Színház

Hachia / Ours

táncelőadás, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Compagnie MIMH (F): Hachia
Koreográfia : Hamid El Kabouss
Előadják: Hamid El Kabouss, Stéphane Cédric Saidou, Alex Tuy

Az MimH egy 2009-ben megalakult társulat, alapítója Hamid El Kabouss. A társulat kihasználja a hip-hop nyújtotta technikai lehetőségeket, ezzel is új szintre emelvén a kortárs tánc kreativitását. Előadásaik középpontjában a művészet és a magánélet, elsősorban pedig ezek egymásra gyakorolt hatása áll.

A Hachia-ban Hamid bemutatja gondolatait az együtt élésről és az integrációról személyes környezetünkön belül. Rengeteg különböző ember, akik oly sokat szenvedtek identitásuk miatt. Csak az álmok és a képzelet adhat reményt egy szebb jövőhöz.

Idan Sharabi & Dancers (Isr): Ours
Koreográfia : Idan Sharabi
Előadják : Idan Sharabi, Dor Mamalia

2012-ben az American Express Idan Sharabit is beválasztotta kilenc fiatal és ígéretes izraeli tehetséges művész közé, aki még azon év szeptemberében megalapította Idan Sharabi & Dancers nevű társulatát. Azóta olyan országok fesztiváljaira nyertek meghívást mint Svédország, Dánia, Kanada, Olaszország, Hollandia, Oroszország és Izrael.
Idan egy interjú keretein belül olyan kérdéseket tett fel az embereknek, mint például: Mit jelent neked az otthon? Honnan jöttél? Hol élsz? Otthon érzed-e magadat jelenleg? Minden interjúalany másképpen írta le az otthon fogalmát. Egyértelművé vált számára, hogy az emberek is reflekcióként működnek, életüket és személyiségüket befolyásolja az otthonuk, a nyelvük, a családjuk, a fájdalmaik és a szerelmeik. Az "Ours" egy kitűnő alkalom az otthon megtalálására a közönségnek és a szereplőknek egyaránt.

A(z) Sziget - Színház és Tánc Sátor előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások