Világra jőve

Bakancslistához adom
Venuto al mondo
olasz-spanyol-horvát filmdráma, 127 perc, 2012

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nótárius 2023 dec. 24. - 00:23:23 10/10 Előzmény Nótárius
Mégegyszer, másodjára bízvást tartósabb eredményességgel:
a teljes karakterazonosulással remeklő Saadet Aksoy-ról (Aska) a finom vonású nőiessége által lenyűgözötten és azért tettem fel, az alábbi link megnyitásával láthatóvá váló néhány képet, mert a fenti stáblistán nincs róla.

https://publicimagemgmt.com/model_booker/get_model_detail/saadet-aksoy/166
9/10
tucsok7 2023 dec. 22. - 20:21:28 9/10
nem kell megnézni Castellitto többi filmjét hogy tudja az ember hogy ez a legjobb, nagyon szépen játszik múlttal és jelennel, témáját tekintve aktuális és borzalmasan szívbevágó. ami azt illeti egy lassabb filmről van szó de a vége felé egyre gyorsabban és impulzívan kapunk minden felmerült kérdésünkre választ, a plottwist a végén teszi rá igazán az "i-re a pontot". melódrámák nem éppen kapnak helyet a kedvenc mufajaim között de ez mindenképpen ott van a top10es listámban
bodirebi 2023 dec. 22. - 18:00:38
A rendező másik, Ne menj el! című filmjéhez hasonlóan, ez a film is erős témákat boncolgat és számos gondolatot és érzelmet ébreszt az emberben. A film tele van fordulatokkal, egyáltalán nem kiszámítható, számomra egy igazi érzelmi hullámvasút volt,és a végén lévő csavar is nagyon tetszett. A szerelmi történet már alapból is intenzív és tele van vívódásokkal, erre pedig az éppen akkor zajló háború még rátesz egy lapáttal. Megrázó ugyan, és nem éppen egy könnyen emészthető film, de szerintem érdemes megnézni.
10/10
barkiraa 2023 dec. 22. - 12:34:27 10/10
Nem gondoltam volna, hogy lesz még egy olyan film, ami ennyire megfog és szívbevág. Manapság is sok nő tud azonosulni Gemmavál és párjával Diegoval. Természetesen a személyes konflikutusokon túl, megtalálható benne a háború borzalmas részletei. Nagyon jó, hogy a főszereplők bőrébe bújva ismerhetjük meg az akkori helyzetet, ahogy folyamatosan romlik helyzet, hogy Diego, hogyan nem tudja feldolgozni az ott látott borzalmait. Mellette látjuk Gemma vívódásait, hogy hogyan próbál meg mindent megtenni, hogy közös családjuk legyen. Ami még kiemelendő, hogyan tartottak össze az ottani emberek, egy kis családként együtt, próbálták kihozni a helyzetből a legtöbbet. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a filmet!
10/10
lil_stacks 2023 dec. 22. - 12:31:03 10/10
Annak ellenére hogy nem gyakran látok románcról szóló filmeket, ez kifejezetten megragadott. Az első dolog ami feltűnt számomra hogy mennyire hitelesek a karakterek, mintha nem is színészek lennének a filmben. A cinematográfia is megragadó, a naturalisztikus megközelítés illet a filmhez, és mivel az egyik főszereplő fényképész, így a legszívszakítóbb pillanatokba a fényképezőgépén keresztül intim módon voltunk képesek beleélni magunkat.
MrBrownJunior 2023 dec. 22. - 12:01:18
Izgalmas megrázó film, Penélope Cruzzal, akit nagyon szeretek, és pár számomra korábban ismeretlen színésszel, akik mostanra belopták magukat a szívembe. Egy rendkívül megrázó film, ahol a romantikus békés életből, háború lesz és borzalmak történnek. Nagyon fontos látni ennek a filmnek a kontrasztját, és üzenetét, ami számomra a háború borzalmait emeli ki, családokat szakít el, sok ember az életét veszti és igazából nem old meg semmit. A háborúnak csak vesztesei vannak. A film csodálatos, magával ragadó, érzelmileg erős hatással tud lenni a nézőre.
9/10
Cs. Szabolcs 2023 dec. 22. - 08:57:29 9/10
Személy szerint nekem nagyon tetszett. A film nagyon ember közeli, mivel sok olyan témát mutat be, mint például a szerelem vagy a halál ami könnyedén meg tudja fogni a nézőket. Sokak számára illogikusak lehetnek egyes karakterek cselekedeti, de én pont ezt tartom jónak, mert prezentálja az élet kiszámíthatatlanságát. Személy szerint engem Diego szála fogott meg a legjobban, leginkább az miatt mert hangsúlyozta a traumák hatásának a következményeit.
Összességében ajánlom a filmet, de inkább erősebb idegzetűeknek!
8/10
kistdeov 2023 dec. 22. - 01:12:12 8/10
Egy komoly gyomorszorító, mégis egy szép történetet mesél el a film. A színészek remekül
alakítják a karaktereket. Nagyon át tudja adni a hangulatot, az érzelmeket. A film végén
a váratlan fordulat meg abszolút kiszámíthatatlan. Ez gyakorlatilag a csúcspontja a filmnek.
Elgondolkodtató a film, nem az a fajta amiről ki mész és már azon gondolkozol mit főzz holnap
ebédre. Aki kedveli a hasonló filmeket azoknak tetszeni fog.
7/10
Vallert 2023 dec. 21. - 19:27:37 7/10
