Ezeket csináld hétvégén, ha jót akarsz magadnak!

Beindult a karácsonyi szezon, és hogy ne csak az üzletekben szaladgálásról szóljon ez az időszak, próbáljunk kicsit lelassulni, és kiélvezni minden percet. Ehhez nyújtunk segítséget pár programötlettel.

Slow karácsony

Budapest, Falk Miksa utca, Ráday utca, Bartók Béla út, december 8-24.  8-22 óra

Budapest bevásárló és tematikus utcái közül három – a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Ráday Soho (Ráday utca) és a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út) - idén visszatér az ünnep alapértékeihez. Az ilyenkor úton-útfélen előforduló giccsek, a hatalmas tömeg és a nagy pörgés helyett az ízléses, ember közeli ünnepvárásra, a meghitt, nyugodt készülődésre helyezik a hangsúlyt. E három utcában lehetőségünk lesz lelassulni, a saját tempónkban, a saját vágyainknak megfelelően várni a karácsonyt és élvezni az adventi hangulatot. A karácsonyi vásárlás mellett pedig kultúrával, színes programokkal és valódi élményekkel töltődhetünk fel egy pohár forró, téli ital társaságában.


Advent a Gödöllői Királyi Kastélyban 

Gödöllő, december 9-30.


A Gödöllői Királyi Kastély feledhetetlen programok sokaságával kívánja az idei adventi készülődést és karácsonyi időszakot emlékezetessé tenni a családok számára. Hazánk egyik legpompásabb környezetében öltöztetheti mindenki a szívét és lelkét ünneplőbe, ahogyan azt 1870-es években a királyi család tagjai is tették minden évben. December második hétvégéjén, 9-10-én indulnak az ünnepi programok. Szombaton este hét órától a Városi Fúvószenekar különleges koncertje zengi be a kastély falait. Másnap este a Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntetett zongoravirtuóz, Szilasi Alex hangversenye tekinthető meg. A koncertek előtt a kézművesek karácsonyi vásárán a kastély parkjában kellemes sétákra nyílik lehetőség.


PATRON - karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás 

Budapest, Fiatal Képzőművészek Stúdiója - Stúdió Galéria, december 5-19.

A több mint 120 művész közel 200 alkotását felvonultató vásár célja egyrészt, hogy lehetőséget adjon a fiatal alkotóknak munkáik bemutatására és eladására, másrészt, hogy elérhető áron kínáljon műveket a nagyközönség számára. A vásáron a látogatók egyaránt találkozhatnak pályakezdő művészek és már befutott alkotók munkáival. A PATRON ugyanakkor jótékonysági vásár is, hiszen minden eladás hozzájárul a Fiatal Képzőművészek Stúdiója programjainak megvalósításához, az egyesület fenntartásához is.

Ninjabreakz Classics - Krafty Kuts (UK), Ludmilla, Ninjabreakz Djs

Budapest, A38 Hajó, december 9.


Hatalmas örömünnep és tánc azzal a Krafty Kuts néven ismert Martin Reeves-szel az élen, aki hosszú ideje a breakbeat legnagyobbjai közé tartozik. Krafty Kuts, a polgári életben Martin Reeves néven anyakönyvezett úriember hosszú ideje a breakbeat legnagyobbjai közé tartozik, különösen amióta bezsebelte a műfaj legnagyobb elismerését, a Breakspoll 2005-ös díját. Tavaly megjelent szólólemeze, a Freakshow igazi eklektikus breakbeat-album: a funktól az elektróig, a veseszaggató basszusdöngöléstől a darabokra tört ritmusokig mindenféle finomság megtalálható rajta, pontos arányérzékkel vegyítve.