Manóságok

Mutatjuk a Manó könyvek februári újdonságait.

A te gyermeked is Bori rajongó? Akkor jó hír számodra, hogy februárban új füzetekkel bővül a Barátnőm, Bori és a Barátom, Berci sorozat. Alma Magdi valamint Mókus és Medve kedvelőinek is van egy meglepetésünk, hiszen hamarosan érkezik egy újabb imádnivaló karakter Andreas H. Schmachtl tollából, aki nem más, mint Snöfrid. A könyvet a szerző maga írta és illusztrálta és a tőle már megszokott vicces stílusban követhetjük végig Snöfrid hihetetlenül hihető kalandjait Északföldén. Már előrendelhető Johanna Basford: Kis győzelmek című új felnőtt színezője is. A színező könyv segítségével egy csöppnyi kreatív énidőt varázsolhatunk magunknak a mindennapjainkba.


Mesekönyvek kisgyerekeknek

Liane Schneider: Bori szemetet szed
Fordította: Nánási Yvette

Petárda maradványok, üvegek, cigarettacsikkek - szilveszter után Bori rácsodálkozik, hogy mindenhol szemét van! Ez olyan szomorú! Bori és barátai még az óvoda kertjében is találnak szemetet. Úgy döntenek, hogy tenniük kell valamit. Ezért Hanna vendégeket hív az óvodába, akik elmesélik hogyan keletkezik a sok hulladék, hogyan kerülhetik ezt el, miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés, és miért különösen veszélyes a műanyag. Reszt vesznek egy szemétszedési akcióban, és még egy kiskacsát is mentenek a parkban.

Korosztály: 3+
Megjelenés: 2024. február 20.


Christian Tielmann: Berci és a rendőrök
Fordította: Szalay Zsuzsanna

Berci és Rozi izgatottan várták, hogy megismerjék a rendőröket, akik meglátogatták őket az óvodában. Egy rendőr és egy rendőrnő érkezett hozzájuk, hogy beszélgessenek a szabályos, biztonságos közlekedés fontosságáról. Utána közösen tettek egy sétát a környéken, majd az egész ovis csoportot meghívták a rendőrőrsre látogatóba.
A gyerekek sokat tanultak a rendőrök feladatairól, járműveikről és látták a felszerelésüket is. Még egy igazi járőrautóba is beülhettek, ahol felkapcsolhatták a szirénát. Hú, nagyon hangos volt!

Korosztály: 3+
Megjelenés: 2024. február 20.


Julie Fortenberry: Nagypapa és Ábel
Fordította: Csapody-Szabó Noel

„Szeretnék egy igazán különleges helyre elsétálni veled - mondta nagypapa. - Egy olyan helyre, amit nekem még az én nagyapám mutatott meg, amikor annyi idős voltam, mint te.”
Egy történet, aminek szíve és humora is van. Megmutatja az unokák és nagyszüleik közti különleges szeretetet, és a közösen megélt idő és a felfedezések varázslatát is.
Fordította: Csapody-Szabó Noel

Korosztály: 3+
Megjelenés: 2024. február 14.


Christian Tielmann: Traktorok munkában
Fordította: Kallai Nóra

Traktorok, kombájn, targonca! Egy gazdaságban rengeteg hatalmas és érdekes jármű van, amelyek sosem fogynak ki a munkából. El kell vetni a magokat, gondozni kell a földet, majd be kell takarítani a terményeket. Elena és Henrik meglátogatják Bolten bácsit és családját a tanyán, részt vesznek a munkában és közben megismerkednek az izgalmas óriásgépekkel, amelyek segítségével a földet művelik.

Korosztály: 3+
Megjelenés: 2024. február 20.


Hihetetlenül hihető kalandok Északföldén

Andreas H. Schmachtl: Snöfrid Virágvölgyből
Fordította: Szalay Zsuzsanna

Egy snöfrid semmit sem szeret jobban a nyugalomnál. De, amikor az éjszaka közepén három kis tündéremberke jelenik meg az ajtóban, az csak egy dolgot jelenthet: mindenképpen több izgalmat, mint amennyit Snöfrid szeretne. Gunilla hercegnőt elrabolták és Snöfridnek - éppen Snöfridnek - kellene megmentenie őt.

