Film

45 év /45 Years/

feliratos, angol filmdráma, 95 perc, 2015 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Kate és Geoff 45-dik házassági évfordulójáig már csak egy hét van hátra. Jól haladnak az előkészületek az ünnepléshez. De egy váratlan levél mindent felborít: Geoffet arról értesítik, hogy évtizedekkel ezelőtt eltűnt régi szerelmének holttestét megtalálták egy svájci gleccserbe fagyva. Az ünnepség előkészületei ezután nem maradnak feszültség nélkül.

Bemutató dátuma: 2015. október 1. (Forgalmazó: Cirko Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


március 4. 13:26
Az embernek a film után valahogy olyan kettős érzése van. Jó is volt, meg nem is. Egy lassú folyású, öreges /mint a szereplők/ drámácska. Nincsenek igazán nagy kirobbanó érzelmek, nagy hatások, csak olyan mélabúsan fojdogál a történet. Az egyetlen erősebb rész a dianézegetés, de aztán ugyanúgy belassul minden. Természetesen van tanulsága a filmnek, de nincs ereje, nincs drámai hatása. Jóindulatból kap egy 6-ost.

február 5. 02:30
Olvastam alább jót rosszat a filmről. Véleményem szerint többen nem értették meg a filmet vagy nem is akarták. Még a mélységeket sem tárták fel. Legalábbis a ledegradáló bejegyzések számomra ezt takarták.
Amiről nekem a film szólt SPLOILER:
45 év után kiderül, hogy a férjnek volt egy nagy szerelme, akinek tragikus balesete miatt a férj egy idő után helyettesítőt (feleség) választott magának. 45 év nagy részét tudat alatt vagy finoman érezve de mégis a nagy szerelem határozta meg - hamis volt. Meghatározta, hogy legyen e gyerekük (valószínűleg a szerelme terhesen lett balesetes és emiatt nem akart több gyereket a férj) de beszűrődött a mindennapokba is. A feleség rájön, hogy Ő "csak" pótló, jó időben jó helyen, de nem első helyen szerepelt sosem. Lehetetlen volt a verseny is, előnytelen feltételekkel. Behozhatatlan és szinte helyrehozhatatlan siralmas végeredmény. Mindeközben senkit sem lehet bántani. A férj megtette ami tőle tellett, jó férj volt, a feleség se tett volna nagyon mást és boldog volt. A baleset pedig helyrehozhatatlan. Így aztán csak annyi a konklúzió, hogy mindannyian hordozunk ma...

2016. augusztus 7. 20:12
Szerintem ennyi év után egy kapcsolatban teljesen irreleváns, hogy van-e gyerek vagy nincs. Ők már nyugdíjasok, ha lenne gyerekük, akkor is nyilván kettesben élnének és az egymáshoz való viszonyukat kell megélniük, rendezniük, élhetővé vagy akár kellemessé tenniük. Ez nem a gyerekek feladata lenne, akkor sem, ha születtek volna gyerekeik.
Valaki írja fentebb, hogy miért ilyen ingerszegényen élnek. Hát a fene tudja, de én el tudom képzelni, hogy azért, mert ebben a korban már erre vágynak. Lehet, hogy én is majd egy - egyelőre elképzelhetetlenül - unalmas, ingerszegény életre vágyom öreg koromban, hisz egyelőre még túl sok inger, izgalom, stressz, feladat van az életemben. Nem minden életkorban kell a sok pörgés az embernek.
A film egyszer nézős, én konkrétan Ch. Rampling miatt akartam megnézni, mert kedvelem őt. De valahogy én is mást vártam.

Összes hozzászólás
2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x