Családi programok a hétvégére

Január utolsó hétvégéje már masszívan a farsang jegyében zajlik, a színes programkavalkádból épp csak választani lesz nehéz, segítünk egy kicsit!

8. Small Size Napok

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Kolibri Fészek - január 28-30.

A Small Size Napok, avagy Small Size Days egy nemzetközi eseménysorozat, amelynek keretében három napon át a 0-6 éves korosztálynak szóló előadások, szakmai workshopok és egyéb programok zajlanak.


Mackófarsang

Fővárosi Állat- és Növénykert - január 29-30.

A kétnapos rendezvény ismeretterjesztő és szórakoztató programokat is rejt magában, amit egyetlen állatbarát sem hagyhat ki! Lesz látványetetés, utcaszínház, koncert, jelmezes felvonulás, a gyerekek készíthetnek álarcokat, bábokat, részt vehetnek karneváli arcfestésen, valamint érdekes állattörténeteket is hallgathatnak.


Hawaii Farsang

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - január 29., 10.00 és 11.15

Farsangi foglalkozás Hawaii stílusban. Érkezz (hawaii) jelmezben, vagy készítsd el a helyszínen. Lesz ültetés, alkotás, valamint növényismereti séta melegebb éghajlaton (a Füvészkert pálmaházában).


Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat, a film (6)

Puskin Kuckó - január 29., 10.00

Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyusai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással.


Kokas Klára Alapítvány: Kendőlengetős koncert

Esernyős - január 29., 10.00

Éneklés, szabad játék, zenehallgatás és improvizatív mozgások. A komolyzene és a népdalok izgalmas fúziója.


Asztro-matiné ‘Naprendszer’- csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Svábhegyi Csillagvizsgáló - január 29., 10.00 és 13.00

Plüssbolygós Naprendszer ismertetés az előadóteremben, melyet Naprendszer séta követ a kertben, mindeközben pedig rengeteg izgalmas dolgot fogtok hallani, és csinálni.


Mimó és Csipek a városban

Lóverseny téri Közösségi Ház - január 29., 10.00

Mimó és Csipek két környezettudatos mesehős, akik ugyan nem zöld gondolatokkal a fejükben születtek, de barátaik segítségével tanulják folyamatosan, hogyan és mit tehetnek ők maguk is Földünk védelmében.


Matiné koncert: Veronaki

Magyar Zene Háza (Koncertterem) - január 29., 10.30

A 2014-ben indult Veronaki zenekar gyerekeknek és családoknak szóló zenét játszik, a Magyar Zene Háza nyitóhétvégéjén szombat délelőtt ad matinékoncertet a hatfős formáció.


Motolla játszóház - Zsinóron mozgó figura

Marczibányi Téri Művelődési Központ - január 29., 10.30

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak.

 

Eszter-lánc 10. szülinapi nagykoncert

MOM Kulturális Központ - MOMKult - január 29., 11.00

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Kárász Eszter vezette Eszter-lánc mesezenekar. A különleges mesekoncert vendége Halász Judit. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel.

 

Az Időmanó kalandjai - Bíró Eszter családi, interaktív koncertje

Müpa (Üvegterem) - január 29., 11.00

Fülbemászó dallamok, szellemes játékok, elgondolkodtató mese: Bíró Eszter interaktív családi koncertje közben senki se fogja nézegetni az óráját.


Rutkai Bori Banda: Égen földön áll a bál!

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - január 29., 16.30

Ha van farsang farka, akkor ez legyen a füle! Minden farsangolni vágyó apróságot és nagyságot szeretettel várnak a Rutkai Bori Banda fergeteges koncertjére, ahol égen földön áll majd a bál!


Gyermekvasút a kulisszák mögött

MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - január 30., 10.00-16.00

Január 30-án vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.


Gryllus Vilmos: Maszkabál

Puskin Kuckó - január 30., 10.00

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig a gyerekek egyik nagy kedvence, Gryllus Vilmost lép fel, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával készül erre a napra.


MesélŐk

Itt és Most Társulat - január 30., 10.30

Improvizációs előadás gyerekeknek és felnőtteknek az Itt és Most Társulattal.


Állati farsangságok - a MintaPinty zenekar koncertje

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - január 30., 10.30

A jó gyerekműsor humoros és ízléses, minden részében igényes, szórakoztató, gondolkodtató, értékőrző és újító, felnőttnek is roppant vidító, de legfőképpen – egy hiteles produkció. Pont mint a MintaPinty Zenekar!


Bing Nyuszi és Barátai

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - január 30., 11.00

Teljes életnagyságban találkozhattok Binggel, Cocóval, Szulával, Floppal és Pandóval. Kedvenceitek tanulságos történeteket játszanak el, ezenkívül minden részhez saját egyedi Bing Nyuszi dalok társulnak.


Varázscirkusz

Müpa - január 30., 11.00 és 15.00

A Varázscirkusz című előadás gyerekeknek készült. Itt a szereplők egy vándorcirkusz tagjai (az Éj királynője állatszelidítő, Tamino légtornász, Papageno bohóc, Papagena kötéltáncos), akiknek Sarastro palotájában kell fellépniük.


Vasárnapi barangoló

Kiscelli Múzeum - január 30., 15.00

A Kiscelli Múzeum 2022-ben is folytatja Vasárnapi barangoló címmel havi rendszerességel megrendezett családi foglalkozását. Újabb műtárgyak segítségével tovább utazhattok a múzeum képzeletbeli világában, ahol egyszerre játszhattok, tanulhattok és alkothattok.


Diafilmek délutánja

Klebelsberg Kultúrkúria - január 30., 15.30

Újra leperegnek a klasszikus mesék, népmesék, régi tévés sorozatok és egyéb kedvelt diafilmek képei. Emellett kalandregények, indiántörténetek és a kötelező olvasmányok feldolgozásai is láthatóak lesznek.