9 program az őszi szünetre

Végre itt az őszi szünet, lehet kicsit lazítani. Ha még nincs ötleted, hogy mit csináljatok a szünidő ideje alatt, akkor nézzétek meg az ajánlónkat!

Csodák Palotája

Budapest, Csodák Palotája - minden nap 10.00 - 20.00

Nemrég költözött egy helyszínre és újult meg teljesen a Csopa. Ha az újranyitás óta nem jártatok ott, az őszi szünet alatt ne hagyjátok ki. Rengeteg izgalmas programmal várnak benneteket, október 31-én különleges Halloween programmal készülnek és november 1-én is nyitva lesznek! A több, mint 250 játék mellett érdemes a különböző kiállításokkal és attrakciókkal is megismerkedni, a kreatív építési területen szabadon alkothattok, a Logikai megállóban próbára teheted magad és megtudhatod, hogy milyen a vizuális memóriád, problémamegoldó, koncentráló képességed. Látogatható többek között az Űrállomás, a Mágneses mező, a Természet műhelye és a Newton életével foglalkozó kiállítás is.

A jégtorony titka - kiállítás és kincskereső játék

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - október 31. - november 5., 10.00 - 17.00

November 5-ig látogatható a Vajdahunyadvárban A jégtorony titka interaktív kiállítás. A fagyos tájakon átívelő kaland során a látogatóknak fel kell kutatniuk a hajdani jégóriások elveszett aranykincsét, melyet megkaparintott egy fondorlatos Kincsvadász. A kapzsi tolvaj sarkvidéki Jégtornyába zárkózva, hét lakat alatt őrzi értékes zsákmányát. Az expedíció bátor tagjai azonban eljuthatnak a Kincsvadász búvóhelyére, és visszaszerezhetik az elbitorolt kincset. A képzeletbeli tájakon barangolva a kincskeresők váratlan akadályokba ütköznek, miközben a torony leleményes ura lépten-nyomon váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésztek, a jutalom sem marad el!

Miniversum

Budapest, Miniversum - minden nap 9.00 - 19.00

A Miniversum az őszi szünet minden napján izgalmas programokkal vár benneteket. A világ egyik legnagyobb terepasztalán Magyarország, Ausztria és Németország nevezetességei elevenednek meg százszoros kicsinyítésben. A terepasztal egyes elemeit és jeleneteit a csaknem 100 interaktív nyomógomb, irányítópanel, vagy érintőképernyő segítségével ti is irányíthatjátok. A kiállítás megtekintése mellett lesznek vonatos játékok, kézműves foglalkozások és mesedélutánok. Megnézhetitek, hogyan néz ki a terepasztal éjszakai kivilágításban, illetve lesz Halloween party is Kalimpával. A játszóházban gesztenyenapokkal várnak majd, te viszed a gesztenyéket, ők megmutatják, hogyan kell vonatot építeni belőle!

Múzeumi szünetelő - Játékos vezetések gyerekeknek - Ingyenes

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - október 31., november 2., november 3., 11.00 - 11.45

Október 31-én, november 2-án és november 3-án játékos tárlatvezetésekkel várnak titeket az őszi szünetben a Magyar Nemzeti Galériába. A vezetések 11-kor kezdődnek, a programot 7-11 éves gyerekeknek ajánlják. A belépés gyerekeknek díjtalan, a szülők a vezetés ideje alatt egyénileg tekinthetik meg a tárlatot.

Állatkerti Halloween - 14 év alattiaknak ingyenes

Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert - október 28. - november 5., 9.00 - 17.30

Az őszi iskolai szünetben és a hozzá kapcsolódó hétvégéken, tehát összesen kilenc napon át tart az állatkerti halloween a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A városligeti intézmény érdekes és változatos programokkal, többek között látványetetésekkel és állati tréningekkel várnak benneteket. Megismerkedhettek például a sörényes hangyászokkal, a pelikánokkal, az ázsiai vadkutyákkal, a brazil óriásvidrákkal, a Madagaszkár-ház és az édesvízi akvárium lakóival, a gorillákkal, a földimalacokkal, a keákkal és a tapírokkal is. Emellett naponta két tréninget tartanak az oroszlánfókáknál, egyet pedig az elefántoknál. A 14 éven aluliaknak ebben az időszakban díjmentes a látogatás!

Országos Rajzfilmünnep

Országszerte, több helyszínen - november 3-5.

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye ötödször rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2017. november 3-5-ig. A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén. Sok helyszínen a vetítések mellett számos program vár majd Benneteket: kiállítás, rajzfilmünnepi kvízjáték értékes nyereményekkel, kézműves foglalkozás, pályázat és sok-sok más, vidám élmény. Nézzétek meg, hogy a ti közeletekben hol és mit vetítenek, mert a filmnézés most ingyenes!

Játékos interakciók - Észt design gyerekeknek

Budapest, Deák 17 Művészeti Galéria - november 11-ig, 10.00 - 18.00

A Design Hét keretében megnyílt kiállítás arra hívja fel a figyelmet, hogy az élet első szakaszában, a gyerekek képességeinek fejlesztésében fontos szerep juthat a minőségi designnak. A kiállított - kifejezetten gyerekekre szabott - tárgyak alkotói pályájuk elején járó fiatal formatervezők munkái. A kiállítási anyag összeállításakor a szervezők a tanulás-játék, illetve öltözködés témaköréből válogattak, és érintették a social design területét is. A tárgyak többsége a helyszínen kipróbálható, a FELTIVE elemes játékkal külön workshopon ismerkedhettek meg mélyrehatóbban. A kiállítás november 11-ig látogatható!

ŐSZITA - Szitázz magadnak pólót!

Budapest, Ludwig Múzeum - október 31., 10.00 és 15.00

Ha érdekelnek a képzőművészeti, grafikai technikák és szívesen kipróbálnád az egyik legizgalmasabbat, továbbá ha szívesen terveznél és szitáznál egy mintát már megunt, vagy épp kedvenc pólódra, itt a helyed az őszi szünet keddjén! A szitázó (szeriográfia) workshopon megismerkedhetsz a sokszorosított grafika rövid történetével, de lehetőséged nyílik kipróbálni a tradicionális - sablonos - szitanyomó-eljárást is. Hozd el megunt, vagy szeretett, de még nem elég menő pólódat, hogy itt átvarázsold egy általad készített mintával.

Ország Játéka Játszónap

Budapest, Akvárium Klub - november 5., 9.00 - 19.00

Az 5. Ország Játéka Játszónapon több ezer nm-es játszóházzal várnak Benneteket az Akvárium Klubba, hogy kipróbálhassátok az összes versenybe nevezett játékot. A nap során fellép az Alma zenekar, és az Eszter-lánc Mesezenekar, lesznek kézműves foglalkozások, a legújabb társasjátékok, építőjátékok, Lego, fejlesztő játékok, ügyességi játékok és egy igazi autót is kiszínezhettek. A legkisebbeket 0-3 éves korig különteremmel várják, ahol kipróbálhatjátok a legújabb a bébi és kisgyermek játékokat.