Az önző óriás

Bakancslistához adom
The Selfish Giant
angol filmdráma, 91 perc, 2013

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A tizenhárom éves Arbort és legjobb barátját, Swiftyt kizárják a suliból, kívülállók lesznek a saját környékükön. A két fiú találkozik Kittennel, a hulladékkereskedővel, aki szekeren járja az utcákat. A fiúk fémet kezdenek gyűjteni a férfinak. Swiftynek jó érzéke van a lovakhoz, míg Arbor Kittent próbálja felülmúlni, hogy jó benyomást keltsen benne, és némi pénzhez jusson. Kitten mégis Swiftyt kedveli. Arbor egyre kapzsi és zsarnok lesz, a feszültség egyre nő a két fiú közt, ami tragikus eseményhez vezet.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2014
    Legjobb brit film jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Igazgató1 2015 febr. 20. - 23:10:33 Előzmény phoebus
Agyerekek nem degeneráltak, hanem viselkedési zavarral küzdenek, szegények és a családjuk sem alkalmas a nevelésükre. Az iskoláról az õket körülvevõ világról már nem is beszélve.
8/10
phoebus 2014 dec. 02. - 01:01:34 8/10
Ezért ne hízzon a májad. Ez mindenhol üzlet, van akinek zsíros, másnak nyomorgó megélhetés. Szingapúrban egy árnyékos sarkon ült évekig egy öreg kínai, kukázott mindenféle vezetékekröl szedte le a szigetelést. Senki nem bántotta, még az ottani morcos rendörség is elnézte ezt a "rendbontást". Aztán egyszer csak nem ült a sarkon. Haláláig ebböl élt. Utána már más lett az a sarok nélküle. :(((
8/10
NADALFAN 2014 júl. 21. - 18:41:23 8/10
na a film láttán hízott a májam , Britanniában is biznisz a fém hulladék gyûjtése ,na meg a kábelek lopása. a filmben ott is cigóknak hivták a gyûjtõket pedig egyik sem volt roma:)
de úgy látszik a rossz hírük oda is eljutott.
a tanulság azért az,bárhol felüti a rossz és gonszság a fejét , szegény degenerált gyerekek kihasználására pedig akad elég kapzsi és erkölcstelen féreg!
8/10