A Hold Sötét oldala

Bakancslistához adom
De l'autre côté de la Lune / Beyond the Far Side
6 éven aluliak számára nem ajánlott francia dokumentumfilm, 88 perc, 2023

A Hold sötét oldala című francia–kínai dokumentumfilm májusban kerül a mozikba. Több mint 50 évvel az Apollo-küldetések után még mindig a Hold bűvkörében élünk. Noha páratlan űrkutatási eredmények forradalmasítják tudásunkat róla! 2019 januárjában egy kínai űrszonda landolt a Hold Földről nem látható oldalán. Ez tudományos bravúr, mely a Holdat visszahelyezte a figyelem középpontjába. De vajon mi a célja egy ilyen utazásnak?! Jobban felmérni és kitermelni az ásványkincseket? Telepes kolóniákat létrehozni a Holdon, mielőtt a Marsra költözünk? A Hold a mélyűrbe vezető ugródeszkává válik?

Egy új kincses térkép rajzolódik ki, melyen eddig ismeretlen területek és elképesztő értékű erőforrások is szerepelnek már. Valóságos űrforradalom zajlik! Van egy deklarált szándék nemzetközi szinten, hogy állandó bázist hozzunk létre a Holdon. És azt is látni kell, hogy a Hold a további hódítás, a Marsra jutás gyakorlóterepe. Az űrkutatás felgyorsulásának újabb jele, hogy Kína elindította Tianwen-programját, mely már a Mars-kutatásra összpontosít.

Az Egyesült Államok szintén jelen van a Marson. Röviddel a Zhurong előtt a Perseverance, az impozáns amerikai rover sikeresen szállt le a Marson. Az űrügynökségek magasztosabb céllal igyekeznek a Marsra, mint az erőforrások felkutatása: élet nyomaira kívánnak bukkanni. Ez a bolygóközi kutatás „Szent Grál”-ja!
Bemutató dátuma: 2024. május 23. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások