
A 2. VH során az emberiség fejlettsége elérte azt a szintet hogy kárt okozzanak a földönkívüliekben, így létrejött a kapcsolatfelvétel az embereket alárendelõ együttmûködés szerevezetével, ami a Szindikátus.
A földönkívüliek B-terve ember-földönkívüli hibridek létrehozása. Ezt klónozással is megtámogatják. Az elsõdleges tervük az emberiség kiírtása, ami egyúttal saját magukkal való felváltása is egyben.
A földönkívüliek embereken és állatokon orvosi kísérleteket folytatnak. Élettani ismeretek szerzése?
A földönkívüliek az elraboltakat alkalomadtán újra elrabolják. Ellenõrzõvizsgálatok? Kísérletek folytatása?
A földönkívüliek az elraboltakba implantokat ültetnek helymeghatározás céljából. Az implant eltávolítása végzetes.
Van egy szellemszerû idegenfaj, ami az ember ûrhajóprogramját akarta szabotálni.
Vannak a toxikus idegenek. Ezek vére zöld, belélegezve mérgezõ. Megölni csak a tarkójukon át az agyba szúrt sebbel lehet õket, ekkor zöld masszává olvadnak. Alakváltók. Kézrátétellel képesek gyógyítani, és extrém mértékben önregenerálók. Hibridizációs kísérleteket végeznek az emberiségen, illetve legalább egy részük harcban áll a kis szürkékkel.
A kis szürkék telepaták. Életciklusuk elején egy fekete olajszerû anyagként léteznek, ami képes beszivárogni gazdatestbe, mikoris annak gondolkodását uralja. Ismeretlen feltételek között a gazdatestbõl elkezdi felépíteni a kis szürkék elsõ alakját, ami igen agresszív létforma. Radioaktivitás miatt meleg környezethez szokott. Egy vedlés után érik el a kis szürke formát.
A Szindikátus bár névleg a földönkívüliek kezére játszik, közben a fekete olaj ellenszerét kutatja, illetve segédkezik a hibridizációs kísérletekben. Ez utóbbival céljuk az idõnyerés.
Az emberiség földönkívüliek leszármazottja.
Amikor a Szindikátus végre (és legnagyobb sajnálatára) meggyõzõdött róla hogy elõállította az ember-idegen hibridet a fekete olaj terjesztõinek, az Arcnélküli Lázadók megsemmisítik a Szindikátust.
Ismeretlen a kapcsolat a toxikus idegenek és a kis szürkék között. Egy faj?
A Szindikátus egyetlen túlélõje, a Cigarettás Férfi megpróbálja feléleszteni a korábbi mûködését. Az USA kormányához fordul, és felélesztik a Szuperkatona-programot.
Mulder és Scully Antarktiszi kalandja nyomán az idegenek még egy okuk lett kivonulni a Földrõl.
Az idegenek elkezdték eltörölni az ittjártuk nyomait, különös tekintettel arra a tényre, hogy a hibridizációs program sikere az emberiséget egy erõteljesebb biológiai felépítés megalkotásához segíthette amellett, hogy személyiségük alapvetõen emberi maradt, ahelyett hogy a földönkívüliekhez hasonult volna, így rabszolgafajt hozva létre.

C.G.B.Spender személyisége alapvetõen megbomlottnak látszik.
Eredeti célja a Szindikátusban a fekete olaj ellenszerének kifejlesztése volt, azaz az emberiség megmentése.
Azonban a Cigarettás Férfi imádja a hatalmat. Nem is a hatalmat, hanem az elismerést, amit alapvetõen hajszol. Lelke mélyén csak író akar lenni, amiben nem irodalmi képességeinek elismerését várja elismerni, hanem a cselszövéseit kiötlõ agymenései nyomán megalkotott történeteket, ám ami a valóságban lenyûgözõ, nyomtatásban már korántsem annyira.
Így mikor az utolsó színvonaltalan fanzin is „szétbarmolja” a beküldött történetét csak a Szindikátusbeli munkája marad számára, ahol az egész emberiség sorsát õ egyedül meghatározhatja.
Többek között ezért dönt úgy, hogy mikor felbukkannak az Arctalan Lázadók, továbbra is a már ismert hatalmat fogja szolgálni, és ahelyett hogy szövetkezne az új tényezõvel és megsemmisítené a hibrid-project végtermékét, úgy dönt átadja feleségét, Scully gyermekét, vagy bármit amit fel tud még mutatni az idegeneknek. Miközben végromlásba dönti az emberiséget, ugyanakkor a megváltó szerepében is tetszeleg hasadt személyiségében.
Amibe hamarosan jelentõs istenkomplexum is vegyül, mikor egy személyben próbálja folytatni a Szindikátus munkáját, és a mulderbõl kiemelt génekkel hibridizáltatja magát. És bár úgy tûnik az idegenek inkább kivonulnak, õ mégis tovább hírdeti a Végítélet Napját.

