Lourdes - Szent Bernadett legendája

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia-luxemburgi filmdráma, 2. rész, 94 perc

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A Massabielle-i forrás vizétől egyre több beteg gyógyult meg, reményt nyújtva ezzel sok kétségbeesett szenvedőnek. Franciaország minden részéből érkeztek olyanok, akik Bernadettől várták a segítséget. A lány élete teljesen megváltozott. A kis parasztlányból híresség lett, csak úgy nyerhetett egy kis nyugalmat, ha elvonult gyermekkora kedves hegyei közé. Bernadett egyetlen erős támasza Peyramale abbé volt, aki hitt benne. És másik igaz hívője Clair La Fontaine volt, aki gyógyíthatatlan betegségéből, a tuberkolózisból felépül és egyetlen kérése férjétől, Henritől, hogy Bernadett templomában legyen esküvőjük. Mint képzett pszichológus, Henri egy évvel később kerül szembe újra Bernadett esetével. Párizsi kollégái ugyanis hisztéria megállapításával elbocsátották Bernadettet. Ráadásul Henri családi helyzete sem túl fényes feleségével, akivel gyereket szeretnének. Ekkor Henri teljesen a munkájába temetkezik, és úgy dönt, hogy egy könyv megírásával rehabilitálja Bernadettet, aki az eset óta zárdában él. 1879-ben, Bernadette halálának évében Henri felesége elzarándokol Lourdes-ba, és rá két hónapra teherbe esik, így megmentve Henrivel való házasságát.

A műsor ismertetése: A dél-franciaországi Lourdes az egyik leglátogatottabb katolikus zarándokhely mind a mai napig. A Loudes-i Bernadett legendája egy új megközelítés annyiban, hogy a történetmesélő párhuzamosan a mába is helyezi a legendát, egy fiatal pár sorsán keresztül. Bernadett sokáig senkinek sem mondta el az "Úrnő" szavait. De a látomásaink híre hamar elterjedt. Lourdes egyszeriben megtelt hívőkkel és kételkedőkkel. Kereskedőkkel a jó üzlet reményében, de kíváncsi szabadgondolkodókkal és egyszerű emberekkel is, akiket a remény vezérelt. A Pireneusok lábánál eldugottan fekvő kis faluból egyszeriben élettel teli hely lett. A fiatal és gyenge Bernadett egy szegény családból származik. Amikor Szűz Mária megjelenik neki Lourdes közelében, a Massabielle-i barlangban, senki nem hisz a lánynak, annak ellenére sem, hogy követve a Szűzanya kérését, egy forrást fakasztott a kezével. Az esetről hallani sem akartak a helyi hatóság. Végül, amikor Eugénia királyné vizet kért a forrásból beteg fia részére, a helyi papok is meggyőződtek Bernadett jelentőségéről. A fiatal orvos, Henri Guillaumet, miközben a tuberkulózisban szenvedő feleségét, Calire-t elkíséri a szanatóriumba, találkozik és megismerkedik Bernadett-tel. A Lourdes-i forrás vize egy éjszaka alatt meggyógyítja Claire-t, de ennek ellenére Henri továbbra is kételkedik Bernadett képességében, és szemfényvesztőnek kiáltja ki. Mindaddig, míg Henri újra nem találkozik Bernadett-tel, aki időközben nővérként és ápolónőként dolgozik, és végül megtalálja a középutat a hit és a modern tudomány között, és nagyon komolyan hisz Bernadett-ben és magában a hitben. Ráadásul Claire iránt érzett szerelme is megerősödik ez idő alatt.
Az Úrnő azt kérte, hogy mondjam meg a papoknak, hogy vonuljanak körmenetben a barlanghoz. Az Úrnő azt is kérte, hogy mondjam meg a papoknak, építtessenek ott egy kápolnát. Nagyon egyszerűet. Egészen picikét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?