Egy nagyon szépen felvezetett történet, amely során rendkívüli fordulatok történnek. A szörnyű háborús körülmények között mégis felcsillannak a remény jelei. Szerintem voltak szereplők akiknek csupán a jelenléte is zavaró volt és mégis akkora fordulatot vett a cselekmény, hogy egészen megkedveltem. Elképesztően mutatja be és adja át, hogy egy anya mennyire tud kötődni a gyermekéhez. A filmnek a lezárása kifejezetten tetszett mivel a végéhez közeledve a könnyedén kitalálható momentum mégse rontja el az élményt.
8/10
Zebulon_24 2023 dec. 21. - 18:24:36 8/10
Ennek a filmnek inkább a hangulata sikerült jobban mint a történet kivitelezése. Hangulatában végig remek volt. Néhol megrázó, feszült, szomorú vagy éppen vidám. Kicsit hosszúnak érződik, mivel elég sok témával foglalkozik a film. A közepe kicsit zűrzavaros lett számomra, mivel néha nehéz volt követni az eseményeket a sok időben ugrálás miatt. Voltak számomra érthetetlen reakciók is néhány karakter részéről, de szerencsére a végére összeállt minden. Összességében tetszett a film és tudom ajánlani. Egy kerek történet jó lezárással, bár van benne pár nehezen értelmezhető jelenet.
kdorogi70 2023 dec. 21. - 16:36:50
Nekem a filmet a benne lévő történeti csavarok teszik élvezetessé filmet, nem hagy unatkozni, mindig történik valami. A karakterekkel nem tudtam azonosulni, döntéseik idegenek voltak számomra, de ez nem befolyásolta a film élvezetét; a reménytelenségben mindent megtettek és ez volt az ami az egészet mozgatta. A sok fájdalom ellenére, senki sem volt önző, mondott le a másikról, amit elképesztőnek találok és ez egy kis vigaszt tudott nyújtani a film nézése közben. Végig beleéltem magam, csak ajánlani tudom.
9/10
kisdoro 2023 dec. 21. - 02:25:10 9/10
Számomra egy igazán mély és megrázó film volt. A történet fájdalmasan valósághű és érzelmekben gazdag, bemutatva a háború borzalmait és az emberi kitartást. A karakterek kiválóan kifejezik az érzéseket, bár sok döntésük elég ostobaság. A film komplexitása és nehezen emészthető részei ellenére (amik amúgy nem rossz dolgok) egy értékes, elgondolkodtató és tanulságos alkotás lett.
Jó film, csak ajánlani tudom.
9/10
calypsooo 2023 dec. 21. - 00:59:07 9/10
Egy nagyon sokszínű film, jól felépített karakterekkel és rengeteg fájdalommal. A szerelmen, a háborún, az elveszettségen át a gyászig mindent feldolgoz amit csak tud. Érzelemdús film, egy pár helyen nagyon felkavaró tud lenni, arra vigyázzon mindenki. A karakterek motivációi tették számomra felejthetetlenné ezt a filmet, a csavarok nekem kifejezetten tetszettek, valamint a képi világ is szép volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki bírja az erőszakosabb jeleneteket.
9/10
TygerFroshmare119 2023 dec. 20. - 21:37:23 9/10
Egy igazán jó film, de nem minden aszpektusát tudtam egyszeri nézésre megérteni, úgy érzem. A téma fő része kissé idegen volt tőlem.
Jól kifejezett érzelmek, többnyire megérthető karakterek, akik néha ostoba döntéseket hoznak, de emiatt életszerű.
Elég nehezen emészthető, bár ettől lesz igazán jó szerintem. Sokáig pörgött az agyam rajta miután megnéztem.
5/10
makimajomvok 2023 dec. 20. - 20:21:15 5/10
Már koncepciójában nem nekem való alkotás. Feleslegesen túldramatizált helyzetek, a karakterek ostoba döntéseinek lánca és a mellékszereplők teljes mellőzése tette számomra kevésbé élvezhetővé a filmet. A három főszereplőn kívül mindenkit nevetségesen mellőz a történet, mégis megismerkedünk vagy 10 személlyel. Van olyan karakter akit csak onnan ismerünk fel, hogy bemutatkozásától számítva a több éves történet futása alatt minden egyes alkalommal egy szaxofont szorongat. Diego és Gemma karaktere egyaránt ellenszenves, Gojko a szláv ember karikatúrája, minden más szereplő teljes mértékben jelentéktelen. A fordulatok nagyrészt értelmetlenek, maga a szerelem sem túl kecsegtetően van ábrázolva. A színészi gárda ezen a filmen már kezdetektől fogva keveset javíthatott.
6/10
nemvokmakimajom 2023 dec. 20. - 20:21:12 6/10
Nem egy egyszerű és könnyen befogadható történet. Olyan problémákat feszeget, ami sok embert kényelmetlen helyzetbe hoz. Főszereplőinknek meg kell küzdeniük a gyásszal, a fájdalommal, egy szerelem elmúlásával. A történet arra is igyekszik rávilágítani, hogy ami valakinek a világon a legnagyobb csodát jelenti, az a másik számára csak fájdalmat és olyan emlékeket jelent, amiktől soha nem fog tudni elmenekülni. Jó volt látni, hogy a főszereplőink közül többé-kevésbé majdnem mindenkinek sikerült felépülnie és képesek voltak a háború után teljes, boldog életet élni. A film ezek mellett a háború borzalmait is valósághűen próbálja ábrázolni, de néhol kicsit szürreálisra sikeredik és történelmileg nem túl pontosra. Viszont, ha ezektől eltekintünk, akkor egy nagyon mély, érzelmes és szomorú filmet láthatunk.
Zorrrro 2023 dec. 18. - 10:49:44
Számomra egy elgondolkodtató film volt az biztos...

