Gyerekműsorok hétvégére

Rengeteg animációs és ifjúsági film vár benneteket a hétvégén. Folytatódik a Házibuli, lesz Tom és Jerry, Kacsamesék és Scooby-Doo is.

2017. április 29., szombat

Cincin lovag
SuperTV2 - április 29., 7.30
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A szürke, bánatos királyságba születik Egérszegi Cincin, ahol mindenki csüggeteg és búskomor, az országot még a napfény is elkerüli. A kisegér azonban kalandra éhes, izgalmakra vágyik, így nem csoda, hogy idővel állandó látogatója lesz a királyi könyvtárnak. Szó szerint falja a lovagokról, sárkányokról és királykisasszonyokról szóló meséket. Amikor ez kitudódik, társai a sötét Patkányföldre száműzik. Itt találkozik Roscuróval, a patkánnyal, aki a fényről álmodozik. Amikor Borsószem hercegnőt elrabolják, Cincin - oldalán Roscuróval - bebizonyítja, hogy a legapróbb kisegérben is egy bátor lovag lakozik.

A kis hableány - A kezdet kezdete
HBO - április 29., 8.05
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Most végre megtudhatod, hogyan kezdődött a kis hableány története! Hosszú-hosszú évekkel azelőtt, hogy Ariel találkozott a herceggel, és kisétált vele a partra, a víz alatti királyságban be volt tiltva a zene. Ariel viszont nem tud élni a dallamok dagálya nélkül: így aztán döntenie kell a szenvedély és a családi kötelesség között. Barátai és hat bohókás nővére segítségével remélhetőleg sikerül visszacsennie a muzsikát az óceán fenekére.

Stuart Little kisegér
Viasat3 - április 29., 14.30
6 éven felülieknek ajánlott!

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: elhatározzák hát, hogy örökbe fogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart Little, a kisegér hamar a család részévé válik: befogadják a rokonok és esténként neki is jár a jó éjt puszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupaszív egérsrácot.

My Girl 2. - Az első igazi kaland
TV2 - április 29., 14.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Vada már 13 éves és fiatalon meghalt édesanyja emlékei után kutat. Los Angelesbe utazik a tavaszi szünetben, hogy színész édesanyja izgalmas életének helyszíneit bejárja, barátait megismerje. Phil nagybácsi családjánál meleg fogadtatásra talál: a nagybácsi élettársa, Rose és fia, Nick segítenek a csinos lány küldetését teljesíteni. A régi osztálytársak, udvarlók, sőt a felbukkanó első férj visszaemlékezései nyomán körvonalazódik az édesanyja portréja.

A dzsungel könyve
HBO - április 29., 18.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Maugli - akit farkasok neveltek - a félelmetes tigrissel, Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.

2017. április 30., vasárnap

Lucky Luke és a nagyváros
Film+ - április 30., 9:00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Miután sikerül egyezséget kötni az indiánokkal, a vadnyugaton felépül a szorgalmas telepesek városa, Daisy Town. Minden rendben is lenne, ha nem jelennének meg a környéken a rabló Dalton-fivérek. Lucky Luke, a seriff és hűséges beszélő lova, Jolly Jumper feladata lesz, hogy helyreállítsák a környék nyugalmát.

A házibuli folytatódik
TV2 - április 30., 15.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Vic számára továbbra is nagy gondot jelent az első komoly szerelem, valamint az első lépések a felnőttek világában. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik.

Jumanji
Prime - április 30., 18.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t, különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

Az arany iránytű
RTL II - április 30., 20.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

2017. május 1., hétfő

Farkincia és a hercegnő fogacskája
HBO - május 1., 6.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Farkincia fantasztikus királyságában csodálatos lények és hatalmas varázslók élnek. Itt lakik Edam, a kisegér is, aki Brie-vel az ügyetlen varázslótanonccal néz a kalandok elé. Számos akadályt kell leküzdeniük ahhoz, hogy uralni tudják a hercegnő fogának hatalmát, és hogy legyőzzék a gonosz Rodex vezette patkányokat. Rodex ugyanis megszállja Rodenciát, hogy a békés egereken uralkodjon, és megkaparintsa kincseket. Az erdő közepén a fény és a sötétség, a szeretet és a harag száll szembe egymással.

A leleményes Hugo
TV2 - május 1., 6.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Az órás apja halála után az iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú titokban javítja a pályaudvar óráit, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főinspektor ugyanis a lézengő gyerekeket lelencházba dugja. Szabad idejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös gépembert, próbálja működésbe hozni, lévén meggyőződése, hogy az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvari játékboltból, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus lányának azonban megesik a szíve rajta. Isabelle elhatározza, hogy segít neki.

Tom és Jerry: Macska a Marson
RTL Klub - május 1., 6.45
6 éven felülieknek ajánlott!