A sorozatnak pozitív kicsengése van az összes beígért Armageddon ellenére, mert:
- látjuk Isten (= az idegenek a sorozat szerint) hogyan válik mítosszá
- látjuk Mulderék hogyan fejtik meg az X-aktákat
- a film szlogenje (ami a sorozatban is megjelenik): Fight the Future
- a 9. évadban a „Valószínûtlen” c. rész
- a végén azt mondja „van remény, mindig van remény”

KÉRDÉS: Mi a kapcsolat a "toxikus idegenek" és a "kis szürkék" között?

SPOILER VÉGE
boom46 2012 nov. 28. - 11:31:45
(1082/1722)
Fölmentem a sorozat wikijére hogy ha már megnézni nem tudom, mégis legyen infóm... ÉS mostanra teljesen összezavarodtam, így a mellett döntöttem hogy elolvasom az egészet az elsõ évadtól.

A fõ történetszál érdekelt, és SPOILER:

Tehát vannak az idegenek akik:
- kis szürkék
- fekete olaj
- az egész emberiség

Az idegenek:
- szaporodgatnak természetes módon
- a fekete olajjal idegeneket növesztenek az emberekbõl
- a fekete olajjal fosztják meg õket szabad akaratuktól
- egy chipet beléjükültetve minden betegségtõl megóvják, de egyúttal megfosztják õket a szabad akaratuktól
- ki akarják írtani az embereket
- tenyésztik az embereket
- klónozzák az embereket
- hibridizálják magukat az emberekkel
- elrabolják az embereket hogy sebészeti úton alakítsák át õket

SPOILER VÉGE

Ez csak nekem zavaros?
andros 2012 nov. 27. - 23:29:34 Előzmény boom46
(1081/1722)
ûdv,sajna befuccsolt a tv-men a viasat6,ahol az x-akták Álomvilág 2.részét sugározzák,az lenne a kérdésem.eme részt hol nézhetném meg utólag?mert az online.tv kinálatában nincs benne a viasat6,köszönöm
boom46 2012 nov. 20. - 21:28:52
(1080/1722)
Pff, úgy tûnik ez után megint az 1. évad jön...
Nem értem miért nem lehet megvenni az összes évadot.
A Pufy a rémvampból is megint csak az elsõ 3 évadot nyomatja a V6... De minek?
8/10
offtopic
fáklyás menet 2012 nov. 20. - 20:31:27 8/10 Előzmény -greghouse-
(1079/1722)
Nem spanyol volt, nem azért ejtik úgy, hanem, mivel okcitán (a katalán testvérnyelve) nyelvterületen van, a nevet annak megfelelõen kell ejtenni.
10/10
cellasto 2012 nov. 12. - 23:43:38 10/10
(1078/1722)
jaja,most nézem..
ezt még nem is láttam eddig...
8/10
-greghouse- 2012 nov. 12. - 23:43:30 8/10
(1077/1722)
Biztos, hogy ez az igaz. Én Amerikában néztem, és ott Jay Leno csinált vele egy beszélgetést, és az volt az elsõ kérdése, hogy "hogyan ejted a neved?" Mire mondta, hogy (cseh õseihez ragaszkodva) kb. "Djukávni" (második szótagon a hangsúly. (Ugyanígy Gillian Anderson g-vel, és nem dzs-vel ejti a nevét - skót.) Azért a magyar forgalmazóknak eltartott jó pár évig, míg rájöttek. (Ahogy Anne Heche holland szülõje nyomán "hesi", vagy még érdekesebb, szegény Louis de Funes nem "dö füné" volt, csak a franciáknak, hanem eredeti spanyol nevét ejtette, "de fúnesz", mivelhogy valami spanyol gróf volt az apja, csak a "de" lett francia).
boom46 2012 nov. 12. - 23:16:33
(1076/1722)
A mai rész nem ami ki van írva, hanem vmi sorozaton kívüli összefoglaló exclusive.
Hát, legalább nem csúszik a port kijelzése.
Lala87 2012 nov. 12. - 22:30:50 Előzmény TrustNoOne
(1075/1722)
Hmm, mivel akkoriban az M1-en (vagy mi is volt tizenpár éve) néztem néhány részt mielõtt elment a kedvem mert túl félelmetesnek találtam, ezért abban a tévhitben éltem hogy a Muldert alakítót Dácsovni-nak hívják. És mostanában meg csodálkoztam hogy miért ejtik ezekben a részekben Dukovni-nak. :)
Jenny007 2012 nov. 12. - 14:19:55
(1074/1722)
köszi!
Csak erre voltam kíváncsi de akkor nem hívták be Náray Erikát hogy szinkronizálja le Scullyt újra.
Amúgy annyira nem volt szutyok az 5-6 évad szinkronja.Skinner állandó szinkroncseréi mondjuk zavaróak voltak, Krycekrõl nem is beszélve. Neki meg minden epizódban más hangja volt... Györgyi Annával viszont sokkal fiatalosabb és vidámabb lett Scully. Nárayval komolyabb, hûvösebb és távolságtartó. Hmm mit tesz a szinkron :)
TrustNoOne 2012 nov. 12. - 10:32:44
(1073/1722)
Régebben szépen kifejtettem, de leírom mégegyszer. :)

