Film

Némaság /Silence/

feliratos, olasz-mexikói-amerikai történelmi dráma, 161 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.
Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.

Bemutató dátuma: 2017. március 16. (Forgalmazó: Freeman Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


április 22. 11:28
A film nézése közben vártam, hogy mikor is jön azaz igazi "aha" érzés. Szerintem nagyon hollywoodi volt az egész. Egyik főszereplő padre sem hitette el velem, hogy igazán hívő. Sok pénz semmiért. Végig néztem mert gondoltam, hogy amit ennyire látványosan oldanak meg előbb vagy utóbb a film értelme is megszületik! Eddig még negatív kritikát sohasem írtam, de ez a film nagyon lehangoló és unalmas volt. Csak a táj miatt 5-ös az értékelésem.

április 15. 09:21
Nem értem a film fő vonalát, miszerint oda mennek téríteni, Jézust viszik ha kell ha nem, pedig maga Jézus mondta az első tanítványainak, hogy ahol nem látnak szívesen titeket, ott még a lábatokat is töröljétek meg, és soha többet oda vissza. Ezek meg minden áron vinni akarják. És az is fura, hogy pont ázsiába mennek, ahol a hitnek Jézusnál is régebbi a beidegződése. Persze tudom a kereszténység szerint egy igaz hit van, az övék. Minden esetre nekem ez a tömény szenvedéstörténet elég értelmetlennek és céltalannak tűnik. Ha már keresztény propaganda, és hit megerősítő film, akkor a Fegyvertelen Katona. Abban jobban kijön a személyes elhivatottság.

7.

április 14. 23:42
Te miért vagy még itt ha szabad kérdeznem? Lejáratni magadat? Komolyan nem értem az ilyeneket, mint te :D

Összes hozzászólás
2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x