Film

Demóna /Maleficent/

magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 97 perc, 2014 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

247 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

Bemutató dátuma: 2014. június 5. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Aurora hercegnő
Kinloch király
Thistletwit
Leila hercegnő
Henry király
Phillip herceg

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


június 11. 21:15
Sziasztok. Tudja valaki, hogy miért nem a Demónát vetítik?

2016. november 20. 18:53
***** SPOILER ***** alert néhol

Egyszer-kétszer nézhető szép mesefilm, de nem olyan, ami az ember kedvencévé válik. Gyönyörű benne a gyermek Demóna, és gyönyörű a felnőtt is, még női szemmel is.
Viszont Csipkerózsika nekem túl bárgyú. Nem az a tipikus Disney-s "mindenki kedvence" szinten bájos, hanem inkább mint aki beszedett valamit.
Számomra az egyik legérthetetlenebb jelenet, amikor egyszer csak elindul a kastélyban valami hang után (vagy hatására), és abban a helyiségben köt ki, ahol az összes rokka van rejtve. És persze megbabonázva muszáááj!! muszáj!! megérintenie azt az orsót! Sokkal jobb lett volna, ha az eredeti mesét követik, és mondjuk a király nem záratja be egyből az érkezése után, hanem hagyja játszogatni a kastélyban, és úgy talál rá a rokkára. Mondjuk akkor már dolgozhatna is rajta, mint ahogy a mesében volt.
A másik pedig a királyfi csókja. Igen, túl egyszerű lett volna, ha pont ő lett volna az, aki feloldja az átkot. De mi van Hollóval? Ő tényleg szerette a lányt. Neki kellett volna megpróbálnia. Így viszont, hogy az 'aljas' Demóna hát persze, hogy megjavul, és persz...

Összes hozzászólás
2017. június 13.Budapest Rooftop Cinema Filmek Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, a város fölött, a Corvin Club tetőteraszán.
x