Gasztroprogramok hétvégére

A gasztronómiai élvezetek uralják a hétvégét a fővárosban. Friss malacsült illata lengi be az Erzsébet teret, Budán pedig a finom borok és különleges halak szerelmesei találják meg a ínyükre valót.

Budapesti Mangalica Fesztivál

Hol? Budapest, V. kerület, Szabadság tér
Mennyi? A belépés ingyenes.

Közvetlenül találkozhatunk az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel a hétvégén az Erzsébet téren. Lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában. Nem hiányozhatnak a helyben sült mangalica ételek sem, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatunk a kora délutántól késő estig tartó könnyűzenei programok alatt. 

Budapesti Halfesztivál

Hol? Budapest, II. kerület,  Millenáris Park
Mennyi? Napijegy: 1990 Ft / 14 éves kor alatt a belépés ingyenes. / Február 12-én, torkos pénteken a diák és nyugdíjas jegy 990 Ft-ba kerül kedvezményesen.

Végre nem csak a ponty meg a keszeg, hanem igazán különleges falatok is az asztalra kerülnek! De aki hagyományos halételekre vágyik, az is bátran nézze meg a fesztivált, mert bajai halászléből is lesz egy kondrérral, az biztos. Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel készülnek a szervezők. A fellépők között Caramel, Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, 100 Folk Celsius és a Beatrice.

Borjour Magnum

Hol? Budapest, XII. kerület, MOM Sportközpont
Mennyi? a helyszínen: 8.500 Ft. Borjour Magnum Plusz! belépő ára egységesen: 10.000 Ft (mellyel már 14 órától látogatható a rendezvény, extraként tartalmaz egy ajándék kóstolópoharat, soron kívüli belépést és fotózást az olasz sarokban. A belépő tartalmazza a korlátlan kóstolót a 200 borászat több mint 600 borából és a Szigetközi vizet.

A borimádóknak kötelező esemény a 200 magyar borászatot és borkereskedést felvonultató Borjour, ahol több mint 600 bor közül választhatunk az év legnagyobb kóstolóján. A helyszín új, ezúttal a MOM csarnokban várnak mindenkit.