A 1-2 évadhoz tudtommal csak egy szinkron van.
A 3-4 évadhoz van a klasszikus MTV szinkron, (narrátor Dáchovnyt mond) és van az új fajta, amit az a cég csinált, mint ami megtalálható a 7-8-9-n. (narrátor Duchovnyt mond)

A 5-6 évadhoz van a szutyok szinkron. A pletykák szerint létezik második szinkron, a régi csapattal, de erre bizonyíték sajnos nincs.

A 7-8-9-hez csak egy van, azt már fentebb megemlítettem.
Jenny007 2012 nov. 11. - 19:59:19
(1072/1722)
Lehet hogy már volt róla szó régebben, de nincs kedvem ezer hsz-t végignézni. Az 5. és a 6. évadban ugye Györgyi Anna volt Scully hangja, de igaz az hogy késõbb Náray Erikával újraszinkronizálták ezt a két évadot?Szóval készült több szinkron is a sorozathoz?
Jenny007 2012 nov. 10. - 14:28:06
(1071/1722)
Ez nem egy részben derült ki!A sorozatban többször is van rá utalás,hogy a Cigarettás az apja!Azt hiszem már a 4. évadtól.
convar 2012 nov. 10. - 08:33:03
(1070/1722)
SPOILER!!!

Amikor megtudtam hogy a cigarettás Mulder apja az számomra majdhogynem egy tökönrúgással ért fel. Ki találta ezt ki? Duchovny? (részben õ írta annak az epizódnak a forgatókönyvét)