Ehhez hosszú, kalandos útra indul, hűséges társaival együtt, hogy legyőzze a veszélyeket és kiűzze a csúnya, gonosz trollokat Északföldéről. Mire észbe kap, a hihetetlen kaland már el is kezdődik Snöfrid számára...

Korosztály: 4+
Megjelenés: 2024. február 15.


Bella Swift: A kiskutya, aki méhecske akart lenni
Fordította: Boczán Bea

Milli nagyon izgatott, mert egy méhcsalád költözik a kertbe. A kis mopsz sok mindent megtud ezekről a hasznos rovarokról, például azt is, hogy a kaptárban mindenkinek megvan a maga feladata, és hogy csakis összehangolt csapatmunka eredménye lehet a finom, édes méz.

Annának egy tudományos projektet kellene összeállítani a barátnőivel, de sajnos nem igazán tudnak megegyezni a témát illetően, mindenki másról szeretne mesélni. Végül a lányok a kiskutya segítségével rájönnek, hogy a megoldás végig ott zümmögött az orruk előtt.

Korosztály: 6+
Megjelenés: 2024. február 14.


Johanna Basford: Kis győzelmek
Fordította: Skaliczki Alíz

Minden ellopott kis idő, felér egy kis győzelemmel.
Ritkán van egy egész délutánunk, vagy csak egy egész óránk, arra, hogy kreatív oldalunkat megmozgassuk.
A Kis Győzelmek egy tökéletes könyv arra az esetre, ha épp van pár szabad perced és akad a kezed ügyében színes ceruza. Ebben a kiskönyvben olyan oldalakat találsz, amelyekből kedved szerint szemezgethetsz, vannak benne kisebb ábrák, apró elkülönülő képek, amelyek egyetlen munkamenettel kiszínezhetők. Mindegyik magán viseli Johanna Basford kézjegyét, egyéni illusztrációk a határtalan fantázia világából.
Tökéletes színező könyv kreativitásod kibontakoztatásához Garantáltan jó érzéssel fogsz felállni egy-egy rajz befejezése után!

Megjelenés: 2024. február 20.


Újra kapható

Andreas H. Schmachtl Mókus és Medve
Fordította: Nádori Lídia

Az erdőben egy bizonyos brummogást lehetett hallani. Még Mókus is felébred rá odafent, a fa odvában. Nahát. ki brummoghat? Ki más, mint Medve!
A tó felé igyekszik a horgászfelszerelésével. Mókus is csatlakozik hozzá, legalább Medve nem lesz egyedül. Hamar összebarátkoznak, és csudás kalandokat élnek át együtt. Fellebbentik a fátylat az erdei szellemek titkáról, a rosszkedvűen induló napot feldobják egy vidám lubickolással a folyóban. fellépnek a nyuszik kórusával. és egyszer még vad viharba is kerülnek.
Húsz történet, tele vidámsággal, izgalommal az egész család szórakoztatására.

Korosztály: 4+
Megjelenés: 2024. február 15.


Andreas H. Schmachtl: Négy évszak a Vadrózsa utcában
Fordította: Nádori Lídia

Akár ősz van, akár tavasz, nyár vagy tél: Alma Magdinak és barátainak minden nap újabb kalandokat tartogat.
A bodzavirágfehér kisegér kincskereső utat és kirándulást szervez, titokban süteményversenyre készül, szellemekre vadászik. Egy napon pedig váratlan vendég érkezik hozzá...
Jöhet vad őszi vihar, hullhat a hó: a lényeg, hogy Alma Magdi és barátai együtt legyenek, és vigyázzanak egymásra!
Csodálatos történetek a Vadrózsa utcából.


Korosztály: 4+
Megjelenés: 2024. február 15.


Andreas H. Schmachtl: A Vadrózsa utcában mindig történik valami
Fordította: Nádori Lídia


Új kalandok várnak Alma Magdira és barátaira!
Felfedezőútra indulnak, tengerre szállnak, piknikeznek, panziót nyitnak.
És ami a legizgalmasabb: meg kell menteniük Magdi otthonát egy betolakodótól...

Korosztály: 4+
Megjelenés: 2024. február 15.


Jó olvasást mindenkinek!