Téma: X-Faktor

King Diamond 2019 nov. 30. - 15:42:52 Előzmény Nótárius
(195/275)
Ennyi erővel ez igaz lehetne Zdroba Patrikra vagy Vanek Andorra is, de előbbit, mint ahogy már írtam korábban is, már jócskán kimozgatták a komfortzónájából, és ez a legnagyobb pozitívum ebben az évadban, mert a tavalyiban abszolút nem volt szimpatikus (számomra legalábbis). Ebben az évadban valamelyest már Burai Renátót (a OneRepublic dallal) és múlt héten Bagdi Enikőt is kimozgatták a komfortzónájából (a Pink Floyd dallal), és mindketten egész jól teljesítettek. Szóval az, ha valakit kimozgatnak a komfortzónájából, még nem feltétlen jelenti azt, hogy ez nagymértékben rontaná a továbbjutási esélyeiket; az viszont, ha valaki egy nap alatt nem tud megtanulni 6-10(!) magyar sort egy dalból, amit ráadásul a társai írnak neki, mert nem tud angolul, elfogadhatatlan, és ott simán ki kellett volna esnie Tibikének (énekeljen bármilyen szépen is).
Bár, már maga az a tény egy szégyen, hogy tavaly ezt az USNK nyerte meg, az első három-négy évadban ezt még el sem lehetett volna képzelni, hogy egy harmad-negyedvonalas rapcsapat megnyerheti, sőt, akár csak az élő adásokba is bekerülhet. Bezzeg a hangszeres tudás az semmibe van nézve (és itt most nem feltétlenül a Ham Ko Hamra, Stolen Beatre és társaira gondolok), de ez sajnos nem csak ebben a műsorban látható, hanem úgy egész Magyarországon.
7/10
Nótárius 2019 nov. 28. - 08:46:03 7/10 Előzmény King Diamond
(194/275)
A komfortzónából való kimozdítás mondvacsinált értelmű erőltetése meglehetősen célszerűtlen e győzelemért vetélkedtető műsorban.
Például Gödöllei Emánuelnek és Ruszó Tibinek is, kétségkívül nagymértékben rontaná a továbbjutási esélyeit, ha tegyük fel, egymás tőlük idegen stílusában kellene versengeniük; miközben mindketten épp a sajátjukban zseniálisak és abban a leginkább siker-várományosak!
King Diamond 2019 nov. 26. - 21:40:11 Előzmény Amiel
(193/275)
Azt azért áruld már el, hogy ha Vanek Andort tolják/nyomják a mentorok, akkor a Ruszó Tibikével mi a helyzet? Utóbbi tiszta Mata Ricsi, angolul nem tud, csak ugyanolyan jellegű dalokat tud előadni, teszem hozzá, hogy azokat szépen, de kb. ennyi. Ebből a komfortzónájából őt nem hiszem, hogy ki fogják mozdítani, pedig bőven ki kéne, hogy tényleg megmutassa, amit már Andor és Patrik is megmutatott. Andor jóval sokszínűbb egyéniség (a kisfilmjeiben a gesztusai borzalmasak, ezt elismerem, de azok gondolom rá lettek aggatva), már a válogatós Never Enough számot is elég jól elénekelte, ami egyébként egy elég nehéz dal, nem egy Billie Eilish és társai színvonal/szint. Viszont, akinek ezt a szériát meg kéne/illene megnyernie az Zdroba Patrik, aki számomra a legnagyobb pozitív meglepetés (és szerintem a legjobb énekes is ebben az évadban, utána jön Andor, majd pedig Renátó), főleg az, hogy a mentorával megmutatták, hogy bármilyen stílust lehet neki adni, és nagyon helyesen kimozgatták őt a Celine Dion-féle dívás dalokból. Mert egy Europe, Bon Jovi is vannak/lehetnek olyan nehezek, mint Dion dalai (és akkor egy Dio-t, Rob Halfordot vagy éppen King Diamondot nem is említettem--utóbbinak a dalait nagyon kevesen tudnák úgy elénekelni/előadni, mint ahogyan ő maga csinálja).
A Take3-vel pedig csak egy probléma van/volt: hogy ezzel elkéstek kb. 15-20 évet (de számoljunk mondjuk legkevesebb 10 évvel), amikor a lánybandák még menők voltak. A mentorok helyében én össze sem állítottam volna 2019-ben egy lánybandát, mert ki kíváncsi ma már az ilyenekre? Hány befutott lány banda van most a mainstream felhozatalban (olyan bandákra gondolok, mint a Spice Girls, a Destiny's Child, Sugababes vagy mondjuk a Girls Aloud voltak; és nem úgy, hogy másodjára, harmadjára összeálltak újra, és most megint aktívak, stb.)? Nem hinném, hogy sok (bár, én nem nagyon követem ezeket a zenéket, de az előbb említett lányzenekaroknak még voltak is értékelhető számaik, nem is egy).