Eddig azt hittem ilyesmi csak mexikói telenovellákban van.
Jenny007 2012 okt. 29. - 11:42:12 Előzmény agarik
(1069/1722)
az jó rész volt! abban énekel Scully Muldernek!:D tök vicces epizód! :)
agarik 2012 okt. 18. - 21:43:11 Előzmény Jenny007
(1068/1722)
Nem vagyok 100% biztos benne, de szerintem ilyen erdõlakókká lett egykori fehér telepesekrõl voltak a szóban forgó részben akik folyton kinyírták aki az erdõjükbe ment. A végén meg az ágy alatt, meg egyéb sötét és lehetetlen helyeken bújkáltak mint a Gumiember.
Jenny007 2012 okt. 18. - 15:56:24 Előzmény agarik
(1067/1722)
melyik rész volt ugyanaz?én nem a tévében nézem,nem tudom hogy hol tartanak
agarik 2012 okt. 01. - 23:27:55
(1066/1722)
Mai részben egyik szereplõ a Vérszomjból a szebb csaj.
agarik 2012 szept. 11. - 23:10:32
(1065/1722)
Na, a mai rész volt ahol a forgatókönyvírók a legkevésbé erõltették meg magukat. Simán újraforgatták azt a részt ahol a zöld bogarak ölték le a favágókat.
9/10
borkasztik 2012 szept. 08. - 22:39:05 9/10
(1064/1722)
Egyik este vártam vártam mikor adják már a régi megszokott 10 órakkor. Nem volt sehol. Aztán másnap is. Kezdett gyanus lenni, azthittem nem adják, de most látom csak feljebb tolták az idõpontot. :/
Én csak azt kérdezem miért? :( A 11 órésit is már soha nem tudtam megnézni mert addigra elaludtam, de tudtam hogy nem baj mert másnap azt megismétlik a korábbi résszel.
Jóhogy nem már hajnal kettõra rakják be.
agarik 2012 szept. 05. - 13:27:40
(1063/1722)
A film+ pont jókor fogja adni az 1. filmet.
Lala87 2012 szept. 04. - 19:13:09
(1062/1722)
Nem tudom miért kell ilyen stílusban válaszolni, természetesen végigolvastam. Arra voltam kíváncsi hogy hogyan értetted az aranyost. Olvasott szövegen nem mindig jön át egyértelmûen az irónia.
TrustNoOne 2012 szept. 04. - 19:06:03
(1061/1722)
Ha végig olvastad volna amit írtam, láthatnád, hogy azt is hozzátettem, hogy tovább is kapcsoltam arról a csatornáról.
Egy hulladék az a szinkron.
Lala87 2012 szept. 04. - 17:43:44
(1060/1722)
Akkor ez hogy volt akkoriban? Magyarországon melyik évadig mutatták? Én fiatalon néztem, aztán túl félelmetesnek találtam pár epizódot, alig mertem elaludni ezért nem néztem tovább :D
De egy valami bosszant. Õk ketten az FBI-nál dolgoznak, ennek ellenére állandóan akadályozzák õket, nehogy bármi is kiderüljön az kis zöld emberkékrõl. Gondolom õket is köti valami titoktartás, nem mehetnének az újságokhoz kitálalni. Muldert tudom hogy igazából a huga eltûnése motiválja, ezért kezdett el kutatni. Nevetségesnek érzem hogy a saját ügynökeiket lehallgatják és keresztbe tesznek nekik. Mintha olvastam volna hogy persze a kormánynak is köze lesz a kislány eltûnéséhez, ezt nyilván nem akarják hogy megtudja, de akkor is furcsa ez motívum az egész sorozatban.
Lala87 2012 szept. 04. - 12:16:43 Előzmény TrustNoOne
(1059/1722)
Aranyos? Azt hallottam hogy Scully hangja már más és ez eléggé zavaró.
TrustNoOne 2012 szept. 04. - 08:37:26
(1058/1722)
Nos, belenéztem. Megint az-az aranyos szinkron szólt alatta.
Gyorsan tovább is kapcsoltam.
TrustNoOne 2012 aug. 31. - 22:36:22
(1057/1722)
A szinkronra leszek majd nagyon kíváncsi.
jack12 2012 aug. 31. - 18:17:26
(1056/1722)
Egyébként szeptember 3-án 23.00-tól az 5.évad premier lesz a Viasat6-on(persze csatorna premier).Én most nyáron kezdtem el nézni ezt a sorozatot az 5.évadig jutottam,és eddig nagyon jó,a két film is remek,bár az elsõ az jobb,mert illeszkedett a sorozatbeli eseményekhez,de a második is jó volt.
TrustNoOne 2012 aug. 31. - 17:21:10
(1055/1722)
Ha valakinek segítségre, információra van szüksége, akkor ezt ajánlom: http://trustno1.atw.hu/

Nagyon sok hasznos infó van a sorozatról.
10/10
CTU 2012 aug. 30. - 23:33:10 10/10
(1054/1722)
Kimondhatatlanul örülök, hogy van Magyarországon egy értelmes csatorna, ami vetíti az X-aktákat!

Köszi Viasat 6. Minden este nézem, egyszerûen megunhatatlan!

