10/10
DUNAWÖLD jan. 30. 14:27:57 10/10 Előzmény antibond
(24/24)
Ha pl. elrabolnak valakit, nincs idō a szép szóra. Akkor ugyan mit vallana be a szerencsétlen, ha àrtatlan?!?
Ez amúgy valóban nem vicc, de ez csak film, és Belmondo sosem vert àrtatlanul. Ōt annàl gyakrabban gyepàltàk.
Mellesleg az alàbbi 3 fikció, a rendōröket meg rendre hülyéknek mutatjak be.
De a jelek szerint a francia rendōrség valahogy nem tiltakozott...
antibond jan. 30. 12:59:06 Előzmény DUNAWÖLD
(23/24)
Azzal semmi különösebb gondom, hogy egy rendőr gondolkodás nélkül lelövi azt, aki fegyvert merészel fogni rá. Bárhol is történik. A veréssel - ahogy írtam - az a fő problémám, hogy nem azt az elvet vallom, miszerint inkább bűnhődjön 99 ártatlan, semmint egy bűnös megmeneküljön. Fordítva, inkább... A másik kérdés, hogy mire jó a verés? Arra biztosan, hogy olyasmit is bevall a kliens - ha csak nincsenek fakír felmenői -, amit nem követett el. Egy nyomozó nyomozzon! Nem emlékszem, hogy Columbo bárkinek lekevert volna bármikor egy fülest. És akkor még nem is emlegettük Hercule Poirot -t... Persze, megint a filmek, regények területére tévedtünk, ahol a szórakoztatás a legfontosabb. A valóságos életben viszont a rendőrnek ne járjon el a keze, csak ha valaki rátámad! Ez olyasmi, mint a halálbüntetés. Ki ne értene egyet azzal, hogy az elvetemült, lelketlen, szadista gyilkosnak kötélen kell száradnia?! Csakhogy SZÁMTALAN eset bizonyítja a téves ítélet meghozatalát. Volt, aki 35 évet ült, abszolút ártatlanul. Akit pedig hibás ítélet folytán kivégeznek, hogyan rehabilitálható?? Nem mintha azt gondolnám, 35 év börtön leüléséért, amit vétlenül volt kénytelen valaki végigcsinálni, bármiféle kárpótlás elegendő és megfelelő lenne...
10/10
offtopic
DUNAWÖLD jan. 30. 11:36:31 10/10 Előzmény antibond
(22/24)
Az több okból vicces volt, amikor az USA-ban való születésrōl beszélsz 😁 A màsik ok: eszembe jutott errōl egy sztori.
Megkérdezte tōlem anno egy amerikai udvarlóm: Te nem szeretnéd, hogy a gyereked az Amerikai Egyesült Àllamokban szülessen?
(Na szép, megszületik, aztàn ki akar vàndorolni) 😆
Franciaorszàg régen jó hely volt, pedig pont egy jenki baràtom szólt elōre: "Ha kérdezel, és az illetō nem mosolyog, akkor biztosan francia..."
Az utcai, fess, fiatal rendōrök meg a legbaràtsàgosabbak voltak (elbūvölō mosollyal segítettek, most legyek olyan beképzelt, hogy ez csak nekem szólt? Elolvadtam tōlük, nem tudom, a mosoly, meg az egyenruha, ugyebàr...
Szerencsére nem követtem el semmit, de talàn nōvel nem úgy bánnak, ahogy a filmjeikben).
Igaz, a Champs-Élysées mentén tele volt kis egyszemélyes sàtrakkal, talàn a Metró szellōzō ràcsa felett, ami meleget àrasztott a hajléktalanoknak. Mindennek nincs köze a rutinos veréshez, csak úgy beugrott.
... Most, hogy mondod, màr feltūnt, hogy brutàlisak minden filmben.
Kérdezd meg a mesterséges intelligenciát, hátha elōbànyàsz neked valami forràst, amire nem tudnánk csak úgy célzottan ràkeresni.
10/10
offtopic
DUNAWÖLD jan. 30. 11:11:22 10/10 Előzmény antibond
(21/24)
Nàlam jobban leírja egy könyv.
Gerilla: Franciaország végnapjai.
A film meg csak egy film: hadd féljenek a potenciàlis būnözōk.
antibond jan. 29. 12:46:05 Előzmény DUNAWÖLD
(20/24)
Miért? Nem érsz rám? Érdekelne pedig...
10/10
DUNAWÖLD jan. 29. 01:16:50 10/10 Előzmény antibond
(19/24)
USA: teljesen osztom.
Igen, olyanok.
Megdobàljàk a tanàrt radírral stb., ha bejelenti pl. a tesztet.
Viszont itt is van soj ilyan vidék, ahol a tizenévesek rosszabbak en bloc.
A francia rész komplexebb, bele sem vágok.