1/10
Amiel 2019 nov. 26. - 16:39:26 1/10
(192/275)
Azt nem értem még, hova a fenébe rohannak? Miért kell így, ilyen rövid idő alatt lezavarni az egész szériát? Régebben sokkal jobb volt, amikor sokkal hosszabb heteken át tartott a műsor! Nem kellene mit tudom én, hármasával, négyesével kifele hajigálni a versenyzőket! Totál értelmetlennek tartom! Ahogy a székes hülyeséget is az élő show-ban! Miért csak 4... 3... biztos hely lehet? Baromság.
1/10
Amiel 2019 nov. 26. - 16:30:16 1/10
(191/275)
Süllyed az X-faktor hajó........................... de elég rendesen!
Idióta Puskás Petit meddig hagyják még mentornak? Szépen kirúgatta a kb. második legjobb Take3-t, a saját csapatát...! Nagy kár értük! A szavazókat se értem, inkább az énekelni nem tudó Vanek Androrra küldték a szavazatokat, a sok butácska tini (csak nyomják a háttérből előre ezt a csávót a mentorok, nagyon átlátszó)! A Take3 nála milliószor jobb volt az elejétől kezdve! Gratula, Puskás Peti, ezt is jól elpuskáztad! Ha nem ülteti le Andorkát, a Take3-nek, a saját csapatának biztos helye lett volna...
Aztán ott vannak az idióta reklámok is, már csak abból áll az egész! Ki a fene kíváncsi erre??? Senki, az biztos!!! Inkább visszanézem az interneten a műsort a sok baromság nélkül, és beletekerek, a sok mentorszöveg se érdekel...
dzsenibaba 2019 nov. 25. - 15:19:50
(190/275)
Gratulálok! Ez igen !Ez a kulturált viselkedés csúcspontja! Felugrok az asztalra,mint a részeg a kocsmába,mert Én megtehetem mert Én vagyok mentor,a példakép,ezt így kell csinálni. Szégyen az egész x-faktor! Harmatgyenge versenyzőket továbbjuttatták,a jókat kirúgták .Szörnyű a dalválasztás is.
3/10
Smonika 2019 nov. 24. - 09:01:19 3/10
(189/275)
Vicc ez az egész műsor... Nem is tudom, miért vesztegetem rá az időmet. Egy-két jó pillanat van benne, de a legtöbb előadás nagyon gyenge és erről nem a versenyzők tehetnek. Ez a "saját dal" őrület hazavágja az egészet. Egyik bénább, mint a másik. Meg a rengeteg reklám, komolyan nem értem! Gondolom a korábbi emelt díjas SMS-ek hiánya miatt muszáj. De így élvezhetetlen az egész!
1/10
Csabber 2019 nov. 23. - 21:36:19 1/10
(188/275)
Ezeket a kritikán aluli dalokat mégis hogyan sikerül összehozni? A mentorok saját maguknak énekeltetik a versenyzőket rosszabbnál rosszabb ízléssel, választásokkal. A tavalyi műsor is ezzel lett hazavágva, és most megint, az első elő show óta kuka az egész.
1/10
Amiel 2019 nov. 20. - 16:52:27 1/10
(187/275)
Jaj, de igazam lett! Korábban amit írtam... Vanek Andor most is jól lebőgött, ki is eshetett volna!!! Nem oda való. Full hamis. Nem értem, miért is tolja erőltetetten előre a zsűri?? Kissé furcsa. És még nem érette a gyerek, hogy majdnem kiesett! Milyen arcot vágott már. Pedig magába nézhetne, köze nincs a jó énekléshez, se a jó énekhanghoz. A zsűri se százas, mint általában. A legjobban tudó Patrikot hogy a bánatba lehet felkelteni a székről? Eszetlenek! És a Take3! Még jó, hogy a szavazó közönségnek volt most sütnivalója és tovább juttatták, akiket valóban kellett!
1/10
nikato 2019 nov. 17. - 11:52:11 1/10
(186/275)
Borzalmasak voltak az előadások, a sok reklámról nem is beszélve....
1/10
Amiel 2019 nov. 13. - 19:15:15 1/10
(185/275)
Hát, vannak itt érdekes kommentek. A legtöbbel sajnos egyet lehet érteni, ami nagyon szomorú!
Amúgy Vanek Andortól miért vannak úgy hasra esve, mind a 4 lehetetlen zsűritag?? Tudja valaki? Túlzás, hogy így istenítik!!! Én nagyon érzelmes ember vagyok, amellett igen csak muzikális, de ez a gyerek cseppet sem érintett meg. Valakinek biztosan a valakije, hogy így kell nyomni előre... Aztán a sok butácska tinilány meg majd adja rá tucatszám a szavazatokat. Bravó! :(
Rémes egyik-másik, akiket élő show-ba juttattak! Hagy ne soroljam...
Idén a legjobb kétség kívül a Patrik, nemi identitástól függetlenül, mert brutálisan jól tud énekelni és a hangszíne is kellemes. Igaz, van néha neki is kis hamissága, hangelcsúszása, de melyiknek nincs! A másik legjobb pedig az instant lány trió, akiket a zsűri rakott össze, a Take3. Az összes többi a nyomukba sem ér ennek a kettőnek!