Csak végre jöhetnének szépen sorjába az újabb részek, ne mindig csak az 1. és 2. évad...
Lala87 2012 aug. 30. - 23:07:36
(1053/1722)
Már megint miért nem folytatják szeptember 5. után a 2. évadot?
bitten 2012 aug. 02. - 21:59:00 Előzmény agarik
(1052/1722)
Hmmm, érdekes. Egyszer megnézem valamelyik megfilmesített, és vágatlan változatot, bár nem nagyon rajongok az ilyenekért. Sajnos már azt értem hogy az X-Akták sem az én korosztályomnak való, sõt, mitõbb, én már ebbõl kezdek kinõni....Na midnegy, kár, mert most kb. megnéztem 7 részt a 8. évadból, de mivel nem volt Mulder, nem érzem azt hogy néznem kéne tovább. A mostani rész meg ami lesz a Viasat 6-on egyenesen fos, a kísértet a computerben....
bitten 2012 aug. 01. - 14:24:47
(1051/1722)
Tegnapé n is néztem a TV-6on, jó volt újra látni Muldert....
agarik 2012 júl. 31. - 15:37:06 Előzmény bitten
(1050/1722)
Grimm mesék és a vágott változat közti különbség:

- Piroska és a farkas. Eredeti változat: a farkas megeszi Piroskát (a nagyi után) ééés kész. A Grimm-gyûjteményben jön a vadász, felvágják a farkast, telirakják a gyomrát kövekkel, aztán amikor felkel a kútba fullad. A vágott változatban jön a vadász és kész.
- Hamupipõke: a Grimm-változatban jön a királyfia cipõvel házhoz, mire az egyik lány a sarkát, a másik a nagylábujját vágja le, de a királyfi kiszúrja a vért, így nem veszi el õket. A vágott (pl. WaltDisney) változatban nincs vagdosás, egyszerûen nem fér bele a lábuk.
stb. stb. stb.

Az Andersen-mesékre példa a Féllábú ólomkatona, amiben az ólombaba és a papírbaba egymásbaszeret, de sose érhetik el egymást alapból sem (mert babák), majd a macska gonoszságból bepöcköli a katonát a csatornába, ahonnan miután elõkerül mindkét baba elég.
Vagy a Kis Gyufaárúslány, ami egy tizenegykét éves lányka monodrámája, aki gyufaárulásból próbálná eltartani magát hajléktalanként a -20 fokos havazásban a kihalt utcán. Természetesen vevõ nincs, ám ha lenne se tudna nekik eladni semmit, mert szép lassan elhasználja az összes gyufáját hogy ne fagyjon meg az éjszaka.
bitten 2012 júl. 30. - 23:12:20
(1049/1722)
A Grimmesék nincsennek megfilmesítve? Emlészem hogy 10-11 éve volt még valami grimm mesés sorozat valamelyik gyermekcsatornán, kiskoromban.

Egyébként lehet hogy rávetem magam a Milleniumra, bár megvenni tuti nem fogom, akárohogyan is hangzik ez. Még az X-Aktákat is csak akkro venném meg gyûjtõi pakkban ha milliomos lennék, vagy csak szimplán teljesen hülye(inkább vagyok az mint milliomos....).

Mostanában filmeket már nem is nézek, inkább sorozatok, érdekes hogyan változik az ember ízlése.
bitten 2012 júl. 29. - 15:59:52 Előzmény agarik
(1048/1722)
A Millenium nem inkább a szellemvilágra koncentrál? Nekem ijesztõbbnek tûnt, azalapján amit a Youtubeon láttam. Õk mi utána nyomoznak tulajdonképpen? Mert érdekelne, lehet hogy azt is megnézném, csak most idõ, meg hely szûkében vagyok sajnos.

Off: Ezek között a mesék között nagyon sose tudtam mi a különbség, a Grimm mesék durvák, most viccen kívül? Mert én már rohadt régen nem hallottam még hírbõl sem grimm mesét....
agarik 2012 júl. 27. - 14:22:11
(1047/1722)
A Millenium tényleg sötétebb, de teljesen más témát üt meg. Az a rész, ami az X-akták keretében került leadásra, a Milleniukm sorozat zárórésze egyúttal, a 3. (utolsó) évad DVD-kiadásánál (ami Agyarországon persze nem jött ki, csak az elsõ kettõ) mellékelték is.
Bár ha összehasonlítanám a kettõt, akkor az X-akták a Grimm mesék (a vágatlan változat), míg a Millenium az Andersen-mesék.
Ebbõl a legislegkedvencebb részem az egyik évad haloweeni része, amiben egy csapat démon összeül egy gyorsétteremben, és arról beszélgetnek kinek hogy-s-mint megy a kísértés :D

