Film

Anyám és más futóbolondok a családból

magyarul beszélő, magyar filmdráma, 108 perc, 2015 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

146 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencven négy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

Bemutató dátuma: 2015. november 5. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


augusztus 18. 20:46
Szuper!

2016. november 19. 15:36
Ezt a filmet csak egy szóval lehet jellemezni: "Nagyon jó" :-)

2016. november 1. 16:57
Oo-ooh ez egy remek film. Ezek vagyunk mi magyarok. A történelmünk, az elmúlt évszázad "váltásai", amelyek meghatározzák jelenkori gondolkodásunkat is, és amelynek tükrében már nem is olyan meglepő, hogy nem fogadjuk tárt karokkal az ide érkező idegeneket. Gyomorszorító, mennyire rólunk szól ez a film, az ahogy fel lehet fedezni benne családi történeteinket.
Néztem és közben Cseh Tamás (vagyis inkább Bereményi) sorai jutottak eszembe a jelen generációkról: "... hogy lesznek ezek túlélők? Valami itt korcsosul. Csak azt tudnám, hogy 100 év múlva, ki tud majd itt magyarul."
Lehet benne hibákat keresni, és biztosan lehet is találni nem egyet, de per pillanat engem nem igazán tudnak érdekelni, akkora hatást gyakorolt rám maga a történet és, hogy megláttam benne tenmagamat. Köszönöm!

Összes hozzászólás