10/10
DUNAWÖLD jan. 28. 15:23:37 10/10
(18/24)
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
antibond jan. 28. 14:42:24
(17/24)
Kedvesem! Nézd csak meg, hogyan kezdtem a véleményem leírását. Az apropó valóban ez a Belmondo film volt, de sorolhatnám vég nélkül a francia bűnügyi mozikat - sokat láttam -, mindig ez az attitüd jött szemben. Gyakorlatilag két lehetséges verzió vethető fel. 1. A valóságban NEM így működik a francia rendőrség - akkor viszont miért így mutatják be a filmekben?? 2. Valóban így működik - nem véletlenül mutatják ezt a filmek -, akkor viszont nekem nem a filmekkel, hanem a valós gyakorlattal van gondom. (Az amerikai középiskolások viselkedését is túl sokszor láttam ugyanúgy bemutatni, hogy ne azt gondoljam, ezek ilyenek, így viselkednek, így gondolkodnak. Ez még jobban felháborít, elkeserít. Ha az USA-ba születek, már régen kivándoroltam volna, persze, más egyebek miatt is...)
10/10
DUNAWÖLD jan. 28. 14:23:41 10/10 Előzmény antibond
(16/24)
Valamelyik filmben Til Schweiger bokszoló, és egy tàrsa megkérdezi tōle, miért akarja mindenkibōl kiverni a xart (no meg a jelszót) mire ō:
"Mindenki csinàlja azt, amihez ért!"
Nos, Belmondo nevettetni tud.
Ott van a névjegykàrtyàjàn:
"Kémkedés es bunyó"
Próbàlj csak úgy nevetni. Szerintem nincs annàl viccesebb, ha pofoznak egy būnözōt. Màrpedig ártatlanokat Belmondo nem pofoz! Ehhez ragaszkodik!
antibond 2025 aug. 26. - 19:08:52
(15/24)
Nem tudom, ki, hogy van vele, de nálam erősen kiveri a biztosítékot, amikor a francia bűnügyi történetekben szinte mindig ugyanazzal a módszerrel dolgoznak a zsaruk: a gyanúsítottal lekezelő módon tegeződnek, a nyomozás helyett pedig alapos pofozással igyekeznek előrehaladást elérni. NEM a bűnözőket védem, de mi történik akkor, ha kiderül, hogy abszolút ártatlan emberrel bánnak így??! Ártatlanság vélelméről nem is hallottak francia honban? Az elfogult Belmondó-fanoknak teljesen természetes, hogy szarrá veri azt, akiről úgy gondolja, hogy rászolgált? Tisztelem mindenki véleményét, nem várok el többet, csak kölcsönösséget! Köszönöm.
fourdogs 2024 okt. 08. - 10:21:38 Előzmény bekukkancs
(14/24)
az abszolút nulla az, amikor valaki összekeveri a kijelentő módot a felszólítóval
5/10
itsme1 2020 szept. 14. - 18:50:46 5/10
(13/24)
Belmondo fanként mondom, ez a film gyenge.
10/10
olahmiki1959 2020 szept. 11. - 04:57:00 10/10
(12/24)
Hatalmas film! Én annak idején még moziban is láttam! 10/10!
3/10
stupek2 2018 márc. 15. - 11:25:31 3/10
(11/24)
"Belmondó nekem talány. Jön-megy, ugrál. Deviáns, ahogy mondják" idézet a filmből 56:00
10/10
uzi9mm 2015 máj. 03. - 05:12:06 10/10
(10/24)
...de vajon hitelt édemlõ:
tramonto 2015 márc. 07. - 22:31:40
(9/24)
Belmondo? Igen, Õ igazán megosztó színész, hiszen mondtak rá "önelégült majom", "bájgúnár", "bohóc", de "világklasszis", "zseniális" stb. jelzõket. Karakterszínész, akire nem hiszem , hogy kiosztanák Hamlet, Lear király vagy Otelló szerepét, de a gagyi filmbõl Õ csinál filmet és nem mindig csak a film teszi Õt naggyá. Én kedvelem. Természetesen Sztankay hangjával.
Lyanos 2012 jún. 02. - 16:01:37
(8/24)
***Spoiler***
"Hangsúlyoznom kell, hogy a szóbanforgó kocsi nem az enyém"
***Spoiler vége***
AvatáR Gil Maerth 2012 máj. 29. - 21:11:33
(7/24)
ismét egy francia gyöngyszem, egy korszakos karakterszínésszzel, aki imázst termet szinte a sálas, bunyós szerepében - aki mellesleg pár rosszfiú elkapása közt még nõzik is :)
egyszóval remek rendezés, bár kissé elnyújtott.

Az autós vizsgáztatós rész óriási :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A legjobb ! :D

10/7 - Belmondo egy klasszis.
fzoltan 2012 máj. 29. - 16:38:18
(6/24)
Egyetértek.
Egyébként ha valaki ennyire utálja a francia filmeket, akkor mi a fenének nézi?
1/10
bekukkancs 2012 máj. 29. - 15:51:37 1/10
(5/24)
Nem elég hogy francia film,akkor még ez az önelégült majom játssza a "fõszerepet".
Mindez garancia az egy pontra,ha már ez jelenti az abszolút nullát :)