X-atkák kedvenc epizódok:
- Gumiember
- az, amiben a Három Geek meghal
- a féregember
- amiben az antarktiszi állomáson kiásnak vmi kukacot ami erõszakos õrületbe kergeti akibe belemászik

Kérdés: a fõcím-wishben van egy rész, amikor olyan kék gömböclények ormányt növesztenek. Azt nem tudja vki végül benne lett-e a sorozatban, vagy mi volt egyáltalán?
bitten 2012 júl. 27. - 13:47:57
(1046/1722)
Bocsi hogy duplázok, de vicces mert: Elvileg Mulder nem iszik, valójában meg a nagyfilmben is részegen megy Scullyhoz:D meg amikor az a két középiskolás sátánista két kiscsaj gyilkolászik, és Scully féltékeny (bent bagózik a szobában:D kb. a 4. évadban van:D), Mulder meg piál:D vannak benne vicces, meg beteg humorú részek. a Kedvenceim a: 3x21 Amikor Mulder egymás után eszi a pitéket, Bad Blood (5x11), Hogyan lopták el a szellemek a karácsonyt, Árkádia ( Asszony, követelem hogy csinálj egy szendvicset:D), Esõkirály, Hazafutás. Gyakorlatilag az összes poén rész a kedvenceim között van, de a komolyabbakat is szeretem, A gazdatest, vagy mi volt az, a második évadból, a Gumiember mind két része, a csótányok, akkor azok az erdei rovarok, az X-Zsaruk, az X-Márka, Az X-páciens volt asszem az, ahol ilyen okkultista szertartásokat tartottak az orvosok, és megölték a betegeket, na az is nagyon király volt, és még mennyi mindent megtudnék említeni, ha a remek epizódoknál járunk. Mégegyszer mondom, nagyon irigylem azokat, akik még csak most kezdik el nézni:) Ja, és bocsi hogy ennyit írtam.

Akinek nincsennek meg DVD-n az évadok, az írjon nekem privát üzenetet, tudok segíteni mind a két nagy filmben, és mind a 9 évadban.

Kinek mi a kedvenc epizódja(i)?
bitten 2012 júl. 27. - 13:42:14
(1045/1722)
Igen igen, elszántam rá most magam, tegnap két olyan erõs részt láttam. Jaja, olvastam hogy Mulder 9 részre, vagy 11-re, -már nem emlékszem pontosan- írt alá a 2001-ben játszódó évadra.

Off: A milleniumot nézi valaki? Tudjátok, a 7. évad ezredfordulós részében volt szó a millenium csoportról. Elvileg az X-Akták ahhoz képest egy Andersen mese.

