Téma: Zorro

Detti9214 2009 jan. 23. - 17:36:40
(34704/40264)
Sziasztok! Én is imádom ezt a sorit, nagyon jó! Nem tudná nekem elmesélni valaki, hogy mi volt a mai részben?Lécii! Sajnos nem tudtam megnézni :( Eõre is köszi:)
offtopic
ChM 2009 jan. 23. - 17:26:54
(34703/40264)
Próba indul, hátha a régi vagyok megint :)
offtopic
ChM 2009 jan. 23. - 17:18:54
(34702/40264)
Szia Tücsök!

Mielõtt csodálkozásra nyitnád a szemed, elárulom, DZSANNA vagyok álnéven :)

Gratulálok az összes sikeredhez... Ügyike vagy! :)
Biztosan az Onche noches segített benne :)

És gyorsan elárulom, hogy megváltoztattam én balga az e-mail címemet, és most inaktiválták a regisztrációmat. Várok, hátha valaki megsajnál és aktivál :)

A DB nagyon izgalmas kezd lenni, most hozza meg a gyümölcsét a rengeteg várakozás, reménykedés... :) Mára beso-t rendeltem. Muszáj meglennie a búcsú elõtt, hogy Santos másra se tudjon majd gondolni, ne legyen se éjjele, se nappala :)
offtopic
ChM 2009 jan. 23. - 17:15:18
(34701/40264)
szia, melyik sorozat után érdeklõsz?

ZORRO spanyol 89. része megegyezik a magyar 99. résszel, tehát a TV2-n 122 részesnek kell lennie...

Dona Barbara pedig 160 részes, ha esetleg az iránt érdeklõdtél volna
9/10
offtopic
tücsök85 2009 jan. 23. - 17:06:40 9/10
(34700/40264)
sziasztok!

most csak így gyors köszönésre futja, sikerült a vizsgám!!! a mai is és a keddi is, szóval nincs több :))) mindjárt indulok megünnepelni, este beugrok, ha még észnél vagyok :)

Ja és ismét ezer hála a DB tartalomért, még reggel elolvastam gyorsan, de írni már nem volt idõm. A tegnapi (illetve tegnap elõtti, na értitek :)) rész olyan szomi volt, (hát még a mai, képzelem) sajnáltam Lorenzot, ahogy búcsúzkodott mindenkitõl :(( a Santos-Barbara ágyjelenet meg óriásira sikerült, wooooow :O

na pusziii :)
creckit 2009 jan. 23. - 17:01:29
(34699/40264)
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy hány részes a sori?
Nemrég kezdtem el nézni, és kiváncsi lennék hol tartanak most :) azt tudom, h ma volt a 100. rész :)
10/10
offtopic
dzsanna3 2009 jan. 23. - 15:19:52 10/10
(34698/40264)
szia, Heni :)

Háááááát, nem hiszem, hogy ebbõl az egyetlen szóból rájövök...
9/10
offtopic
henett 2009 jan. 23. - 15:08:02 9/10
(34697/40264)
Jó reggelt, jó reggelt! :))

Hajnalban garázdálkodtam itt-ott és ez a kérdés merült fel:
Hát ha tudnám, beljebb lennék. Régi. Biztosan sokan feldolgozták. Pedig annyira de annyira ismert...

mujeeeeeeer,
ta tadadida taadado
ta taradira taradoo
ta taradira taarada ri ra taaa tara di tadooo

Mujeeer, mujeeer, mujeeer,

Mond ez neked valamit? :))))
10/10
dzsanna3 2009 jan. 23. - 14:17:38 10/10
(34696/40264)
Zorro vagy Diego? Nekem mindkettõ :)
10/10
dzsanna3 2009 jan. 23. - 14:17:00 10/10
(34695/40264)
10/10
dzsanna3 2009 jan. 23. - 14:16:20 10/10
(34694/40264)
10/10
dzsanna3 2009 jan. 23. - 14:15:58 10/10
(34693/40264)
10/10
dzsanna3 2009 jan. 23. - 14:14:45 10/10
(34692/40264)
10/10
dzsanna3 2009 jan. 23. - 14:14:05 10/10 Előzmény henett
(34691/40264)
Buenos días, chicas :)

