Mit keres hat sértett kísértet?

Megjelent az Abszolút könyvek újabb része, Kertész Erzsi izgalmas és informatív detektívregényében szerepet kap az interaktivitás, és nyomozás közben hely- és kultúrtörténeti ismeretekre is szert tehet az olvasó.

Kertész Erzsi: Hat sértett kísértet

Orosz Annabella rajzaival

A regényt a szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttese ihlette, ahová a gyerekek a regény olvasása közben vagy után el is látogathatnak. Az elképzelt XX. század eleji erdélyi város, ahol a detektívtörténet játszódik, ott fogja várni őket szinte teljesen ugyanúgy, ahogy azt Kertész Erzsi írja a regényében.

A Hat sértett kísértet főszereplője az olvasó. A szerző, Kertész Erzsi izgalmas nyomozós utazásra hívja a 9 éven felülieket, mely során egy századfordulós erdélyi kisváros életét is megismerhetik. A lebilincselő regényben a főszereplőt - azaz magát az olvasót - ártatlanul megvádolt kísértetek keresik meg, hogy segítséget kérjenek tőle, mert szörnyű igazságtalanság történt velük a múltban. Egy bűntettel, pontosabban egy rubintrablással gyanúsították meg őket, és amíg nem mossák tisztára a nevüket, addig nem nyughatnak.

A szerző a tőle megszokott humorral tálalja a történetet, így az egy pillanatig sem válik félelmetessé. A rejtély megoldásához szükséges nyomok felfejtése kihívást jelent a kiskamasz olvasónak, ám a fejezetek végén található kérdések segítenek nekik. A gyerekek igazi nyomozók módjára göngyölíthetik fel a rubintrablás esetét, jegyzetelhetnek fejezetről fejezetre, hogy végül a nyomokból összeálljon a rejtély megoldása.

A Hat sértett kísértet tökéletes bevezető lehet a detektívregények, és a manapság újra népszerű kaland-játék-kockázat könyvek világába is. A kötet bátran ajánlható a nyomozós regényekért rajongó vagy a velük most ismerkedő kiskamaszoknak, illetve azoknak, akiket érdekelnek az elmúlt történelmi korok és tájak.

9 éven felülieknek

Kísértetkalandok a Skanzenben

Könyvbemutató: május 1. hétfő, 11.00 óra
Helyszín: szentendrei Skanzen - Erdély épületegyüttes, Korzó kávéház emeleti rendezvényterem
(2000 Szentendre, Sztaravodai út 76.)

A résztevők találkozhatnak az Erdély tájegységben játszódó Hat sértett kísértet című regény szerzőjével, Kertész Erzsivel és illusztrátorával, Orosz Annabellával. A könyvhöz kapcsolódó egész napos programon a kézműves-foglalkozások mellett játék és nyomozós kaland, valamint könyvvásár is várja a gyerekeket, családokat.

További infókért klikkeljetek ide!