Amugy nem tudom ki kérdezte, de igen, nekem is feltünt hogy kezdetben Mulder is, meg Scully is szemcsis(hemüveg:)) de aztán mind a ketten elhagyták.
TrustNoOne 2012 júl. 27. - 11:50:31 Előzmény bitten
(1044/1722)
Már megválaszolták.
Majdnem tökéletesen.:)
TrustNoOne 2012 júl. 27. - 11:49:32 Előzmény agarik
(1043/1722)
T-1000 meghal?
Lehet nem egy sorozatról beszélünk, de Doggett ügynök nem halt meg.
agarik 2012 júl. 27. - 09:34:03
(1042/1722)
Most látom (a gumiember részt okés, megnéztem megint) Mulder kezdetben szemcsis volt? Mikor tûnt ez el a soriból?
bitten 2012 júl. 26. - 23:34:17 Előzmény agarik
(1041/1722)
Jaja, a Jump The Shark címû rész. Amúgy mostanában azon kapom magam, hogy lassan már nem is a történet, meg egyes esetek miatt nézem a sorozatot, hanem mert Mulder annyira vicces, hogy az szavakkal leírhatatlan:D meg mindenki hülyének nézi, de a végén mégis mindig igaza van. Egyébként a 7x11 X-Zsaruk (ilyen Copsos feeling) címû epizódot most néztem meg, emberek, hogy az mennyire druván király volt.
agarik 2012 júl. 26. - 18:35:55
(1040/1722)
Amennyire dereng (reméltem hogy leadják az utolsó évadokat most, hát ez van) akkortól jó megint, mikor Mulder elkezd visszajönni. Onnan pár rész míg Mr. T-1000 meghal. Onnan van kb. fél évad mikor kezd szétesni az egész "jó" oldal (is). Viszont az egész legvégét nem láttam. Nekem kb. ott ért véget a sori ahol a Háromom Geek meghalt.
bitten 2012 júl. 26. - 17:29:52
(1039/1722)
Ahaaa, csak csodálkoztam hogy egy himpnotikus emlék alapján miért ilyen megszállott. Egyébként mindjárt a 7. évad végére érek, asszem ha kiszáll Mulder már nem fogom folytatni. Vagy na most nagyon õszintén, nagyon szar részek vannak a 8. 9. évadban? A 9x21-be belenéztem, a záróepizódba, de nem nyerte el nagyon a tetszésemet.
agarik 2012 júl. 26. - 14:27:13
(1038/1722)
Mulder csak hipnózisban emlékszik a húga "elrablására", és azért ismételgeti a kezelést, hátha felidéz vmi részletet amin elindíthat egy nyomozást hogy megtalálja.
Késõbb ha jól emlékszem kiderül hogy ez hamis, hipnotikusan beültetett emlék, ami azt takarja el hogy apuci elvitte a kislányt a cigarettás emberrel, vagy mi.
bitten 2012 júl. 26. - 10:56:38
(1037/1722)
Szevasz!

Valami megint nem tiszta!

Mulder nem is emlékszik a huga elrablására, vagy miért járt állandóan ilyen hipnotizációs utazásokra?

Spoiler: Már 7x11-nél is tovább jutottam, az X-zsarukat is most néztem meg, szóval kicsit fejvesztett és idejétmúlt a kérdésem, de azért még érdekelne. Köszi.
TrustNoOne 2012 júl. 26. - 03:46:22 Előzmény agarik
(1036/1722)
Maradjunk annyiba, én nem a kormányra gondoltam.
patee 2012 júl. 25. - 22:36:08
(1035/1722)
kész vagyok, h. már megint a 4. évadnál tovább nem jutok! :((((((((((
offtopic
jeffero 2012 júl. 25. - 20:20:07
(1034/1722)
Én is kicsit ledöbbentem, hogy mi ez, MTV módit játszik a Viasat6? Ott ugyanis réges-rég csak a 4. évadig adták.

Valószínûleg nem vették meg a vetítési jogot egyelõre tovább, vagy talán mivel eleinte ritkábban adták, ezért tehették be az elejét, illetve ez ilyen nyári ismétlés módi, hisz más csatornákon is általában ismételgetnek ilyenkor, és õszig lemegy, akkor meg jöhet az 5. évad csatorna premiere.
offtopic
agarik 2012 júl. 25. - 19:37:57 Előzmény TrustNoOne
(1033/1722)
Azért 18-as, mert a Kormányt GONOSZnak állítja be, holot mind tudjuk, hogy I. Orbán Viktor, az IMF legyõzõje, az EU-parlament leigázója, Isten Szent Hangja a mi legfõbb jótevõnk!
Judgement 2012 júl. 25. - 19:33:20
(1032/1722)
Ezt én is furcsáltam. Mostantól megint az elsõ évadot fogják adni?? oO
TrustNoOne 2012 júl. 24. - 15:34:54 Előzmény Fõnix császárnõ
(1031/1722)
A késõbbi évadokban van azért pár olyan rész, amire nyugodt szívvel rálehet nyomni a 18-as karikát.
De úgy általánosságban egyetértek.
Túlzás a 18.
10/10
Fõnix császárnõ 2012 júl. 23. - 11:42:17 10/10
(1030/1722)
Jól gondoltam, máshol 12es besorolású, de ezt tudtam mivel a hullák nem voltak hullábbak a helyszínelõs nyomozósosos krimi sorozatoknál.

Ez csak az Ortts akárkik merénylete volt, de mivel akkor abba a sávba a legnézettebb mûsor volt, valószínû lefizette õket a konkurens adók tulaja hogy így kilõjék a szó szoros értelmébe a sorozatot
Ha én is multimilliárdos leszek garantálom hogy lefizetem õket hogy a tahóságsókat tüntessék el sõt lefizetek mindenkit ezt az oldalt is kilóra megvenném.

