Személy

Goldie Hawn

színész, szereplő, executive producer ...
 
Született: 1945. november 21. (71 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Washington)


Értékelés:

135 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Goldie Hawn anyja, Laura tánciskola-tulajdonos volt. Apja, Edward, zenészként dolgozott. Goldie 3 évesen, 1948-ban kezdett el balettet tanulni és táncleckéket venni. 1961-ben érte el a siker küszöbét, amikor a Rómeó és Júliában szerepelt. A Montgomery Blair nevű iskolában dráma szakon szerezte meg a diplomáját. New Yorkban már hivatásos táncosnak számított. Háromszor ment férjhez. 1983 óta Kurt Russel a férje.
2002 óta csaknem teljesen felhagyott a filmezéssel, és inkább az írással próbálkozik, önéletrajzi regényén dolgozik.

Díjai:
A kaktusz virága című filmért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat és a Golden Globe-díjat is elnyerte. Valamint szintén ebben a filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női alakításáért járó BAFTA-díjat is.

Linkek:
Vélemény:


2015. május 3. 14:11
.

2015. április 9. 00:57
Hawn kisasszonytól idáig 2-3 filmet láttam (Palimadár, Vasmacska kölykei, Jól áll neki a halál), de egyik sem fogott meg különösebben. Talán az Óvakodj a törpétől című filmjére emlékszem a legjobban, de arra is inkább csak a címe miatt. :o)

2013. szeptember 15. 13:03
http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20130913-eleguk-lett-a-sztarsagbol-bridget-fonda-gene-wilder-rick-moranis-sean-connery-gene-hackman.html

"2002 óta nem forgat, és erre nem is ad magyarázatot. Nem jelentette be, hogy visszavonul, hanem egyszerűen megtette. Szó nélkül, angolosan távozott a színről....És ugyan egy időben felröppent a hír, hogy az HBO-nak igent mondott a The Viagra Diaries című sorozat főszerepére, végül visszalépett. Inkább átadta a stafétabotot lányának, Kate Hudsonnak, aki pontosan ugyanazt a fülig érő szájú, vagány, szexi szőkét hozza majdnem minden filmjében, amit annak idején az anyukája."

Összes hozzászólás