Családi programok a hétvégére

Jövő héten napéjegyenlőség, onnantól már csillagászati értelemben is itt az ősz, azzal meg jön a hideg és a sötét, szóval nem túl jók a kilátások, hacsaknem a rendezvények vonalán nézzük a dolgokat, mert ott igazán szívet melengető és bőséges a kínálat. Hétvégén is remek programok közül válogathattok.

King - Egy kis oroszlán nagy kalandja

Bemutató: szeptember 15.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

King, az oroszlánkölyök megszökik a kereskedők elől, mielőtt repülőre tették volna. Az állat Inés és Alex otthonában talál menedéket. Őrült hajsza veszi kezdetét a kis oroszlán felkutatásáért, így a testvérek eldöntik, visszajuttatják őt Afrikába, hiszen csak így menthetik meg az üldözői elől.


Kertvárosi Vigasságok

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - szeptember 16-18.

Nyárbúcsúztató-őszköszöntő fesztivál a XVI. kerületben, az Erzsébet-ligetben, ahol színpadi előadásokkal, koncertekkel, ingyenes gyerekprogramokkal, kirakodóvásárral, vidámparkkal és finom falatokkal várnak minden érdeklődőt.


Világjáró gyerekek - India

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - szeptember 17., 9.30-12.00

Ősszel újra útnak indulnak a Világjáró Gyerekek! A szeptemberi úti cél a csodálatos és sokszínű India lesz. Egy játékos és képes előadáson keresztül megismerkedhettek a végtelenül gazdag indiai kultúra egy-egy szeletével. Közös zenéléssel, énekeléssel és tánccal várnak a szervezők.


Kaland az esőerdőben - Kincskereső játék és kiállítás

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - szeptember 17-től november 27-ig

A látogatók kiállításba lépve megismerkedhetnek több kontinens esőerdőinek különleges állataival, titokzatos növényeivel és lebilincselő jelenségeivel, miközben egy izgalmas kincskereső kaland részesei lehetnek.


Legkisebbek mozija: Vili, a veréb (0)

Puskin Kuckó - szeptember 17., 10.00

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére – megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi – elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot...


Mesehősök növényei

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - szeptember 17., 10.00 és 11.15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak. Minden foglalkozás más meséhez kapcsolódik.


Játszóház Projekt // Családi nap modern társasjátékokkal

K11 Művészeti és Kulturális Központ - szeptember 17., 10.00-16.00

A Játszóház missziója, hogy bevezesse az érdeklődőket a társasjátékok Monopolyn túl elterülő világába. Lehetsz gyerekkel, vagy gyerek nélkül, mehettek ketten, de akár nyolcan is, itt biztosan találtok nektek való játékot a három percestől a háromórásig, a partijátéktól az elmélyülősig, a szusistól a marsosig.


Babaróka

Budapest Bábszínház - szeptember 17., 10.30

Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap a kölyökőrzőben lenni Mamaróka nélkül? Lesznek Babarókának barátai? Egyáltalán hogyan kell barátkozni? A bájos és humoros történetek mind egy-egy ismerős konfliktus és annak feloldása köré szerveződnek: szorongás az új társaságban, játék a nagyobbakkal, hiszti a boltban, családi súrlódások, költözés, kistestvér születése. A mese komolyan veszi a kisgyerekkor egyszerű és mégis bonyolult kérdéseit, miközben megmutatja, ahogy egy kisróka számára lassan kinyílik a világ.


Ősz szele zümmög - Gryllus Vilmos koncertje

PostArt - szeptember 17., 10.30

Búcsúztassátok együtt a nyarat és köszöntsétek az ősz csodalatos világát Gryllus Vilmos dalaival a PostART kertjében!


Szombati Szemezgető: Matisse

Szépművészeti Múzeum - szeptember 17., 11.00

A gyerekek számára meghirdetett játékos foglalkozások a Szépművészeti Múzeum szemet gyönyörködtető műtárgyai közül szemezgetnek. Alkalmanként csupán egy műalkotással ismerkednek meg a látogatók, azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan.
Az őszi szezon első Szombati szemezgetője rendhagyó alkalom: a foglalkozás a nagy sikerű Henri Matisse – A gondolatok színe című időszaki kiállításban lesz.


Halász Judit: A vitéz, a kalóz meg a nagymama

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - szeptember 17., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát.


Pomádé király új ruhája

Magyar Állami Operaház - szeptember 17., 11.00

Pomádiában, a királyi udvar az uralkodó névnapjára készül. Pomádé királynak azonban komoly gond nehezedik a vállára: egyetlen olyan ruhája sincs ugyanis, amit az ünnepségre felvehetne, hisz mindet
viselte már legalább egyszer. Két idegen takács csodás szövetből szőtt ruhát ígér a királynak...


Legkisebbek mozija: A kis kedvencek titkos élete (6)

Puskin Kuckó - szeptember 18., 10.00

Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.


Pöttömkert

Budapest Park - szeptember 18., 10.00-15.00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várja a lurkókat.


Boribon nyaral

Marczibányi Téri Művelődési Központ - szeptember 18., 11.00

Az előadás a nagy sikerű Boribon utazik, Boribon és a hét lufi, Boribon, a bajnok, Boribon kirándul és a Boribon pancsol című, a Pagony Kiadó gondozásában megjelent kötetek nyomán készült, amelyben Boribon és Annipanni néhány napos tóparti nyaralásra készül.


Hetedhét táncház - Madocsai táncok és a prímtambura

Müpa - szeptember 18., 12.00

Havonta egy alkalommal, a vasárnapi Cifra Palota műsorába illeszkedő Hetedhét táncház sorozatban a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerekek, ismerkedhetnek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel, nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőjeként is.