Színház

Bewitched Love / Lander Patrick: OHM

táncelőadás, 20 perc, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Két férfi, húsz perc és egy színpad. Nincsenek trükkök, sem különleges effektek, csak az igazság: meddig kell elmenned, hogy messzire juss? Milyen közel kell menned ahhoz, hogy közel állj valakihez? Mennyire mehetsz közel anélkül hogy túllépnél egy bizonyos határt? Talán ez a férfiak közti barátság lehetséges mélységeinek modernkori misztériuma? talán a híres mondás, "Egy mindenkiért, mindenki egyért!" nem csak a muskétásokra érvényes. Az emberi kapcsolatok még napjainkban is tele vannak klisékkel, ezalól a férfiak közti barátság sem kivétel.

A tainzmainz HOM című, három darabból álló előadásának két részlete érkezik a Szigetre. A duettek ígéretes, feltörekvő koreográfusok munkái, mindketten a férfiak közti kapcsolatok alakulását vizsgálták. A cím, HOM is a francia hommes (férfiak) szóra utal és a darabok is a férfiak közti kötődés különleges formáit mutatják be.

Molnár Csaba Bewitched Love című darabjában a táncosok komédiásként jelennek meg a színpadon, hogy játékos és színes módon mutassák be az érzelmi biztonság keresésének egyes fázisait.

Lander Patrick OHM című koreográfiájában a táncosok egy olyan rituálén vesznek részt, melyről nem tudni, pontosan hol ér véget, így a szereplők időről-időre belevetik magukat az ismeretlen olykor abszurd helyzeteibe.

Koreográfia: Csaba Molnár: Bewitched Love, Lander Patrick: OHM

Táncosok: Zachary Chant és Cornelius Mickel / Mattia De Salve és Matti Tauru

A(z) Sziget - Színház és Tánc Sátor előadása

Hozzászólások