Családi filmek vasárnapra

Az ünnepnapok nagy előnye, hogy ilyenkor a tévéadók megpróbálják behozni az éves elmaradást a szokásos filmes kínálat terén, szóval végre tényleg lehet akár válogatni is a felhozatalból. Használjátok ki, amíg lehet!

Clifford, a nagy piros kutya

HBO 3 - október 23., 9.10
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor a középiskolás Emily találkozik egy varázslatos állatmentővel, aki egy kis, piros kölyökkutyát ajándékoz neki, még nem tudhatja, hogy New York-i lakásában egy nap majd arra ébred, hogy kiskutyája hatalmas, 10 méteres vadászkutyává változott. Miközben egyedülálló anyja üzleti úton van, Emily és vidám, de impulzív nagybátyja, Casey egy hatalmas kalandba csöppennek.


Szaffi

TV2 - október 23., 11.45
Korhatár nélkül megtekinthető.

Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered.


Énekelj!

TV2 - október 23., 13.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista - na jó, azért kissé zsivány is, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét.


Kókusz Kokó, a kis sárkány – Tűzálló barátság

TV2 Kids - október 23., 16.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kókusz Kokó, a fiatal tűzsárkány békésen éldegél szüleivel és nagyapjával. Nagypapa szeretné, ha az unokája megállná a helyét az életben, ezért igyekszik neki minden tudást átadni, és felelősségteljes feladatokat rábízni. Így fordulhat elő, hogy idén Kokó vigyázz az érett tűzfűre, ami a sárkányok számára nagyon értékes növény, hiszen nélkülözhetetlen a tűzokádáshoz. Ám a tűzfű eltűnik...


A Grincs

Moziverzum - október 23., 17.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak-hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz az ünnepség, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt.


Lúdas Matyi

m2 / Petőfi TV - október 23., 18.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróci Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.


Tad, az utolsó felfedező

Moziverzum - október 23., 19.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, ami nem más, mint egy papirusz, amely igazolja, hogy létezik Midász király legendás nyaklánca, ami mindent arannyá változtatott. Ám Tad és Sara boldog találkozóját beárnyékolja a tény, hogy egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert.