Szögesdrót kerítés

Bakancslistához adom
Pagar Kawat Berduri
1961

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Asrul Sani amerikai tanulmányaival a háta mögött rendezte ezt a filmet, annak az indonéz háborús tisztnek a történetét, aki a holland gyarmati kormánynak dolgozik és "az univerzális humanizmus" és a "humánus hős" megtestesítője.
A filmet a kommunista kulturális szervezet, a LEKRA kritikával illette amiatt, hogy a gyarmatosítást és az imperializmust veszi védelmébe. Asrul Sani és a LEKRA antagonizmusa tükrözi a hideg háború polaritását, mely legalábbis az USA szerint a személyes szabadság és a parancsuralmi rezsimek között húzódik.
Egy holland katonai táborban néhány indonéz katonát tartottak fogságban, akik keresték a menekülés útját. Parman jó kapcsolatot alakított ki információszerzés céljából egy Koenen nevű holland tiszttel, akitől megtudta, hogy Hermant és Totót ki akarják végezni. Ezt az infromációt megosztja a kivégzendőkkel, akik közül Totót menekülés közben lelövik. Végül Parmant megbüntetik, mert segített. Innen derült ki a többi fogvatartott számára, hogy Parman végülis nem áruló.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?