Kreatív íráspályázat 3–4. osztályosoknak

Te melyik korba vinnéd el Nyammot és Trikót?

Berg Judit Két kis dínó sorozatát sokan ismerik és szeretik. Az írónő fantáziája már elvitte őket a zsírkrétakorba, jártak az antik Görögországban, részt vettek a honfoglalásban, megismerték Mátyás király korát, sőt, még Amerikába is eljutottak Kolumbusz hajóján.

Berg Judit után most a gyerekeken a sor, hogy Trikó és Nyamm egy újabb korba, helyszínre látogathasson el, kitalált helyszínekre vagy akár a jövőbe utazzon.

A feladat: Te melyik korba vinnéd el Nyammot és Trikót? Rövid történet írása arról, hogy hova, milyen (akár kitalált) helyszínre utazzanak a dínók.

Terjedelem: min. 250, max. 400 szó
Beküldési határidő: 2021. november 1., éjfél
E-mail cím: ketkisdino@pagony.hu 
Pályázók köre: 3–4. osztályos általános iskolai tanulók

Lehetőség van osztálypályázat beküldésére is: ebben az esetben a gyerekek névvel ellátott munkáit egy mappába összegyűjtve kell elküldeni az iskola és az osztály nevével feltüntetve.

Eredményhirdetés: 2021. december (A pontos időpontról november folyamán a pályázókat e-mailben értesítik.)
A zsűri tagjai: Berg Judit és Győri Hanna.

Díjazás:

I.
osztálynak szóló nyeremény a legtöbb pályamunkát beküldő osztály részére: az UNICEF által felajánlott, egész évre szóló előfizetés Két kis dínó-mesékkel és ahhoz kapcsolódó feladatlapokkal és egy Ébresztő-óra (UNICEF-gyermekjogi érzékenyítő program) lehetőség. Részletek itt és itt.

II.
egyéni díjazás
1. helyezett: az UNICEF által felajánlott egész évre szóló előfizetés. A nyertes pályázó egy éven keresztül havonta egy, máshol meg nem jelenő Két kis dínó-mesét kap ajándékba.
2–3. helyezett: a nyertes által kiválasztott Berg Judit-könyv a szerző névre szóló dedikálásával, illetve más könyvekből álló értékes Pagony-könyvcsomag


(via Pagony)