PORT lemezpremier! - Hallgasd meg a Monyo Project Minimal Cold albumát

Táncolható, elegáns, rockos. A Monyo Project zenekar lelke a gitáros, dalszerző Monyo, és Baba az énekesnő, de részt vett a munkában a Bëlga zenei megfejtője, és a hazai party színtér egyik alapítója Titusz is.

 „Ahogy a cím is tükrözi, a dalokat minimal cold stílusban írtuk, ami egyszerű zenei megoldásokat és távolságtartó hangulatot jelent – jellemzi a lemezt Monyo. A zenekar első olyan anyaga, amely 100%-osan tükrözi a Monyo Project cold rock stílusát, amelynek jellemzői a letisztultság, triphopos, grooveos alapok, sűrű basszusok, és emocionális dallamok.”
Az albumról már pár számot ismerhetünk a YouTube-ról – ilyen a Nowhere, Deep Inside, és Fair Play vagy a Cypress Hill, utóbbi Az album egyik emblematikus dala, amihez Titusz készített mixet.

A rendkívül agilis páros és zenekaruk a tavalyi sűrű évet zárt, európai turné, szimfonikus koncert Erdélyben, hiszen Monyo Székelyudvarhelyről indult, és dokumentumfilm is készült róluk. A Monyo Project a tavalyihoz hasonlóan az idei évre is sok mindent tervez.

A teljes album:

 A budapesti lemezbemutatón kívül május 12-én a The Dublin Castle-ben, London legendás klubjában is bemutatják a lemezt. És még készülőben van a róluk szóló dokumentumfilm és a tavalyi szimfonikus koncert anyaga is.

Monyo koncert február 20-án, a Kuplungban.