Egy pár ébresztõ kép, hogy jól induljon a nap! :)
9/10
offtopic
henett 2009 jan. 23. - 05:05:41 9/10
(34690/40264)
Vagy, amíg Szasza meghozza õket! :)))
10/10
offtopic
dzsanna3 2009 jan. 23. - 05:03:15 10/10
(34689/40264)
az majd csak holnap lesz... mert a tévébõl nem lehet kivenni a képet... legalábbis én nem tudom... meg kell várni, amíg a telemundo-n megjelenik, és onnan leszedhetõ.
9/10
offtopic
henett 2009 jan. 23. - 05:01:11 9/10
(34688/40264)
Tetszik bizony! :)) Alig várom a képeket hozzá! :))
10/10
offtopic
dzsanna3 2009 jan. 23. - 04:54:41 10/10
(34687/40264)
szia, nem akartam addig, amíg frissen emlékszem a történtekre... Remélem, tetszik.. Nagyon jó volt!
További jó munkát neked... :)
9/10
offtopic
henett 2009 jan. 23. - 04:45:08 9/10
(34686/40264)
SZIAAA! :DDDD

Azt hittem már lepihentél! KÖSZÖNÖM! :)))))))))
10/10
dzsanna3 2009 jan. 23. - 04:43:00 10/10
(34685/40264)
DB – 108
2009 01 23 – HAJNALI 2 :00
Altamira
Cecilia sírdogál Lorenzo mellett - Nem hagyhatsz magunkra, Marisela-nak nagyon nagy szüksége van rád! Most hogy mondom ezt el neki?

EL MIEDO
Barbara – Neeeeeeeeeeeeeeee!- sikítja Santos (eddig nem látszott, hogy ott lenne az ágyban) felugrik – Barbara, valami bajod van? Barbara – Estaquia-nak - Lorenzo-val álmodtam, borzalmas volt.

ALTAMIRA - Marisela még alszik, belép Cecilia sírva. Marisela felébred, s látva Cecilia-t azt kérdi – Apa? Felugrik, átrohan Cecilia szobájába, ráborul az apjára – Nem, nem! Apa, válaszolj! Apa ne hagyj egyedül ezen a világon! Apaaaaaaaaaaaaa! - zokogja, miközben az arcát simogatja.
Cecilia megkéri Gracilda-t a konyhában, hogy azonnal menjen Antonio-ért, aki értesítse Santost – Lorenzo meghalt!
ANTONIO-éknál teljes a létszám, mindenki a ház elõtt áll, amikor megérkezik az egyik munkás és közli a gyászhírt velük.
El MIEDO – Santos a fiúkkal készen áll a szökésre a hallban – ránéz Barbarára, és megkérdi – Mi van veled, Barbara? – de az már nem tud válaszolni, megérkezik Antonio a rossz hírrel – Santos! Meghalt Lorenzo… Santos elsõ gondolata – Istenem! Marisela! - elrohan.
Ezalatt Barbara megint látja Lorenzo-t – Azért jöttél, hogy megfélemlíts, te gazember! Lorenzo válaszol – Nem. Búcsúzni jöttem hozzád.

ALTAMIRA – Marisela az apjához – Mondd, hogy nem mentél el! Bejön Altamira összes fehérnépe gyászba öltözve a szobába. Cecilia kérleli – Gyere velem, kérlek!
Marisela – Nem, nem megyek el innen, mondja zokogva , össze-vissza puszilgatva az apját. – Hagyjatok békén! Vele akarok lenni!
El Miedo – Barbara – Ez az aljas gazember nem fog bírni velem! Estaquia – Szegény Marisela egyedül maradt! Barbara – Egyetlen választása maradt! És én elintézem, hogy azt meg is tegye!
Megérkezik Santos, Cecilia zokogva mondja neki – Meghalt! Mellettem! Santost csak egyetlen dolog foglalkoztatja – Hol van Marisela? Azonnal menjünk hozzá!
EL MIEDO – PINCE - Gonzalo kifakad – szegény Marisela szenved, én meg itt ücsörgök. Belép DB, és egy rakat pénzt nyújt át neki. Gonzalo megkérdi, miért? – Barbara pofátlanul közli, hogy vigye el innen jó messzire a kislányát, és kezdjenek egy jobb életet, ez a pénz elegendõ lesz rá.

