Téma: Zenerajongók

1/10
Hungariancorazon 2021 máj. 15. - 23:11:23 1/10 Előzmény Corpse Bride
(7/7)
Jaj, de egyetértek. Zúgott az 1 pont!
Corpse Bride 2014 febr. 01. - 11:36:48
(6/7)
Szinte semmi jót nem lehet róla mondani.

Rubinstein mondja Csajkovszkij zongoraversenyérõl:"Ez nem csak rossz, de közönséges is." Az orosz zeneszerzõ mûvére ez bizonyára nem igaz, a filmre annál inkább.
guattila 2011 nov. 14. - 11:24:06 Előzmény Nyina01
(5/7)
Kedves Nyina01!
Nagy örömet szerezne nekem is, ha el tudná juttatni hozzám ezt a filmritkaságot!
Nyina01 2011 nov. 13. - 15:20:36 Előzmény feketevipera
(4/7)
Kedves Feketevipera! Ha megengedi, reagálnék a véleményére. Igen, néha én is úgy éreztem, hogy valóban felszínesen érintik életének fõbb állomásait. Ezt nyugodtan merem állítani, hiszen a Magyarországon kapható összes Csajkovszkij-könyvet olvastam már és behatóan tanulmányoztam az életét. Viszont az is valószínû, hogy ha mindenre kitértek volna a forgatókönyvírók, akkor nem egyszerûen csak egy két órás filmrõl beszélnénk, hanem minden bizonnyal több részes sorozat született volna belõle.
Azt hiányoltam, hogy nem tértek ki a halálával kapcsolatos ellentmondásra. Kész tényként kezelték, hogy szándékosan ivott a vízbõl. Valóban egy kicsit hatásvadász filmnek érzem, annak ellenére, hogy alapjába véve tetszett és többször is megnéztem már. A legkiemelkedõbb minden bizonnyal Chamberlain volt, aki hitelesen és nagy beleéléssel játszotta a szerepét.
Kétség kívül vannak megkapó jeleneti a filmnek, például amikor belegázol a vízbe derékig és utána hallatszik a 3. szimfónia 3. tétele. Valamint kiemelném még a legutoló jelenetet, amikor kiemelik a forró vízbõl és felrémlik neki az édesanyja képe, és közben életének utolsó mûve a 6. szimfónia utolsó tétele szól, mintegy éreztetve, hogy nincs tovább. Összességében egy nézhetõ filmrõl beszélünk a hiányosságoktól eltekintve. Ajánlom mindenkinek, aki szereti õt és egy kicsit többet meg akar tudni az életérõl. Tulajdonoban van a film, bárkinek szívesen elküldöm, nyugodtan lehet nekem írni ide.
feketevipera 2011 szept. 21. - 19:14:15
(3/7)
Nem nagyon vagyok tisztában Csajkovszkij életének minden apró mozzanatával, így nem tudom, mennyire hiteles a film, de nagyjából minden bizonnyal híven követi a zeneszerzõ sorsát. Egyébként az a véleményem, hogy mint "látomásos" alkotás jó, elsõsorban talán hangulatfilmnek lehetne nevezni, romantikus - a szó irodalmi-mûvészeti-esztétikai értelmében véve -, szenvedélyes produkciónak, viszont a cselekményszál szerintem picit vékonyka, idõnként mintha "leülne" a film, és végig az volt az érzésem, hogy kicsit felszínes is, a látvány és a hangulat kerül elõtérbe. A "hibái" ellenére is érdemes megnézni, még ha elsõ pillantásra kicsit soknak is tûnik az a két óra.
Nyina01 2011 aug. 11. - 12:05:09 Előzmény A. Rimbaud
(2/7)
Kedves Rimbaud!

Nekem megvan ez a gyönyörû film. Ha érdekli írjon.
A. Rimbaud 2009 dec. 22. - 12:17:36
(1/7)
Ha valaki hozzá tudna juttatni azt nagyon megköszönném...