A Manó Könyvek könyvheti újdonságai

Végre itt a könyvhét, Malac és Liba is a betűkkel ismerkednek, és nyomozást indítanak Tóth Krisztina legújabb könyvében. A szeretet erejéről szólnak az Ölelőskönyv meséi és versei mai magyar szerzőktől, Piszke papa szerepében pedig Egressy Zoltán mesél tengeri állatokról.

Tóth Krisztina: Nyomozzunk! - Malac és Liba 6.

"Csupa titok ez a hajnal,
csupa rejtély, csupa lárma.
A homályban ki osont el?
Főnyomozó kitalálja!"

Tartsatok Malaccal és Libával, és eredjetek az elveszett csont nyomába! Vajon sikerül megtalálnotok?
Malac és Liba a nyomkeresés után sem fárad, és beleveti magát az írás-olvasás világába is - a tőlük megszokott kedves és mókás módon ismerkednek meg néhány betűvel.

Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a mesehallgatás.

Sorozat: Malac és Liba
Oldalak száma: 56
Korosztály: 3+
Ár: 2690 Ft

 

 

Ölelőskönyv

Az érintés az egyik legősibb érzékelés, amely a születésünk után egyből működésbe lép. A pszichológusok egybehangzóan állítják, hogy a csecsemő testi és lelki fejlődésének elengedhetetlen és pótolhatatlan momentuma az ölelés, a bújás... Felnőttként hajlamosak vagyunk alábecsülni az ölelés fontosságát, pedig amilyen egyszerű, annyira hasznos gesztus és emocionális töltés annak is, aki ölel, és annak is, akit ölelnek. A gyerekek még ösztönösen tudják, jó odabújni. Hallgassunk rájuk!

Ez a könyv az ölelés fontosságáról szól. Arról, hogy milyen jól esik egy ölelés, ha szomorúak vagyunk, vagy ha épp nagyon örülünk.
A mai magyar irodalom hét remek írója és hét kiváló költője arra vállalkozott, hogy elmondják mesében, versben, hogy mi mindenre megoldás ez az egyetlen mozdulat: Böszörményi Gyula, Egressy Zoltán, Erdős Virág, Finy Petra, Gimesi Dóra, Kádár Annamária, Kertész Edina, Kiss Ottó, Lackfi János, Mechler Anna, Molnár Krisztina Rita, Ruff Orsolya, Tóth Krisztina, Turi Tímea.

A varázslatos mesék, versek mellé Rippl Renáta és Takács Viktória álmodtak képeket.

Sorozat: Mesélj nekem
Oldalak száma: 64
Korosztály: 5+
Ár: 3290 Ft

 


Egressy Zoltán: Piszke papa tengeres meséi

Utazzunk képzeletben egy tengerhez Egressy Zoltánnal, Piszke papával, hogy megismerkedhessünk egy tucat különleges állattal, miközben a la fontaine-i hagyományokat követő meséket olvassuk!

Ránk vár egy holdhalról, tintahalról, kőhalról, rájáról és megannyi tengeri állatról szóló kedves, okosan tanító, elgondolkodtató történet és sok-sok meséléssel töltött közös perc.

Oldalak száma: 56
Korosztály: 4+
Ár: 2990 Ft

 

 

 

 

 

Maros Edit: A szívemben titokban

Lotti száműzetésnek éli meg, hogy vidéki rokonainál kell töltenie a nyári szünetet. Ám megváltozik a véleménye, mikor a padláson rábukkan egy füzetre, amelyből nem csak sosem látott édesanyja gyerekkori alakja bontakozik ki, hanem egy legendás színésznőé, Karády Kataliné is, akit rejtélyes szálak fűznek a kislány dédnagymamájához... A múlt titkait felfedezve Lotti a saját életére is más szemmel néz, főleg, mikor megismerkedik a kertben segédkező Péterrel...

Sorozat: Új kedvencek
Oldalak száma: 264
Korosztály: 12+
Ár: 3490 Ft

 

 

További izgalmas újdonságokért klikkeljetek ide!