Családi programok advent negyedik hétvégéjére

Advent utolsó hétvégéjén három filmbemutatóval, Tütüvarázslóval és az Eszter-lánc Karácsonyi Nagykoncertjével várnak benneteket.

December 20., péntek

Az elfeledett karácsony

December 19-től a mozikban

A nyolc éves Elise egy reggel úgy érzi, ez a nap más, mint a többi. Hiába mesél erről családjának, senki sem érti, mire gondolhat. Egyedül felkerekedik, hogy utánajárjon, vajon miért olyan különleges ez a dátum. Útja során felfedezi a karácsony varázslatos hangulatát, és most rajta a sor: vajon sikerül neki megmutatni a falunak, miféle csodáról van szó?
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Shaun, a bárány és a farmonkívüli

December 19-től a mozikban

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy jövevény pottyan közéjük - egyenesen az égből. A nyáj lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a farmonkívüli Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Latte és a titokzatos varázskő

December 19-től a mozikban

Az erdőben, ahol Latte, a kedves sünlány él, az állatok nagy veszélybe kerülnek: az utolsó tó is kiszárad, és súlyos szárazság fenyeget. és súlyos szárazság fenyeget. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a hatalmas Medve királytól.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

CsodaCsaládi Karácsony

Csodavár Játszóház - december 20., 15.00 - 18.00

Karácsony közeledtével egyre fokozódik a várakozás kicsikben és nagyokban egyaránt. Készüljetek együtt az ünnepre, meghitt, vidám hangulatban! Vegyetek részt az interaktív karácsonyi bábelőadáson, alkossatok együtt karácsonyi díszeket, próbáljátok ki a játszóházat és vár Titeket Luna, a gyerekek kedvenc terápiás kutyusa is!

December 21., szombat

Tütüvarázsló

Nemzeti Táncszínház - december 21., 10.00 - 14.00

A finom sütik illata, a csillogó fényekben ragyogó díszek, a gyönyörűen becsomagolt ajándékok, ez mind hozzátartozik a karácsonyhoz. És biztos, hogy te szeretnél Szenteste a legszebb lenni. Olyan mint egy kis balerina, vagy inkább egy táncoló hópehely A diótörőből, esetleg fodros akár a szaloncukor vagy vagány mint a fekete hattyú? És, ha mindehhez szükséged lenne egy tüllszoknyára, segítenek varázsolni egyet. December 21-én készítsd el te magad a saját tütüdet, ami azért nem kis varázslat!

Eszter-lánc Karácsonyi Nagykoncert

MOM Kulturális Központ - december 21., 11.00

Karácsonyi nagykoncert és az Eszter-lánc új Játszóházi rokkendroll című lemezének bemutatója új dalokkal, vendég-zenészekkel, ünnepi hangulatban.

Karácsonyi készülődés

Magyar Mesemúzeum - december 21., 11.00

Adventi ajándékkészítő kézműves Farkas Réka iparművésszel. Különböző gyógyteákból, fűszerekből egyedi teaválogatást készíthetsz szeretteidnek, és saját díszítésű receptes kiskönyvvel, vagy képeslappal is meglepheted őket.

Csajkovszkij: Diótörő

Klauzál Gábor Művelődési Központ - december 21., 15.00

Csajkovszkij Diótörő című balettje az egyik legnépszerűbb darab és közkedvelt program karácsony tájékán. Az elsősorban gyerekek és családok érdeklődésére számító koncerten a körülbelül negyven perces szvit szólal meg, de nem csak a zenekar előadásában, hanem Hollerung Gábor magyarázataival kiegészítve, egy gyerekeknek szóló mesébe ágyazva. Igazi karácsonyi hangolódásra várják a kisebbeket és a nagyobbakat egyaránt.

Karácsonyi Varázslat

Bűvész Színház - december 21., 18.00

Damien White ünnepi műsora garantálja a felejthetetlen élményt, az ünnepi köntösbe bújtatott trükköket és az elmaradhatatlan csodákat!

December 22., vasárnap

Kaláka: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

MOM Kulturális Központ - december 22., 9.30 és 11.30

A karácsonyi műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

Advent a Várkert Bazárban - Kiskarácsony, nagykarácsony - Ünnepre hangoló

Várkert Bazár - december 22., 10.30 - 21.30

Advent negyedik és egyben utolsó vasárnapján, már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy kigyúljanak az ünnepi fények és ünneplőbe öltözzön a lelkünk. A Várkert Bazárban is meggyújtják az utolsó adventi gyertyát, a lecsendesedést és ráhangolódást pedig adventi kamaramuzsikával, igazi téli mesékkel, és rendhagyó, ünnepi karácsonyváró nagykoncerttel segítik, hogy kicsik és nagyok számára is felejthetetlen legyen az idei ünnep.

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Müpa - december 22., 11.00 és 18.00

A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

Hanuka a Gozsdu Udvarban

Gozsdu Udvar - december 22., 18.00 - 20.00

A Gozsdu Udvar Hanuka ünnepségét Deutsch Péter rabbi közreműködésével gyertyagyújtással, ünnepi koncerttel, kóser fánkkal és kóser forraltborral nyitják meg. A gyerekeket fánk díszítő programmal várják.