Rózsavölgyi Szalon - Csupa élet!

Most tavasszal ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját a Belváros kávéháza és művészeti központja, a Rózsavölgyi Szalon. Indulásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a magyar művészeti élet otthona szeretne lenni. Színházi és irodalmi estjeit, komolyzenei koncertjeit, jazz programjait, kulturális beszélgető műsorait annyira szereti értő és lelkes közönsége, hogy sokszor alig lehet jegyet venni az előadásokra. A Rózsavölgyi Szalonban mindig történik valami!

Magány, egyedüllét, kapuzárási pánik, szerelem, hűség, odaadás, házasság, társas magány, hazugság, halálfélelem, humor, lelkisegély, moralitás, döntések - ilyen és hasonló témákkal foglalkoznak a Rózsavölgyi Szalon legfrissebb bemutatói.

Emile Ajar "Salamon király szorong" című története egy 85 éves párizsi nadrágkirályról, egy 65 éves sanzonénekesnőről és egy 25 éves taxisofőrről szól. Főleg azonban a halál elkerülhetetlenségéről, a humanizmusról, a lélek útvesztőiről. Hernádi Judit, Jordán Tamás, Mohai Tamás és Sipos Vera szerepel a júniusban bemutatásra kerülő darabban, melyet Dicső Dániel rendez.

Egy hétköznapinak induló látogatást három különböző verzióban láthatunk a K.V. Társulat izgalmas előadásában. Yasmina Reza, az Öldöklés Istene c. nagysikerű darab szerzője most "Egy Élet Háromszor" címmel készített egy pergő humorú, kortárs színházi csemegét. A K.V. Társulat két állandó tagja, Urbanovits Krisztina és Száger Zsuzsanna mellett Scherer Péter és Terhes Sándor alakítják a házaspárokat különleges dramaturgiai csavarokkal, sok humorral. A darabot április 22-én mutatta be a Rózsavölgyi Szalon, Ördög Tamás rendezésében.

A számos nemzetközi elismeréssel, köztük az 1971-es Cannes-i Filmfesztivál Prix du jury díjával jutalmazott, Makk Károly rendezte Szerelem című alkotást áprilisban mutatta be a Rózsavölgyi Szalon. A Szalon számára mindig rendkívül fontos volt a kortárs irodalom remekei mellett a 20. század nagy klasszikusainak felidézése is. Az ötvenes években bebörtönzött Déry Tibor két novellájából készült mű a filmvászon helyett a Rózsavölgyi Szalon színpadán elevenedik meg, Makk Károly művészeti vezetésével és Léner András rendezésében. Az áprilisban bemutatott darab a szeretet, a hűség erejéről szól, melyet semmi és senki nem tud kikezdeni. Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván legendás szerepeiben most Molnár Piroska, Pető Kata és Őze Áron tündököl.

A nagysikerű "Az utolsó óra" című dráma után egy újabb Mark St. Germain darabot tűzött színre a Rózsavölgyi Szalon. Az Istenek Tanácsa, melyet egy kritikus a 12 dühös ember és a Vészhelyzet keresztezésének nevezett, egy kórházban játszódik, ahol egy transzplantációs bizottságnak gyors döntést kell hoznia arról, hogy négy beteg közül alig egy óra múlva ki kaphat új szívet. A felelős döntés érdekében érzelmek, elvek, erkölcsi, orvosi és anyagi szempontok ütköznek egymással. Az izgalmas előadáson olyan kiváló színészek remekelnek, mint Dunai Tamás, Borbás Gabi, Őze Áron, Söptei Andrea, Bánfalvi Eszter és Márton András.

Karácsony előtt egy modernkori amazon történetet állított színpadra Szarka János. Jean-Marie Chevret: Amazonok című darabja három magányos, a férfiak által hanyagolt csodálatos barátnő nagyon is valóságos világa, Náray Erika, Györgyi Anna és Auksz Éva kiváló játékával. Egy jóképű fiatalember felbukkanása felborítja elhatározásukat, hogy bojkottálják az erősebb nemet. Vicces, szórakoztató és egyben elgondolkodtató előadás!

Egy szerelmi háromszög rejtett titkait tárja elénk Éric-Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok c. drámája. Egy távoli norvég szigeten élő házaspár és a szerető története ez, melyet november végén tűzött műsorra a Rózsavölgyi Szalon, és azóta is hatalmas sikerrel játssza Hirtling István és Lábodi Ádám. Ez a Szalon első közös bemutatója a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal.

A Rózsavölgyi Szalon meghitt, barátságos környezetben várja vendégeit, ahol egy finom ital és kellemes, könnyű vacsora mellett elgondolkodtató, és igencsak szórakoztató előadások, kiváló színészek és remek hangulat fogadja a nézőket.

Vásárolj jegyet a Rózsavölgyi Szalon előadásaira a PORT.hu oldalán!