A film amely a születés csodáját és az élet kezdeti csodáját ünnepli. A dokumentumfilm megható történeteket mesél el különböző részein a világnak megszületett újszülöttekről. A film kamerája betekintést enged a kórházi szülészetek mindennapjaiba, miközben bemutatja az új élet kezdeti pillanatainak sokszínűségét és szépségét.

A rendező érzékenyen ábrázolja az újszülöttekkel, szüleikkel és az orvosokkal kialakuló különleges kapcsolatokat. A film nemcsak az élet kezdetének csodáját ünnepli, hanem mélyre hatol az emberi kapcsolatok és az anyaság örömeibe is. Számomra megható és emlékezetes filmélmény, amely mindenkinek ajánlott, aki érdeklődik az emberi élet kezdetének csodája iránt.
(Spoiler: én kicsit meghatódtam a film végeztével:)




10/10
bibi0418 2023 dec. 15. - 15:22:24 10/10
Olyan film, ami után az ember sokáig nem jut szóhoz, nekem pedig ezek a kedvenceim. Tetszett, hogy egyik szereplőnél sem tudtam eldönteni, hogy kedvelem-e, vagy sem, mert mindegyik annyira árnyalt volt... A történet maga pedig annyi és olyan fordulatot tartalmazott, hogy sokszor köpni nyelni nem tudtam. Mindenképpen ajánlom, de csak azoknak, akiknek erős a gyomra és az idegrendszere, és akik nyitott hozzáállással tudják nézni. Szerintem nekik maradandó élmény lesz.
Anna.02 2023 dec. 10. - 20:26:09
Nekem valamiért nagyon ellenszenves volt Diego karaktere, de igazából Gemmáé is. Egyedül Gojko-t kedveltem a humora miatt. A színészi alakítás viszont jó, a film pedig érdekesen bemutatja, hogy hogyan hat a háború a szereplők sorsára és mentális állapotára.
10/10
lilafüzet 2023 dec. 05. - 06:25:13 10/10
A történet tele van nem várt fordulatokkal és a film megnézése után az ember nehezen jut szóhoz. Minden éppen a maga idejében derül ki, nem árulja el rögtön a dolgokat és jól bemutatja a háború borzalmait mindenféle szépítés nélkül.Aska szála először felbosszantott kicsit,de mikor kiderült az igazság az lett a kedvencem.
Összes hozzászólás