Családi filmek szombatra

Ma többször is találkozhattok Shrekkel, és itt lesz Blinky Bill és Csápi is! Remélem, azért a jó időben bringáztok is majd ma! Estefelé a tévében is találkozhattok bringákkal, a kaland folytatódik!

Moziverzum - május 4., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Csápi, a kalandvágyó kis polip, Evó, a tudálékos horgászhal és Alíz, az izgága makréla, a három jóbarát az óceán legmélyén, egy varázslatos világot rejtő árokban él. Sok-sok évvel azután, hogy az óceánok szintje megemelkedett, és az emberiség elhagyta a Földet, a különleges vízi lények továbbra is gondtalanul lubickolnak az oltalmat adó végtelen mélységben. Ám egy nap egy váratlan baleset szétrombolja a védelmet nyújtó otthonukat, és a közösség őrzője, a hatalmas Kraken egy fontos küldetéssel bízza meg a kis polipot. Csápi barátaival karöltve nekivág az ismeretlen óceánnak, hogy új hazát keressen mindannyiuk számára. Az elszánt herkentyű csapatra tengernyi kaland és móka vár, miközben rémisztő ellenségekre és kedves barátokra is szert tesznek. A kissé vérszomjas murénával, Maurával kiegészülve olyan helyekre is eljutnak, mint a víz borította New York, a híres-nevezetes Titanic roncsok vagy a jeges sarkvidék. De vajon sikerül megmenteniük az óceánt, hogy az újra a világ legbulisabb helye legyen?

 

A varázsló

DUNA Televízió - május 4., 9.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Balogh Gyuszi szereti a könnyebbik oldaláról megfogni a dolgokat. Ha rajta múlik, akkor mindenbe belekezd, de valahogy egy idő után abbahagyja. De Csilicsala bácsi, a varázsló, aki "hívásra rögtön, hívás nélkül kicsit előbb" megjelenik, csodákra képes... Ha kell, beszélő lovakat varázsol, kimozdítja sarkából a szomszédos házakat, és tanulás céljából még Robotgyuszit is elővarázsolja. A kis robot olyan tökéletesre sikerül, hogy nemcsak Kovács tanár úr, de még Gyuszi szülei is inkább őt választanák. Ez pedig _ lássuk be _ még sincs így rendjén, nem csoda hát, ha a továbbiakban Csilicsala bácsi csak Öcsinek hajlandó varázsolni... Palásthy György klasszikussá vált remekén nemzedékek nőttek fel.

 

Film+ - május 4., 9.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Blinky Bill, a vadon tettre kész koalája bármilyen veszélyt vállalna, csakhogy megtalálja édesapját, aki a Fehér Sárkányok tengerét kutatva tűnt el a Sivatagban. Blinky egy nap olyan rejtélyes jelre bukkan, ami talán elvezetheti őt Bill papához, ezért maga mögött hagyva a biztonságot nyújtó Zöld völgyet, nekivág az ismeretlen Sivatagnak. Útközben találkozik a kissé félénk koalalánnyal, Mogyorócskával és a nagy dumájú galléros gyíkkal, Jackóval, akik csatlakoznak hozzá a keresésben. A kis csapatnak azonban nemcsak az ismeretlen vadon veszélyeivel, de még egy könyörtelen vadmacska bosszújával is meg kell birkóznia.

 

Paramount Network - május 4., 10.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani.

 

Shrek 2.

Moziverzum - május 4., 11.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

William Stieg könyve alapján! A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja, ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően ugyanis Shrek-et és Fiona-t meghívás várja a lány szüleitől a Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé, csakhogy Túl az Óperencián még senki nem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé másként néz ki. Harold, a király bizony másképpen képzelte el lánya jövőjét _ és a sajátját is. És itt lép a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az "elbűvölő" Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr…

 

Film+ - május 4., 11.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy szigorú fallal körbevett városkában, ahol minden mesterséges, és még a levegő is árucikk, a 12 éves Ted arról álmodozik, hogy elnyeri a gyönyörű Audrey szívét. Amikor megtudja, hogy a lány egy igazi fát szeretne látni, felkeresi Oncelert, az öreg remetét, aki bevallja, hogy a profitéhségével ő irtotta ki a fákat és üldözte el az erdő szellemét, Loraxot. Ted azonban hisz még a csodákban, és a remetétől kapott utolsó Truffula magot hazaviszi, hogy elültesse. Csakhogy a város kapzsi polgármestere, O'Hare titkos megfigyelőrendszere kiszúrja és azonnal üldözőbe veszi Tedet, hogy megakadályozza a fák elszaporodását, ami teljesen aláásná a katasztrófára épült befolyását és üzletét.

