feketevipera 2015 szept. 06. - 20:27:27
(1/1)
Számomra elég nagy csalódás volt a film, jellegtelen és középszerû, olyan, mintha a régi hongkongi kung-fu filmeket akarták volna ötvözni a modern, amerikai típusú akciófilmekkel. Maga a történet szerintem bugyutácska, kicsit koppintásnak is tûnik, ebben az esetben talán nem véletlen, hogy a magyar cím a Ryan közlegény megmentésére hajaz. Azt azért nehezen hiszem el, hogy a császár mentõexpedíciót küldene egy csapat emberéért, bármennyire is fontos és tehetséges az illetõ. A csatajelenetek viszont nem rosszak, bár kb. követhetetlenek, mint ahogyan a szereplõk is, ez a rengeteg testvér szerintem összemosódik az európai nézõben. A számítógépes trükkök szerintem eléggé ügyetlenre sikerültek, ennél azért többet vártam volna, bár nem vagyok nagy szakértõ ilyen téren. A sztori helyenként bántóan giccses, fõleg nagyjából a közepétõl kezdõdõen, de érdekes, ahogyan a testvérek küldetése az amúgy is becsületbeli ügybõl még inkább azzá válik.

SPOILER

A cél az, hogy a tábornokot hazajuttassák, ám õ a film közepére meghal, tehát a megmentés értelmét veszti, viszont most már csakazértis igyekeznek hazavinni Yangot a fiai. Közben pedig sorra meghalnak, az egymásért és az apjukért való önfeláldozás némileg giccses példáit szolgáltatva. Ami még rettenetesen bosszantott, az a szintén béna befejezés volt: a gyakorlatilag péppé vert és leszúrt fõgonosz még feléled, és a jófiú csávónak újra keresztül kell szúrnia. Fel nem foghatom, hogy ezt a nyomorék klisét miért kellett berakniuk a filmbe.

SPOILER VÉGE

Õszintén szólva a szinkronhangok is eléggé jellegtelenek voltak a számomra, de azért Szokol Péter irritáló kappanhangja itt is felbukkant, meg Barbinek Péter is, aki kb. még a csapból is folyik, ha szinkronról/narrációról van szó. Komolyan nem értem, hogy ennyire nincs kikbõl válogatni, vagy azért õket választják, mert viszonylag kisebb gázsiért is mindent elvállalnak?