Ok-okozat / Következmények

Bakancslistához adom
Posledice
szlovén dráma, 93 perc, 2018

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A tizennyolc éves Andrejt problémás viselkedése miatt javítóintézetbe küldik. Ott ismerkedik meg Željkóval, aki a bentlakók informális vezére. Miután rájön Andrej titkára, Željko egyre inkább kihasználja az új fiút. Andrejnek azonban egy idő után szembe kell néznie saját lelkiismeretével és erkölcsi elveivel, végül pedig a fiúnak meg kell hoznia a sorsfordító döntést: Željko és az általa kínált felelőtlen élet az ő útja vagy elutasítja azt és inkább hű marad önmagához?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2020 jún. 14. - 07:51:44 6/10
Az emberiség rossz útra tévedt. Van egy lökött, agybajos kölyök, aki nem hallgat a szüleire, nevelhetetlen, elkövet kisebb stikliket, ezért javítónevelő intézetbe kerül. Ott találkozik nálánál is lököttebb, teljesen romlott bűnöző fiatalokkal, akik tökélyre fejlesztik a nevelhetetlenségét. Remek!
Pontosan ugyanez történik a börtönökben, fegyintézetekben. A humánus börtön fogalma egy agyrém. Nem összezárni kellene a nehézfiúkat, hanem elszigetelni, agymosással és kemény munkával szórakoztatni. Azt kellene elérni, hogy ne csak a megtévedt normálisabb ne akarjon oda visszakerülni, de lehetőleg senki se. Mint film nem túl erős, de mint korrajz egészen jó.