Pl. Port.ro oldalon 12es karikás ugyan ez a sorozat.

http://port.ro/pls/fi/films.film_page?i_film_id=4212
10/10
Fõnix császárnõ 2012 júl. 23. - 11:32:23 10/10
(1029/1722)
Mi ebbe a 18as??

Annak idején ezt valaki kitalálta s normál idõbõl eltették éjnek idejére.

Kár, pedig nagyon jó sorozat, s mindig néztük amikor még norm idõbe adták, szerencsére az Xakta filmeket 12esek s ott legalább felidézhetjük a régi szép idõket.

Régebben nem állandóan gecisszabbanoperákat hanem talált az ember mûsort, mostanra ez nem mondható el szégyen.

Xakta csillagkapu stb könyveket fogok beszerezni meg egy pár stb könyvet amúgy van egy tonnna könyvünk de mostmár a barátnõm stílusát át akarom venni.
TrustNoOne 2012 júl. 21. - 11:09:44
(1028/1722)
NA jó, rendben.

SPOILER

Elõször is, a Jeffreyt alakító színész, Chris Owens már felbukkant 4 évadban, amikor is õ formálta meg a fiatal Cigarettást.
Maga Jeffrey Spender ha jól emlékszem, akkor az 5-dik évadban bukkan fel elõször, mint Cassandra Spencer fia.
Cassandrat többször is elrabolták, és Jeffrey ezzel kapcsolatban fordul Mulderhez.
Késõbb kiderül, hogy Spender a Cigarettás fia, így késõbb az apjának fog dolgozni.
A 6-dik évadban Spender irányítja az X-aktákat, míg Spendert maga a Cigarettás.
Végül, az Egy fiú címû részben Jeffrey a Cigarettás ellen fordul. Az apja csalódottságában fejbe lövi a fiút. (a családi problémákat most nem árulom el, ugyanis voltak még érdekességek a Spender családban)

Ekkor azt hisszük meghalt. Ám a 9-dik évad William címû részében ismét felbukkan, borzalmasan eltorzulva. Az apja irányításával kísérleteztek rajta is.
Végül kiderül, hogy Spender Mulder féltestvére, vagyis Muldernek az igazi apja C.G.B. Spender, azaz a Cigarettás.

Spender az utolsó részben is feltûnik, próbál Muldernek segíteni úgy, hogy mellette tanúskodik.

SPOILER VÉGE

Nagy vonalakban ennyi. (bár sok mindent kihagytam)
bitten 2012 júl. 20. - 22:48:38
(1027/1722)
Azért köszi. Pár sorral lejjebb még ha megkérnélek nagyon szépen, és persze nem nagy kérés, akkor válaszolnál még a Spender ügynökös kérdésemre?

Amúgy csak nekem csúszik a 7. évad alatt a hang?:S
TrustNoOne 2012 júl. 20. - 22:26:02
(1026/1722)
Nem, itt valami tévedésrõl van szó.
Emlékeimbõl úgy rémlik, annak a résznek nincs folytatása. (bár Gibson majd késõbb elõkerül)

De a kedvedért ránéztem, és nem írják ki, hogy folytatjuk...
bitten 2012 júl. 20. - 17:35:05 Előzmény TrustNoOne
(1025/1722)
A 6. évad elsõ részének, a The Begginingnek mikor van a folytatása, mert azt írták ki a végén hogy to be continoued...
9/10
kovkov 2012 júl. 19. - 21:03:48 9/10 Előzmény arobesz
(1024/1722)
Szóval ma újrakezdik az 1. évadtól.
TrustNoOne 2012 júl. 19. - 20:25:12
(1023/1722)
SPOILER

Az a rész, amikor elõször találkozott a méhekkel, az a Minden meghal címû rész volt.
A méhek szerepe fontos a kolonizációs terv szempontjából.

Annak a résznek a vége az lett, a méh telepet felszámolták, de a kísérlet folytatódik tovább.
Erre pl. A kör címû rész, avagy az új szinkron alapján Eredménytelen.

Viszont a dolog nem ér véget, ugyanis az elsõ filmbe is a méhek szerepén van a lényeg.
A vírus itt mutálódik elõször.

SPOILER VÉGE