Miután a megszokott üldözést követően egy űrhajóba kerülnek, Tom és Jerry akarva-akaratlanul is oda merészkedik, ahol sem macska, sem egér nem járt még azelőtt: a Marsra! A marslakók éppen a Föld meghódítására készülnek, és nem repesnek az örömtől, amikor a civakodó páros felveri a bolygó vörös porát. Tomra egyébként is rájár a rúd: míg őt a marslakók gigantikus űrszörnynek nézik, Jerryben rég elveszett vezetőjüket vélik felfedezni. Végül azért Tom és Jerry elássa a csatabárdot, hogy együtt akadályozzák meg a szeretett szülőbolygójuk elleni inváziót.

Kacsamesék: Az elveszett lámpa kincse
TV2 - május 1., 8.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Dagobert bácsi hosszú keresés és kutatás után megtalálja Csali baba, a híres rabló ruhás ládáját. Az egyik kabát zsebében egy titokzatos térképet találnak, aminek alapján kincsvadászatra indul a csapat. Ám nem csak a kacsák keresik a varázslatos kincset, a kis csapatnak ügyes vetélytársa is akad. A közkedvelt sorozat izgalmas, önálló mozi változata.

Scooby-Doo és a szamuráj kardja
RTL Klub - május 1., 9.35
6 éven felülieknek ajánlott!

A Rejtély Rt. csapata újabb kalandja során Japánba utazik, hogy egy bosszúálló szellem titkára derítsen fényt. Bozont és Scooby nem akármilyen küzdősport- és kardleckéket vesz, miközben a többiekkel együtt a Fekete Szamuráj, a nagy nindzsa harcos szellemével kell megküzdeniük.

Khumba
Filmcafe - május 1., 14.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt, ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útra indul, hogy megszerezze maradék csíkjait, annál a vízgyűjtőnél, ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Azonban, hogy elérje célját át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén. Útja során egy vadkan csapdájába esik, ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, hogy merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbázhoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre. 

80 nap alatt a Föld körül
TV2 - május 1., 15.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Phileas Fogg feltaláló olyan találmányokkal áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, a felsőbb tízezer befolyásos tagjai ezért rögeszmés bolondnak tartják. Fogg különös fogadást köt Lord Kelvinnel, a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világkörüli versenyfutásnak.

Fel!
SuperTV2 - május 1., 16.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A 78 éves Carl Fredricksen felesége elvesztése óta magányosan, visszahúzódva éli mindennapjait. Az öreg házára szemet vet az a társaság, amely a környék telkeit már felvásárolta. Carlt azonban odaköti a sok emlék, köztük az a fénykép, amelyet nézve arról álmodoztak a nejével, hogy elutaznak a világ legnagyobb vízeséséhez. Az álmait sirató öregúr merész tettre szánja el magát. Kihasználva egykori léggömbárusi gyakorlatát egyetlen éjszaka alatt fellufizza a házát, és reggel, mielőtt az idősek otthonába szállítanák, felemelkedik vele a levegőbe. Dél-Amerika felé veszi az irányt, hogy megvalósítsa élete legnagyobb kalandját. Útjára egy potyautas kisfiú is elkíséri.

A Szépség és a Szörnyeteg
DUNA Televízió - május 1., 18.30
12 éven felülieknek ajánlott!

A tizenkilencedik század elején a csődbe jutott kereskedő vidékre kénytelen költözni hat gyermekével. Egy nap, az erdőben hazafelé tartva titokzatos kertbe téved, ahol letép egy rózsát a legkedvesebb gyermeke, a kis Belle számára. Ezzel azonban magára haragítja a kert urát, aki az életét követeli cserébe. Mindezt hallva Belle megszökik otthonról, és magát kínálja az apjáért cserébe. A Szörnyeteg azonban nem öli meg, sőt idővel összebarátkoznak. Belle rájön, hogy a zord külső egy elátkozott herceget takar.

L'ecsó
SuperTV2 - május 1., 18.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében élt, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen a konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy "mindenki főzhet". A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniben, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló szemetes fiújában.

Narnia Krónikái - Caspian herceg
Prime - május 1., 19.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A négy Pevensie gyermek egy esztendő elteltével visszatér arra a helyre, amelyet szeretnek. Meglepődve tapasztalják, hogy Narniában ezerháromszáz év telt el azóta, hogy itt jártak. A birodalom aranykora véget ért, a világot most a telmarinok uralják. A kegyetlen Miraz király Caspian herceg helyett a saját fiát akarja a trónra ültetni. A jogos trónörökös által vezetett lázadók szeretnék visszaállítani a rendet. A régi és új barátai oldalán Peter és testvérei is harcba szállnak, hogy visszaállítsák a birodalom régi fényét és dicsőségét.