 

Minimax - május 4., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Két fiatal kalóz, akik elveszett testvérüket keresik, egy súlyosan leégett vámpír, egy alakváltó királynő és egy dühöngő majomsereg a szereplői a filmnek. Illetve ott van még Kardfog kapitány, aki rengeteg kihívással néz szembe, amikor egy elveszett varázsgyémánt felkutatására indul.

 

m2 / Petőfi TV - május 4., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amália hercegnő a király harmadik, legkisebb leánya. Apja visszavonulni készül, ezért próbára teszi lányait, hogy melyikükre hagyja birodalmát. A próba során mindegyikőjüknek el kell mondania a királynak, hogy mennyire is szeretik őt. Amália azt mondja, annyira szereti édesapját, mint a sót. A király ezen teljesen felháborodik, és sértettségében száműzi lányát a birodalmából. Amália hosszú időn át fiúnak álcázva bújkál a környéken, míg egy napon sóhiány nem lesz a vidéken, és apja rá nem döbben, mennyire is szereti a sót.

 

Kojot négy lelke

RTL - május 4., 14.45h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A sikeres Nyócker! című animációs film rendezőjének, Gauder Áronnak az alkotása az indián mondavilágról mesél és a hitük bemutatásán keresztül napjaink legégetőbb kérdéseire keresi a választ. Mi lehet az emberi lét és a természet eredete? Hogyan kerülhetünk harmóniába a minket körülvevő világgal, még azelőtt, hogy teljesen tönkre tennénk azt?

 

Mozi+ - május 4., 17.20h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Nem mindenki akar király lenni, és ez különösen igaz a behemót, mocsárbűzös ogrékra. Amikor Shrek feleségül vette Fiona-t, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni. Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik, és Shrek-et tekinti a trón várományosának. A birodalom, húzódozó-jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie. S, mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek persze bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől, és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő pedig nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie, egy középkori iskolakerülő. Amíg az ogre távol van, esküdt ellensége, a Szőke Herceg visszatér Túl az Óperenciánra, hogy elégtételt vegyen az őt ért sérelmekért. Shrek és Artie csak a szószátyár Szamár, a csalafinta Csizmás Kandúr és Fiona barátnői segítségével tudják legyőzni, hogy a film végére megint mindenki boldogan éljen...

 

TV2 Kids - május 4., 17.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Speedy, a kis postásbicikli boldogan éli mindennapjait Spokesville-ben. Életéből azonban hiányzik valami. Gyermekkori vágya ugyanis, hogy egyszer belőle is versenyző legyen. Egy napon azonban a városba érkezik példaképe, Rock, aki a két helyi bankárral karöltve csőbe húzza a város lakóit. A polgármestert meggyőzve ugyanis mindenkire benzinmotort szerelnek, aminek következében megnő a környezetszennyezés a városban, valamint az olajtól való függőség kényszerhelyzetbe sodorja a lakosokat. Speedy és barátai azonban átlátnak a szitán, és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy lebuktassák a környezetszennyezőket.

 

A hiányzó láncszem

m2 / Petőfi TV - május 4., 18.00h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A legendás lények kutatója, Sir Lionel Frost óriási felfedezésére készül. A fess kalandor sokévnyi keresés után egy névtelen levél nyomában járva rábukkan az emberiség utolsó bundás ősére, a meglepően okos, roppantul szellemes Mr. Linkre. A hatalmasra nőtt, csupaszív szőrmók minden vágya, hogy rátaláljon távoli rokonaira, a rég elveszettnek hitt jeti unokatesókra. A kalandvágyó Lionel kapva kap az alkalmon, és egy világot átszelő, hajmeresztően izgalmas útra indul újdonsült barátjával. A vidám pároshoz a tűzről pattant Adelina is csatlakozik, aki birtokában van az egyetlen térképnek, ami elvezetheti a szőrös hőst áhított céljához. Bár az út megannyi veszéllyel van kikövezve, a bohókás Mr. Linket, azaz Láncszemet semmi nem tántoríthatja el, hogy rátaláljon az igazi családjára… akik talán közelebb vannak hozzá, mint azt ő gondolná.