Képgaléria - Ilyen volt az idei színházi évad (I.)

Mivel a színház a látványról is szól, a 2014-15-ös évadot egy gigantikus képes összeállítással búcsúztatjuk. Tánc, musical, vígjáték, dráma - minden műfajból kiválasztottuk a legszebb és legizgalmasabb előadásfotókat. Íme az első adag.

1. Bozsik Yvette Társulat: Antigoné

Bemutató időpontja: 2014. november 21.

Bár időrendben próbálunk haladni, szépsége miatt az Antigonét muszáj előrehoznunk. Látványos, nagyszabású opera-feldolgozás hazánk egyik megkerülhetetlen koreográfusától, Bozsik Yvette-től. A magával ragadó látvány Pető Józsefnek és Vati Tamásnak köszönhető.

Képgaléria ITT!

2. Radnóti Miklós Színház: Oresztész

Bemutató időpontja: 2014. október 5.

Horváth Csaba rendezése a színház 2014/15-ös évadának első bemutatója volt. A testre összpontosító, a hangokkal, tánccal - azaz fizikai színházi elemekkel is operáló előadásban Rétfalvi Tamás alakítása felejthetetlen volt számunkra.

Képgaléria ITT!

3. Pintér Béla és Társulata: Bárkibármikor

Bemutató időpontja: 2014. október 9.

A mindig teltház előtt játszó társulat ezúttal a dizájner drogok világában merül el. Le a kalappal Friedenthal Zoltán előtt, aki - fizikai és szellemi tűrőképességének határait feszegetve - végig egy tolókocsiba kényszerült férfit alakít.

Képgaléria ITT!

4. Kamra: M/S

Bemutató időpontja: 2014. október 16.

Dömötör András egy metrókocsiba helyezi az elmegyógyintézetet, melynek lakói de Sade úr rendezésében épp egy darabot próbálnak. Fantasztikus díszlet, vetítés és élőzene a háttérben - feszült figyelemmel robogunk végig az előadáson, akár csak egy szerelvény egyik megállóból a másikba.

Képgaléria ITT!

5. Stúdió K Színház:  W.S. Othello

Bemutató időpontja: 2014. október 25.

Merész Zsótér-rendezés egy meglepően kicsi, de annál bájosabb színházban - hitelesen tálalt Othello-előadás egyetlen helyszínen, egy konyhában felszolgálva.

Képgaléria ITT!

6. Tünet Együttes: Voyager 3

Bemutató időpontja: 2014. november 21.

Szabó Réka együttesének legújabb küldetése: az emberiség üzenetének eljuttatása az űrbe a Voyager 3 fedélzetén. De az, aki megtalálja, vajon érteni fog a nyelvünkön?

Képgaléria ITT!

7. Nemzeti Színház: Isten ostora

Bemutató időpontja: 2014. december 19.

Vidnyánszky Attila rendezése tarolt az idei POSzT-on: hazavitte a legjobb előadásnak, rendezésnek és látványnak járó díjat, Horváth Lajos Ottót pedig a legjobb férfialakításért járó díjjal jutalmazták alakításáért.

Képgaléria ITT!

8. Radnóti Miklós Színház: Karamazov testvérek

Bemutató időpontja: 2014. december 21.

Nehéz előadás súlyos mondanivalóval. Khell Zsolt sötét, monumentális díszlete tökéletes helyszínt biztosít Valló Péter rendezésének. A kiváló szereposztásban helyet kapott Szabó Kimmel Tamás is, aki Ivan Karamazov szerepében debütált a Radnótiban.

Képgaléria ITT!

9. Kamra: Abigail bulija

Bemutató időpontja: 2015. január 16.

Ascher Tamás ezúttal egy Mike Leigh színdarabhoz nyúlt. Egy kertvárosi miliőbe helyezett vendégségbe csöppenünk, ahol a szomszédok felszínes, üres fecsegéséből bontakozik ki a valóság: szereplőink felszín mögött rejtőző kiüresedett élete. Már csak Ónodi Eszter szokatlan metamorfózisa miatt is érdemes megnézni az előadást.

Képgaléria ITT!

10. Örkény István Színház: Tartuffe

Bemutató időpontja: 2015. január 16.

Korunk díszletébe átemelt sztori a sunyi, laposjárású Tartuffe-fel (Nagy Zsolt), Znamenák István kiemelkedő Orgon-alakításával, valamint a "Mama" (Pogány Judit) zseniális fületlen-farkatlan közmondásaival gazdagítva.

Képgaléria ITT!

11. Katona József Színház: Kurázsi mama és gyermekei

Bemutató időpontja: 2015. január 17.

Mély, rekedt hang, szigorú tekintet - Fullajtár Andrea, vagyis Kurázsi mama mindent túlél, kár, hogy gyermekeiről ez nem mondható el! Minimális, ötletes díszlet, valamint egy összeszokott, profi társulat - minden a helyén van a színpadon.

Képgaléria ITT!

12. Gózon Gyula Kamaraszínház: Teljes napfogyatkozás

Bemutató időpontja: 2015. január 24.

Verlaine és Rimbaud életének néhány évig tartó, helyenként bizarr közös metszetét sokan feldolgozták már. A Gózon Gyula Kamaraszínházban Csiszár Imre gondolta újra a történetet Pál Andrással és Varga Ádámmal a főszerepben.

Képgaléria ITT!

13. HOPPart Társulat: Három nővér

Bemutató időpontja: 2015. február 6.

Egy kicsit mindannyian három nővérek vagyunk. Egy kis Olga, egy kis Mása, egy kis Irina. Folyton vágyakozunk, a beteljesülés azonban túl távoli. A HOPPart Társulat ezúttal Forgács Péter rendezővel dolgozott együtt.

Képgaléria ITT!

14. Rózsavölgyi Szalon Arts & Café: romance.com

Bemutató időpontja: 2015. február 12.

Az internetes párkeresés túl sok buktatót rejt magában. Pláne, ha a felek nem annak adják ki magukat, akik valójaban. Félreértések sorozata indul, ami megalapozza egy igazi, vérbő komédia kibontakozását Molnár Piroskával és Jordán Tamással a főszerepben.

Képgaléria ITT!

15. Magyar Színház: Frankenstein

Bemutató időpontja: 2015. február 13.

A Magyar Színház Frankensteinjében mindannyian a vasfüggönyön innen vagyunk, hiszen a nézőtér a színpadon lett kialakítva, így nemcsak egy szörny születésének lehetünk szemtanúi emberi közelségből, hanem egy izgalmas előadásnak is.

Képgaléria ITT!

A képek szerzője: Puskel Zsolt