Ingyenes adventi mesekalendáriummal hangolódik a BOOKR Kids a karácsonyra

December 1. és 24. között minden nap egy-egy meglepetés mesekönyv lesz ingyenesen elérhető a Mesetár adventi naptár polcán egészen január végéig.

A BOOKR Kids új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára. Célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon. A könyvtáralkalmazás jelenleg több mint négyszáz, interaktív formában elkészített, hangos felolvasással és készségfejlesztő játékokkal kiegészült klasszikus és modern mesekönyveket tartalmaz, 2–12 éves gyerekek számára.

A rendszer sajátossága, hogy akár szülői felügyelet nélkül is biztonságosan és egyszerűen használható, hiszen a zárt felületen nem jelennek meg reklámok és egyéb zavaró tartalmak. A Mesetár tartalma folyamatosan bővül új versekkel, mondókákkal, regényekkel és ismeretterjesztő történetekkel, amelyek egy része a hazai könyvkiadók által forgalmazott könyvek digitális változata, más része a Mesegyár, vagyis a BOOKR Kids kreatív csapata által készített saját tartalom.

Forrás: presspresso

 

Idén tavasszal a könyvtáralkalmazás könyvei a koronavírus miatt bevezetett karantén idején bárki számára ingyenesen elérhetőek voltak, ezzel nyújtva segítséget az izgalmas és hasznos időtöltésben a négy fal közé szorult gyerekeknek és szüleiknek. A karácsony közeledtével, december 1. és 24. között az „adventi naptár polcon” naponta egy, az előfizetők körében legnépszerűbb tartalom jelenik meg. Ezek a mesék egészen január végéig mindenki számára ingyenesen olvashatóak lesznek.

A kiemelt olvasmányok listája meglepetés, de többek közt olyan kedvelt történeteket olvashatnak a gyerekek az ünnepek alatt, mint a Vuk, a kisróka Fekete Istvántól, a Grimm testvérek Holle anyója, A cinege cipője (Móra Ferenc), A rút kiskacsa (Hans Christian Andersen) vagy a Diótörő, E. T. A. Hoffmann klasszikusa alapján. A Mesetár ingyenesen letölthető az App Store és a Google Play áruházakból. További részleteket a BOOKR Kids honlapján és Facebook oldalán találunk.


(via presspresso)