1/10
idojos.re 2019 nov. 13. - 10:28:06 1/10
(184/275)
Össze-vissza szavazgatnak mindenfelé. De beszélni, értékelni ugyanúgy össze-vissza. Egyik szavukkal ütik a másikat, és hasonlók. Nézhetetlen műsor.
1/10
nikato 2019 nov. 10. - 10:05:45 1/10
(183/275)
Bagdi Enikőnek valami borzalmas hangja van, másféle stílust nem fog tudni énekelni, antiszociális feje van, nem való színpadra, a kalapos csaj már nem tudja, hogy játssza el az akcentust, Patrik olyan meleg, mint a radiátor... Megjátszás az egész, kell a show. Dallos Bogiról azt se tudtam, hogy a világon van.... Azt sem értettem, aki nem tud angolul, vagy nincs színpadi kisugárzása mit keres ott?
Itt egy jó kritika, érdemes megnézni, mert igazat mond:
https://www.youtube.com/watch?v=ZT7FI7JV_Xw
2/10
olahmiki1959 2019 nov. 10. - 09:00:57 2/10
(182/275)
Ilyenkor üt vissza, hogy már eleve közepes tehetségű figurákat vittek magukkal a mentorok, és most a sok gyenge közül kell kiválogatni azokat, akik talán helyt fognak állni az élő show-ban.
A válogatókon volt néhány, nyugodtan zseniálisnak mondható tehetség, akik mind hangban, mind előadásmódban nagyszerűek voltak, nos, őket szisztematikusan kiejtette a négy mentor.
Még a zenekaroknál meg a fiúknál reménykedem valamiben, náluk talán lesz egy-két értékelhető produkció.
A mentorok között Gáspár Laci az egyetlen, aki már letett valamit az asztalra, a másik három mentor nagyjából annyit ért a szakmához, mint ez a klaviatúra, amin most éppen pötyögök.
1/10
TheMemories 2019 nov. 09. - 20:49:57 1/10
(181/275)
Javaslom nevezzék át a műsort " szoc faktorra " ...
Minácska 2019 nov. 09. - 20:29:39
(180/275)
Ejnye-bejnye, Tisztelt Szerkesztőség! Nem kellene frissíteni, aktualizálni a leírást? :-)
1/10
idõjós1010 2019 nov. 08. - 17:58:48 1/10 Előzmény Gollam24
(179/275)
A mentorok csak a piszkos munkát végzik el. De köztük is leosztott szerepek vannak. Mondjuk Alexet én se nézem sokra, de mindnek volt nagyon rossz döntése. Bár a döntést, idézőjelbe kéne tennem, mert biztos, hogy egyik se saját vélemény. Muszáj beleilleszteniük a csapatokat egy szerkesztői koncepcióba.
1/10
Kat Bal 2019 nov. 08. - 15:25:08 1/10
(178/275)
Egyetértek. Ez van, pedig nem magyar adó úgy tudom, különben mondanám...
Gollam24 2019 nov. 08. - 12:54:33 Előzmény idõjós1010
(177/275)
Nagyon hasonlóan látom én is.
Pont az általad is leírtak miatt engem speciel ez a mostani évad már egyáltalán nem foglalkoztat, főleg hogy a tavalyi is inkább volt rapper-faktor, mint igazi tehetségkutató.
Kár érte, mert kb. az első 3-4 évad kifejezetten színvonalas volt.
Igazából a 2 elmeroggyant zsűritagot, Byealex-et, meg a Puskást kéne onnan kibaszni, mert nagyon komoly imázsrombolást hajtanak végre ezen a brand-en.
Szinte nézhetetlen.
1/10
idõjós1010 2019 nov. 08. - 08:06:43 1/10
(176/275)
Be kell látnunk, hogy nem szimplán tehetségeket keresnek, hanem kategóriákat, és adva van egy koncepció. Instrukciók alapján dolgoznak a mentorok. Csak hát a dolog ott bukik meg, mikor szakmaiságra hivatkozva szórnak ki embereket, miközben csupán arról van szó, hogy pl csapaton belül nem akarnak egymásnak ereszteni két magas színvonalú tehetséget, ugyanazon műfajban. Sőt mi több; külsejüket nézve is válogatnak. Ki a jobban eladható. Kitől kapna még egy újabb színt az adott csapat, az adott kategória. ez mind-mind a nyers tehetség rovására megy. .....és következő éven meg jönnek vissza elérzékenyülve a versenyzők olyan butaságokkal, hogy hát igen, ők valóban nem voltak még előző éven elég felkészültek ehhez a versenyhez. miközben erről szó se volt soha. Két nagyon jó példa erre idén, a bácsi, aki csak a testvére miatt regisztrált be, de a vak is látja, hogy nem ide való, és az Afrikai srác, akiről az egyik percben úgy beszél minden mentor, hogy az összes versenyző együttvéve sem ér annyit, mint az az egy, aztán a következő pillanatban felállítják őt egy tucat repper miatt, de a Kökény Attila imitátor srác , aki az előző válogatón a szöveget se volt képes megtanulni, ő bezzeg bent marad. Persze, hisz nem az a lényeg, hogy igazi tehetségek csapjanak össze, hanem az hogy karakterek ütközzenek. Ez a tehetségkutatók megcsúfolása.