ALTAMIRA – Marisel zokog va mondja Lorenzo-nak – kivártad a születésnapomat, hogy nagykorú legyek. De még szükségem van rád, hiába vagyok felnõtt, apa! Most mi lesz velem? Belép Santos.
Marisela – Santos!
Santos – Kislányom, Napsugaram!
Marisela – Teljesen egyedül vagyok.
Santos – Ne mondd ezt! Sohasem leszel egyedül!
Marisela – Nem igaz! Te vele vagy, és én nem számítok!
Santos – Ne mondj ilyet! Te mindig a szívemben leszel, te vagy számomra a legfontosabb! Õ (mármint Lorenzo) nagyon szeretett téged, és én is szeretlek, nagyon szeretlek.

EL MIEDO – Gonzalo-hoz – a lány elmegy magával.
Gonzalo – Miért olyan biztos ebben?
Barbara – Mert én elintézem.

ALTAMIRA – Santos Ceciliához – Maradj légy szíves Marisela-val, nekem intézkednem kell a temetésrõl. Cecilia Marisela-nak – Vegyél be egy gíógyszert, hogy ne légy annyira ideges. Marisela azt mondja, nem vagyok ideges. Nagyon szomorú vagyok.
Santos a fiúkkal kint szervezõdik. Megkéri Antonio-t, hogy azon nyomban hívassa a papot, a legjobb temetést szeretné ott Altamira-ban, ahol az egész családja pihen. Antonio megkérdezi õt – És te hogy vagy Santos? Santos – Pont úgy , mint amikor a szüleim haltak meg.
Cecilia sírva mondja Santos-nak – Beleszerettem elsõ látásra
Marisela a szobájában fekszik, belép Barbara – Nagyon sajnálom, mondja.
Marisela – Ne legyen cinikus, maga folyton a halálát kívánta! Miért jött? Gúnyolódni?
Barbara – Nem. Ajánlatom van a számodra, amit el fogsz fogadni!
Marisela - Azt akarom, hogy hagyjon békén! Tartsa tiszteletben a fájdalmamat!
Barbara – Menj el Gonzalo-val! Az lesz neked a legjobb!
Marisela – Maga nem akar nekem jót! Csak magára gondol! El akar takarítani az útból! Mi van magában, szív! Vagy egy kõdarab?
DB benyit Lorenzo-hoz és hallja a halott hangját - MEGBOCSÁTOK NEKED! Megrémül.
Marisela az apja fényképéhez beszél még mindig az ágyában fekve, amikor bejön hozzá Santos – Meg kell beszélnem veled valamit – mondja. Marisela azt válaszolja – Gondoltam.
Santos – Õ az égbõl vigyázza minden lépésedet továbbra is. – Összeölelkeznek.
Mindenki gyászban áll Lorenzo mellett és emlékszik az utolsó, búcsúszavaira.
Cecilia –nak azt mondta – Szeretlek.
Santos a tükör elõtt állva emlékszik – „Te erõsebb vagy nálam, Santos, te megerõsödve távozol ebbõl a kapcsolatból, hogy új, boldog életet kezdhess azzal, akit mindenkinél jobban szeretsz”
Marisela visszaidéz minden szót, amivel elbúcsúzott tõle az apukája.
Santos szól Marisela-nak – Gyere!
Viszik a koporsót – Santos eszméletlenül jól néz ki öltönyben, napszemüvegben, mint ahogy már láttuk egy-két képen elõre  Elkezdõdik a temetés, a pap már befejezte, Marisela beszél az apja koporsójához, amikor berobog Barbara teherautóval a helyszínre. Mindenki ledöbben ekkora pofátlanság láttán. Odalép Marisela-hoz – Sajnálom, lányom!
Marisela – Santos! Tûnjön el innen ez a nõ! Most rögtön!
Barbara – Jogom van itt lenni!
Santos odalép hozzá – Megvédelek, ha van rá ok, de most nincs, úgyhogy menj, légy szíves!
Barbara szót fogad.
Marisela – te voltál a legjobb, a legszeretõbb édesapa a világon! Santos odalép hozzá, és átöleli.
Megjön Pernalete – már csak ez hiányzott!

