Nagyemberek

Bakancslistához adom
Big Men
amerikai dokumentumfilm, 100 perc, 2013

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Brad Pitt producelte Nagyemberekben, egy gyors ütemű túrán vehetünk részt, az afrikai olajüzletek nagyhorderejű világában; a pénz, a hatalom és a befolyás utáni hajszában, ami mindannyiunkat érint. Olyan megbeszéléseket hallgathatunk ki, ahol milliárd-dolláros olajüzleteket tárgyalnak meg, állig felfegyverzett katonákat láthatunk, akik éppen sztrájkra készülnek.
A történet központi szála, a Dallasi illetőségű Kosmos Energy vállalat kis kutatócsoportját követi nyomon. A Nagyemberek kéttagú forgatócsoportja, 2007 és 2011 között, sohasem látott felvételeken keresztül nyújt betekintést, a Kosmos vállalat és üzleti partnerei által felfedezett -Ghána történelmében először megépített -kereskedelmi olajmező megnyitásának folyamatába.
Ezzel párhuzamosan, a forgatócsoport a Niger deltájában elterülő mocsarakat filmezi, és követi nyomon az ott kizsákmányolást folytató militáns csoport tevékenységét; feltárva ezzel az olajgazdálkodás árnyoldalait. Embereket látunk, akik minden eszközt megragadva próbálnak profithoz jutni, megunva, hogy a lehulló aprópénzre várjanak.
Mi történik hát akkor, ha egy csapat éhes ember felfedez egy hatalmas zsák, arrafelé igen ritka aranyat, a világ egyik legszegényebb részén?
Nagyon vigyázz! Itt minden vállalat, kormány és ember csak saját magáért harcol és mindenki NAGY akar lenni.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?