A legjobb családi filmek vasárnapra

Levetítik az Elátkozott Ellát, a Váratlan jóbarátot, a Cápamesét, A Boszorkány-hegy című filmet, a Zarafát, a Breki, a békakirályfit és a Hamupipőkét.

Elátkozott Ella

TV2 - november 18., 13.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Születése napján alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával. Csupa szívjóságból elvarázsolja, s míg él engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután mostohatestvérei annyiszor kihasználták és bajba sodorták, ráadásul lejáratták a jóképű herceg előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal, és a gonosz királlyal, Edgarral.

Váratlan jóbarát

Mozi+ - november 18., 14.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A 12 éves Conor csodálatos fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú. Amikor élete legnagyobb megpróbáltatásával kell szembenéznie, nem akármilyen segítőt kap: egy hatalmas szörny látogat el hozzá éjszakánként, aki fantasztikus történetekkel ébreszti fel a fiúban szunnyadó erőt és bátorságot. Conor végül a mesék és a szörny segítségével nemcsak édesanyja súlyos betegségével, és iskolatársai zaklatásával küzd meg, de a saját félelmeivel, dühével és bűntudatával is. 

Cápamese

Film+ - november 18., 15.35
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl "vakardhalként", arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő. Így történik, hogy a kis hal megeteti a nagyhalakat, a bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt. És akire egyszer ráharap a halvilág. 

A Boszorkány-hegy

Prime - november 18., 16.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Évek óta keringenek sejtelmes pletykák egy titokzatos helyről a Nevada sivatag közepén, ahol az emberek gyakran megmagyarázhatatlan dolgokra lesznek figyelmesek. A hely a Boszorkány-hegy nevet viseli és amikor egy las vegasi taxisofőr két természetfeletti erőkkel rendelkező tinédzsert talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről korábban álmodni sem mert. Felfedezik, hogy a világ megmentésének titka rejtőzik a hegy alatt, ezért páratlan versenyfutás kezdődik nemcsak a kormány embereivel és a gengszterekkel, hanem még az idegen fajok képviselőivel is, akik mind próbálják az útjukat állni.

Zarafa

m2 - november 18., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A majomkenyérfa alatt egy idős férfi mesél a gyerekeknek. Maki, a tízéves, a rabszolgakereskedők kezéből megszökött kisfiú és Zafira, az elárvult zsiráf barátságának történetét. A zsiráfot az egyiptomi pasa küldte Franciaország királyának, X. Károlynak. A pasa Hasszánt, a sivatag hercegét bízta meg azzal, hogy az állatot Franciaországba szállítsa. Ám Maki elhatározza, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza ezt, és visszavigye az állatot a szülőföldjére. Megszökteti Zarafát, és ezzel egy kalandos utazás veszi kezdetét. 

Breki, a békakirályfi

Minimax - november 18., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A legnagyobb utazások olykor egy apró ugrással kezdődnek. Breki, a kis béka, nem szeret ugrálni és a vizet sem szívleli. Ahhoz, hogy megtalálja helyét a világban, barátjával, a repülő mókuslánnyal belevetik magukat az Amazonas dzsungelébe. Útjuk során megannyi érdekes és olykor furcsa állattal találkoznak, a dzsungel mélye pedig számos kalandot tartogat számukra. 

Hamupipőke

VIASAT3 - november 18., 21.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az árva lány, miután elveszti anyját mostohaszülőkhöz kerül. A házban a lánynak kell elvégeznie minden házimunkát, új nővérei pedig kegyetlenül bánnak vele. Mindeközben a király bált szervez, amire az összes hajadon lányt meghívja, hogy rátaláljon az igazira.