EL MIEDO
Barbara a dadának – El kell ûznöm Lorenzo szellemét! Gyertyákat gyújt. Estaqui – A halottak veszélyesebbek, mint az élõk, Barbara! Barbara idegesen válaszol – Életében nem bírt velem, most sem fog!

ALTAMIRA
Cecilia a konyhában sírógörcsöt kap, és magában beszél Lorenzo-hoz – Lorenzo bocsáss meg! Nagyon szerettelek! Ekkor a háta mögött megjelenik Antonio, döbbenten hallgatja, és azt mondja – szóval õt szeretted! Cecilia azt válaszolja – sokkal elõtted ismertem meg õt. Te ezt nem értheted, mert irántad szerelmet érzek, iránta pedig a legtisztább szeretetet. Õ volt a világon a legjobb és a legszomorúbb ember egész életében – Antonio megenyhül, Cecilia a vállára borul.

Marisela az apjához beszél a sírnál – Tudom, hogy el kellett volna fogadnom a birtokot, de DB azért jött, hogy behajtson egy adósságot.
MOST JÁTSSZÁK BE A BESZÉLGETÉST, AMI KÖZTE ÉS BARBARA KÖZÖTT ZAJLOTT A SZÜLETÉSNAPJA ELÕTT.
„Barbara – A születésnapodon neked ajándékozom a birtokot, de te Santos és mindenki elõtt visszautasítod!
Marisela – Miért tenném, hiszen az enyém!
Barbara – Mert különben a börtönbe juttatlak!
Marisela elképed - Miért? Hiszen magát védtem, önvédelem volt! El fogom mondani.
Barbara – 20 év börtön!
Marisela – Nem érdekel, mert ez az igazság!
Barbara – Akkor apádat megölöd vele! „
Marisela – Lorenzo-hoz - Apa, miattad nem fogadtam el, hogy ne szenvedj! A saját anyám börtönnel fenyegetett. Bocsáss meg apa, hogy nem mondtam el neked, nem engedhettem meg, hogy fájdalmat okozzon neked ez a nõ! Ez a nõ képes volt gúnyolódni, szórakozni velem.
FOLYTATÓDIK AZ ELTITKOLT PÁRBESZÉD
„Barbara – Gondolj az apucikádra!
Marisela – sohasem volt semmim, de most sem kell semmi magától!
Barbara – De jó! Akkor semmi gond…
Marisela – Tiszteletet! „
Marisela – Apa, ez az aljas azt hittem, hogy szeret, hogy feláldozza magát értem, de nem! Apa, segíts, hogy ne gyûlöljem, hogy tudjak megbocsátani.
Gonzalo beront a házba, hangoskodik, Marisela-t keresi. A többiek helyreutasítják, halkan beszéljen, tisztelje Marisela fájdalmát!

EL MIEDO
Barbara – Estaquia, zárj be minden ablakot, nehogy bejöjjön Lorenzo – miközben meggyújtja a gyertyákat. De hiába, megérkezik Lorenzo a Szalon minden oldalán megjelenik és beszél hozzá –
Minden áldott nap meg fogsz hallgatni, Barbara!
Barbara – Tûnj innen!
Lorenzo – Nem tudok, hiszen ez az én házam! Magányosan fogsz meghalni, Barbara.

ALTAMIRA
Marisela tovább beszél az apjához, nem veszi észre, hogy a háta mögött megjelenik Santos, és hallgatja minden szavát!
- Apa, Santos vele van! Belehalok! Nem tudom nézni, ezért el kell mennem! Nem akarom az esküvõn látni õket, sem azt, hogyan teszi az a nõ tönkre Santos-t. Apa, egyedül maradtam!
Santos – Egyedül? Én nem számítok? Nem azt mondtad, hogy szeretsz? És elmész innen miattam? …. Finito, de csak mára…