Műhelymunka / A kádár

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: A bor nagy utat tesz meg, amíg a palackba, majd a fogyasztó poharába kerül. A legtöbb időt a pincében, a hordóban tölti, itt nyeri el végső formáját, erejét, színét, zamatát. A hordó kulcsszerepet játszik a bor életében. Filmünkben a kádármester munkáját követjük nyomon a fa kiválasztásától a dongafák érlelésén, formázásán át a hordó elkészültéig. Választ kapunk arra is, más méretű, alakú hordó való-e a fehér és a vörös borhoz. Tokaj-hegyaljai és villányi borászok mondják el véleményüket a kádármester munkájáról.

A műsor ismertetése: Egy-egy szakmához értő mester valamikor a magyar települések elismert embere volt. Nemcsak új munkadarabok elkészítésével, hanem kisebb javításokkal is hozzájuk fordulhatott a falvak, városok népe. Mára elismertségük kissé megkopott, hozzáértésük nem fejlődött együtt modernizálódó világunkkal. A hiányosságok pótlására a szakmák megszerettetésére, elismertségének visszaállítására korszerű szakképzési rendszerek alakultak ki Magyarországon. Ezek bemutatására vállalkozik a Duna Televízió Műhelymunka című sorozata. Műsorunkkal kéthetente jelentkezünk. Egy-egy szakma történetét, mestereit, fogásait mutatjuk be a Mesterségek dicsérete alcímet viselő műsorunkban. A Műhelymunka magazinban pedig szakmai információkkal jelentkezünk, emellett életpályákat, iskolákat ismerhetnek meg a nézők.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?