Halloween hat lábon - ilyen volt a szezonzáró HDR

A Hard Dog Race idén is jótékonysági futással valamint jelmezes mókázással zárta a szezont. A Not Just Run futam ugyanis a megszokott HDR pályákhoz képest minden évben akadályok nélkül kerül megrendezésre. Ezen a futamon az akadályok helyett a jótékonyság és a kutyás Halloween áll a középpontban.

A Not Just Run versenyen nevezési díjának egy részével minden futó hozzájárul egy-egy nonprofit szervezetet, egyesületet, vagy alapítvány támogatásához. Idén az InDaHouse Hungary-ért futott a mezőny, rajtuk keresztül pedig az encsi kistérségben élő, kiskorú, hátrányos helyzetű gyerekekért. Egészen pontosan 160 nagycsoportos és iskolás gyerek táborozását segítették, ahol többek között szakemberek által tartott, kutyatartási kultúrával kapcsolatos fejlesztő foglalkozások is helyet kapnak majd.

Halloween hat lábon – ez a Runoween

A kőkemény pálya teljesítése mindenkinek feladta a leckét, azonban a mókás és viccesen rémisztő jelmezbe öltözött kutyák és gazdik olyan hangulatot teremtettek a pályán, mely kicsit talán könnyebbé tette a legnehezebb szakaszok megtételét. A pálya csodás erdei utakon, ösvényeken és lankákon át vezetett, a szervezők pedig nem bízták a véletlenre a kalandokat. Emelkedők, lejtők és patakok színesítették a pályát, ahová több mint 700 gazdi és kutya nevezett. Ahogy semelyik HDR versenyen, úgy a Not Just Run futamon sincs szintidő, minden páros a saját tempójában teljesítheti a távot. A lényeg a részvétel és a célba érés, ahol kutya és gazdi is azonnal megkapja a megérdemelt érmet a nyakába. De nem csak érmekkel lettek gazdagabbak a versenyzők. A HDR kutyás futások elmélyítik és megerősítik a kutya-gazdi köteléket és egy életre szóló, közös élményt nyújtanak.

Felnőtt, junior és csapat futamok

A HDR Not Just Run versenyen négy kategóriában hirdettek eredményt: felnőtt, junior, csapat és Önzetlen Nyelvlógatás. A felnőtt futamok hossza 8 km volt, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 3,5 km. Az Önzetlen Nyelvlógatás kategóriában kutyákkal foglalkozó nonprofit szervezetek (menhely, fajtamentő, állatmentő) indultak.

A Hard Dog Race futamai a járványügyi korlátozásoktól függően folytatódnak 2022-ben, az első futamok tavaszra várhatóak.

További infó: harddograce.hu

 

 

Elindult a Port.hu új videósorozata a SZESSÖN. Nézzétek meg az első részt, amelyben Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok mutatja meg, milyen remekül bánik a dobverőkkel. Kövessetek minket a Youtube-on is!