Megrendezték az első „Egy gyerek se legyen egyedül” napot

A Démétér Alapítvány hiánypótló kezdeményezése egy fontos problémára hívja fel a figyelmet.

Minden gyereknek joga van ahhoz, hogy a szülő mellette tartózkodjon a kórházi kezelések alatt, sőt akár éjszaka is. A gyakorlatban azonban a kórháztól való távolság még mindig sokak számára megnehezíti ezt. A Démétér Alapítvány hiánypótló kezdeményezése erre a problémára hívja fel a figyelmet. (A Facebook-oldalukra látogatva közelebbről is megismerhetjük ezt a fontos témát.)

Forrás: Démétér Ház


Ezért anyák napja és gyermeknap között, május 15-én megrendezték az „Egy gyerek se legyen egyedül a kórházban” napot. Az érintett családok nehézségeivel szembesülve 15 évvel ezelőtt megálmodták és létrehozták a Démétér Házat a Szent László Kórház területén. Ez egy hiánypótló kezdeményezés, mely biztosítja a daganatos beteg gyerekeknek szüleik állandó jelenlétét a hónapokig tartó kezelések alatt.

Forrás: Démétér Ház


A Démétér Alapítvány munkatársai nap mint nap tapasztalják, milyen hatalmas könnyebbség a családoknak, hogy a ház kényelmes szobáiban együtt tölthetik a gyógyulás legnehezebb hónapjait. Olyannyira fontos téma ez, hogy az alapítvány most elhatározta: legyen egy nap az évben, ami felhívja a figyelmet a szülői jelenlét fontosságára, az érintett családokra és azokra a lehetőségekre, melyekkel támogatni lehet őket. A kezdeményezést mi is támogathatjuk aláírásunkkal, erre a linkre kattintva.


(via Démétér Ház)