Színház

Kathak Tánc Est

táncelőadás, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A táncomon keresztül új képeket és szobrokat alkotok a térben"
A művészcsaládba született Sharmila Sharma (apja népzenész, anyja kathak- és néptáncos) számára sosem volt kérdés, hogy a családi hagyományt kövesse. Rátermettségét és tehetségét, már kisgyerek korában -3 évesen!- bebizonyította, mikor is táncával olyannyira lenyűgözte közönségét, hogy kora ellenére neki ítélték oda a győzelmi trófeát. Karrierje innentől fogva töretlenül haladt előre, s útja vagy inkább sorsa egyértelművé vált, hogy eltáncolt történeteit minél több helyre eljutassa és az idők során megszerezett tudását megossza másokkal is szerte a világon.
Sharmila 14 éves korára profi táncossá érett, s onnantól fogva szinte megállás nélkül úton van és különböző hazai és nemzetközi fesztiválok állandó szereplőjeként táncolja körbe a világot.
1993-ban Párizsba tette át székhelyét, ahonnan azóta is irányítja életét, és tesz eleget a szűnni nem akaró felkéréseknek. Kontinensek közt cikázva, főként az Európa-India vonalon fáradhatatlanul táncol-énekel tovább, tanít, kurzusokat tart, mozdulataival mesél egy olyan világról, ami bár a régmúlt tudásában gyökerezik mégis képes a megújulásra, amelynek mondandója sosem avul el, mert igaz és szívből jövő.
Ebbe a klasszikus, technikailag szigorú mozgásformába Sharmila igazi virtuozitást csempész, újabb és újabb impressziókat gyűjtve finomítja, gazdagítja művészetét, amely a szépségben, intelligenciában és páratlan érzékenységben bontakozik ki nála. Sharmila számára művészete, a Kathak tánc az életet jelenti, az állandó társat, amely nélkül nem tudna élni.

A(z) Akvárium Klub előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások